Вести

Вучић: Сачували смо народну вољу и послали јасну поруку

Председник Српске напредне странке Александар Вучић саопштио је вечерас да је на осам бирачких места на којима су данас поновљени избори за председника Србије освојио 71,66 одсто гласова, и више него у првом кругу и, како је истакао, после девет дана кампање оспоравања изборне воље.

''Желим да вам кажем да смо у првом кругу, условно речено, пре девет дана, на тим местима освојили у просеку 53,84 одсто гласова. Данас, девет дана касније, девет дана током којих су нашу победу оспоравали, у којима су наши политички противници, не умејући да признају пораз, организујући протесте уличне, и најтеже медијске кампање, освојили 71,66 одсто гласова", рекао је Вучић на ванредној прес конференцији.

Истакао је да је на два од осам бирачких места на којима су поновљени избори за председника изашло више бирача него 2. априла.

Додао је да су његови противници на поновљеним изборима добили више него упола мање гласова од њега.

"Грађани су на овај начин јасно рекли шта мисле, да не дају на себе и не дају на стабилност земље. Нису дозволили да буду понижени и да се поништава њихова изборна воља", рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је она "тиха, поштена, пристојна Србија", која је показала шта мисли и да све разуме.

''Велико хвала грађанима који нису дозволили да буду понижени и ускраћена њихова воља, оне тихе пристојне и нормалне Србије коју нису желели да поштују и њихову вољу исказану на бирачким местима, јер се само тамо она исказује", поручио је он.

Вучић је казао да су сви то добро схватили и послали јасну поруку да желе да земља иде напред, стабилност и мир, да неће дозволити никоме рушење.

Истакао је да је добио најмање двоструко више него на изборима пре девет дана.

"Воља народа је више него јасна, хвала грађанима Србије, на невиђеној подршци у последњих 25 година. Трудићу се да радом и марљивошћу то вратим", поручио је Вучић рекавши да је ово наук свима који мисле да знају боље да препознају вољу грађана од народа.

Пренео је да је у Краљеву пре девет дана освојио 43,4 а сада 65 одсто, у Панчеву, 808 људи је изашло а од њих је 628 гласова дато њему.

У Вршцу освојио је пре девет дана 58,11, а сада 74 одсто, Врбасу 53,34, а сада 70,5 одсто, Тополи, 52,31, а сада 78,1 одсто, док је Саша Јанковић освојио 11, 54 одсто пре девет дана, а сада 4,38, Лука Максимовић 24, 62, а данас 12, 41, Вук Јеремић тада 3,75, а сада 0,73 процената.

У Зрењанину освојио је пре девет дана 56,49, а сада 78,24 одсто, у Бачкој Паланци 57, а сада 77, на Звездари 33,11, остали заједно 31 одсто, а сада 54,53, док су остали добили 27 одсто гласова.

Захвалио је грађанима што су показали шта је демократска Србија, она која толерише права мањине, свакоме дозвољава да има свој став, али неће дозволити ником да угрози стабилност земље и народну вољу.

"То је за мене лично, велика ствар" рекао је Вучић.

Он је додао да наставља да ради, да сутра долази вицеканцелар Немачке и министар спољних послова Зигмар Габријел, затим и велика кинеска делегација и да следе велики и важни послови.

Како је рекао, резултат данас постигнут је остварен у јеку најжешће и најпрљавије кампање а нико није желео да чује ону тиху Србију која ради.

Ово је демократска земља и драго ми је што смо то показали, рекао је Вучић.

Избори за председника Србије поновљени су на осам бирачких места - у Краљеву, Панчеву, Вршцу, Врбасу, Тополи, Зрењанину, Бачкој Паланци и у београдској општини Звездара.

 

 

 

извор: Танјуг