Вести

Вучић: Раднички, најстарији клуб који су сви волели, добија халу

Спортско друштво Раднички једно је од наших најстаријих, а вероватно и најстарије, спортско друштво, које је успевало да сачува своје име, и када је било другачије наређено, као и своју традицију и велике људе, поручио је председник Србије Александар Вучић и најавио градњу велелепне хале за то спортско друштво.

Вучић је на свечаности поводом века од оснивања Спортског друштва Раднички приметио и да су Црвена Звезда и Партизан увек били популарнији и имали више навијача, али су сви некако увек волели Раднички.

"Увек је Раднички имао симпатије свих људи, али је мањи број њих био одан идеји да Раднички опстане, да не живи од прошлости, већ да даље напредује и прави велике кораке и у 21. веку", рекао је Вучић.

Додао је да је кроз изложбу о историјату клуба, коју је данас имао прилике да обиђе, много тога научио, видео и подсетио се онога што је пало у заборав.

"Наш посао је да помогнемо и урадимо све што можемо. Да изградимо велелепну халу", рекао је Вучић и додао да се завршава пројектна документација, као и да је урађен детаљни план регулације, а у току је пренос грађевинских парцела на државу.

Зато верује да би у септембру или октобру могао да буде положен камен темељац за нову халу, која би затим била изграђена за 18 до 24 месеца.

"За око две и по године биће завршена хала и моћи ћете да отворите фантастичне спортске објекте, све што је неопходно, а у срцу Београда, што ће бити огроман подстицај за сву децу", рекао је Вучић, посебно се обративши Дуди Ивковићу.

Подсетио је да су многи великани домаћег спорта бранили боје Радничког, поред Дуде Ивковића, Божа Маљковић, Слободан Пива Ивковић, и многи други који су прошли кроз кошарку и друге спортове, и оставили велики, неизбрисив траг у историји српског спорта.

"Хвала вам на величанственим резултатима и успесима. Одликовања се не добијају лако, али ордења још теже, а ви сте носиоци два ордена, још од Тита", подсетио је Вучић и поновио још једном да ће држава Радничком помоћи колико може.

Колико му је данашњи догађај значајан, говори и то што, како је рекао, не жели да одговара на политичка питања, и да квари тренутак, који је посвећен Дуди Ивковићу и клубу који слави значајан јубилеј.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк