Вести

Вучић са председницом Швајцарске Дорис Лојтард у Давосу

Премијер Александар Вучић састао се данас у Давосу са председницом Швајцарске Дорис Лојтард, са којом је разговарао о билатералним односима, повећању швајцарских инвестиција, као и подршци Швајцарске у систему дуалног образовања.

Вучић је нагласио да Србија придаје велики значај унапређењу сарадње двеју земаља у свим областима, нарочито у области привреде и образовања.

Он је истакао да су швајцарске инвестиције у Србији у последње две године удвостручене и износе близу милијарду евра.

"У Србији послује 200 швајцарских компанија, које запошљавају 9.000 људи и то је добар показатељ атрактивности нашег тржишта", закључио је Вучић и позвао председницу Лојтард да посети Србију.

Двоје саговорника разменили су ставове и мишљења поводом мигрантске кризе и регионалне стабилности.

Премијер се на маргинама 47. годишњег састанка Светског економског форума сусрео и са извршним директором Делхазе ДИКОМ Боером.

Премијер се од јутрос састао и са кинеским председником Си Ђинпингом, бившим британским премијером Гордоном Брауном, који је на Форуму у својству специјалног узасланика УН за образовање, затим са оснивачем Форума, немачким економистом Клаусом Швабом и премијером Шри Ланке Ранилом Викременсингеом.

 

 

Вучић захвалио Орбану за слање ледоломаца у Србију

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић захвалио је данас мађарском премијеру Виктору Орбану за огромну подршку коју је Мађарска пружила Србији шаљући своје ледоломце далеко у дубину српске територије.

Тиме је, како је истакао Вучић у телефонском разговору, потврђено искрено пријатељство између мађарског и српског народа, али и успостављена још ближа веза између две владе и двојице премијера.

 

 

 

извор: Танјуг