Вести

Вучић се састао са регионалном директорком УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас регионалну директорку УНИЦЕФ за Европу и Централну Азију Афшан Кан и, у разговору, истакао да наша земља остаје посвећена сарадњи са овим фондом УН за помоћ деци.

Вучић је рекао да УНИЦЕФ може да очекује да ће Србија радити на остваривању договорених заједничких циљева и конкретних пројеката.

Директорка Кан је захвалила председнику Вучићу на досадашњој одличној сарадњи Србије и УНИЦЕФ. Током претходног Програма сарадње, од 2016. до 2020. године, Србија је постигла значајне резултате у остваривању права деце и младих у одређеним областима и постала пример добре праксе у целом региону, а неки програми развијени у нашој земљи сада се користе и у другим земљама, рекла је званичница УНИЦЕФ. Двоје саговорника су истакли значај међусобне подршке у новом петогодишњем циклусу сарадње.

Вучић је захвалио за ангажовање УНИЦЕФ у оквиру КОВАКС механизма, као и представништву тог фонда УН у Србији за помоћ и подршку у борби са пандемијом КОВИД-19.

Директорка Кан је рекла да је модел одговора на пандемију у Србији узор за цео свет. Она је изразила интересовање да Србија својим искуством помогне када буде кренула вакцинација деце.

Вучић и директорка Кан су договорили размену искустава у различитим областима, посебно у различитим облицима помоћи за најугроженије групе друштва.

 

 

 

Извор: Танјуг