Вести

Вучић са председништвом Српске листе

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председништвом Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији, са којима је разговарао о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ, економском положају нашег народа на простору покрајине, као и о кршењу Бриселског споразума од стране Приштинских власти, посебно кроз призму пресуде Ивану Тодосијевићу.

Челници Српске листе изразили су задовољство и истакли значај што се данашњи састанак одржава баш на Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Они су информисали председника о свим проблемима у спровођењу, али и кршењу споразума који се тичу питања енергетике и правосуђа и изразили забринутост због најаве Приштине о одузимању регистарских ознака, као и претњи увођењем реципроцитета према српском народу. На састанку је истакнуто да би такви кораци против Срба вратили политичко-безбедносну ситуацију на КиМ десет година уназад.

Председништво Српске листе и кандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији замолили су председника Вучића за додатну финансијску подршку српском народу на простору КиМ, као и  за наставак пројеката важних за развој српских средина.

Вучић је обећао да ће размотрити могућности за додатну финансијску помоћ нашем народу и да ће, поводом тога, у наредним данима одржати још један састанак са политичким и институционалним представницима српског народа са КиМ. 

Вучић је пружио пуну подршку Српској листи и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији и истакао да само Српска листа окупља аутентичне представнике нашег народа на КиМ.

 

 

 

Извор: Танјуг