Вести

Вучић: Сат иде у руке малог јунака Јакова

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Бадњи дан свим Србима, посебно страдалном народу на Косову и Метохији и рекао да је сат који је добио на поклон од Милоша Земана поклонио прворођеном српском детету на Косову и Метохији.

Председник Вучић рекао је, у видео поруци, да је сат који је добио на поклон од великог пријатеља Србије и српског народа Милоша Земана, као што је и обећао, поклонио прворођеном српском детету на Косову и Метохији, а то је Јаков Јовановић из Готовуше код Штрпца.

Председник Вучић рекао је да је пре неколико месеци био мета ужасних напада о томе како поседује скупоцени сат вредан стотине хиљада евра.

"То су радили наши политички противници, не марећи за истину, као и обично. Овај сат добио сам на поклон од великог пријатеља Србије и српског народа, Милоша Земана, који се први у Европи и свету извинио нашем народу и нашој земљи због агресије која је извршена на њу 1999. године", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је тај сат са поносом носио на левој руци, али да је тада обећао, управо због сумњи да је то изузетно скупоцен сат, али да некоме може да значи у смислу традиције и вредности, а посебно пријатељства српског народа са братским чешким народом, да ће га поклонити прворођеном детету на Косову и Метохији.

"Прво Српче које се родило на Косову и Метохији јесте Јаков, син Борка и Кристине Јовановић из села Готовуше, код Штрпца. Родио се у Грачаници у 2 сата и 35 минута 1. јануара. Данас, ово је било последње јутро да сам носио овај сат, овај сат иде у руке малог Јакова, нашег јунака из Готовуше. Верујем да ће му то значити једног дана, да ће и овај сат чувати баш као што сви Срби на Косову и Метохији чувају српско име и презиме, чувају и штите нашу земљу", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић пожелео је породици Јовановић све најбоље, као и породици Стојановић, чија су деца Милош и Стефан упуцани у Готовуши тачно пре годину дана само зато што су носили бадњак.

"Желим им добро здравље, желим много успеха, желим срећан Божић. Мир Божји - Христос се роди", поручио је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг