Вести

Вучић: СНС ће се борити против крађе изборне воље грађана!

„Било је разних метода крађе. У Београду су гласали људи из кућа у којима од 1929. године нико не живи. Имамо доказе да су у Врању гласали мртви људи, имамо и њихове умрлице и потписе у бирачком списку. У Суботици изгледа да не постоји ниједан записник, са свих бирачких места, који се поклапа са бирачким материјалом пронађеном у кесама. Тамо заједно раде људи из СНС са људима Иштвана Пастора. Власт је ноћас послала жандармерију да их спречи да то ураде до краја. Од органа јавног реда тражим да раде свој посао, иако знам шта су радили са „кофером“ и „Јањушевићем и Колесаром“, да лопове и лажове приведу праву. Сутра имамо седницу Председништва на којој ћемо донети одлуку шта ћемо даље чинити“, поручио је Вучић.

Транскрипт конференције за новинаре, 11.05.2012.
Александар Вучић: Даме и господо новинари,  Српска напредна странка је ужаснута изборном пљачком и ужаснута реакцијом режимских  функционера  који потврђују да су крали изборе. Наиме, данас су Драган Шутановац и Оливер Дулић и не знам још ко саопштили нацији да џак који смо показали људима долази из Зајечара, да је тамо украден и да ми не говоримо истину. У затвор ће морати да иду или Драган Шутановац и Оливер Дулић са једне стране, или ја са друге стране, ја нисам ни посланик, ни министар, ништа и неко ће од нас морати да иде у затвор!? Или су они крали или сам ја лагао јавност. Наиме, овај џак поштовани пријатељи је из Зајечара таман колико сам ја из Пирота, овај џак је само 300 километара  од Зајечара пронађен и пронађен је на територији АП Војводина, а ја ћу вам сада то и доказати, јер ћу из тога џака да вам извадим, нисам знао да је Зајечар постао АП, па ни Војводина а Шутановац и остали то могу да вам покажу, ове збирне листе не постоје знате у Зајечару, могу да постоје на територији АП Војводине. Видите,  Покрајинска изборна комисија, Дарко Рудић  је председник и  ма ко да је то, никад нисам га чуо. Е и то је између осталог у овом џаку, а очекујем да Тужилаштво изда   налог за хапшење или њих који су пљачкали или мене који сам лагао... Сада ћу вам дати доказе и са записницима.
Погледајте, молим вас ово је записник из Оџака, бирачко место број 13, број 1 „Покренимо Војводину, Томислав Николић“ 152 гласа, Избор за бољу Војводину Борис Тадић 120 гласова, под 3 Ивица Дачић, ПУПС 76 гласова, СРС Војислав Шешељ 60 гласова, Двери 35, Чедомир Јовановић 35, УРС 23, ДСС 21, ЛСВ 8, ово запамтите, ово су нам званични резултати Изборне комисије. Они су вам само променили редослед  и погрешно уписали резултате, уместо 152 СНС уписали су 35 као да смо добили гласова као Двери, значи само на том бирачком месту 117 гласова је крађа, затим ових 152 наших су уписали другопласираним Борису Тадићу, затим а 120 су уписали тобожњем Ненаду Чанку а он је добио само 8 гласова. Значи, нама су одузели 117 Тадићу су додали 32, само да видим колико су УРС- њима су додали 12 и тако је то изгледало, чак су и Шешељевим радикалима нешто одузели,не њима су додали 16 извињавам се, ово ћемо ставити и на наш сајт да свако може да види. Значи, имате званичан записник са све потписницима људи са бирачког места, међутим о чему се овде радило, то је лудило, неки писмени лопови из ДС су урадили следећи - ови људи су ређали по броју добијених гласова,  они их нису ређали онако како је исписано  на листићу нису радили по том редоследу и они су ставили по редоследу добијених гласова, па су наши гласови приписани ДС, па су гласови ДС приписани Чанку, па су гласови Дачића приписани УРС, а нама су приписани гласови Двери па уместо 152 имамо 35 гласова, а Дверима је приписано 2 гласа. Мислим да је то овај Социјалдемократски савез,овде имам још записника па ћете видети  где немамо ни резултате,нема ништа, комплетно стигли записници људи потписали, нема резултата, нема ништа,нема ниједан број, како је то могуће?

У Зрењанину погледајте шта су још радили, мало је било то што су крали, а онда су покушали да варају на математици, код њих 2 и 2 није 4 , знате кад се саберу сви гласови ми морамо да добијемо 25 одборника, они су нам дали 24 али кад смо ми бројали гласове по стоти пут кажу тек данас после 4 дана исправили су грешку па кажу немате више 24 одборника него 25, морамо неком да одузмемо мандат. Дакле, не постоји ствар којом се нису служили, ми сад скупљамо из  матичне књиге умрлих  изводе, па ћу  вам рећи да смо донели из Врања  и из Београда места где од 1929. године нико не живи, рецимо то је јавна гаража и позориште које држи Братислав Петковић наша легенда, нико ту не живи од 1929. године, а позиви су стигли на Брадоњић Петра. Да ли је тај човек жив, да ли је икада постојао нико не зна, али од 1929 године на тој адреси нико није живео па ни тај човек. А што се тиче Врања имамо доказе о заокруживању мртвих људи, имамо чак извод из матичне књиге умрлих где су људи умрли јо 2011,2010 и 2009. године. Уз све то, дакле нећу ни да вам показујем фотографије како се носе кесе, погледајте ови кад их натоваре на бицикл, ове жуте кесе, сад ћете да видите садржај у тим кесама, како то иде поштено гласање, ево ово је једно војвођанско село, такође ћемо тужиоцу да покажемо, ту су те паштете чувене, 30 паштета вам спакују у, не видим шта пише, јетрена паштета, али не видим шта још пише,кокошија бистра супа, пиринач, неке тестенине, неки грашак, погледајте како човек то ревносно носи, а ту је и наравно флајер ДС, да се зна ко носи и за кога морате да гласате ако хоћете пакетић.

Дакле, после свега тога питам ове лопове из ДС, само их питам да ли је могуће да и даље мисле да је нешто из Зајечара, ако је из Зајечара ја прихватам исте секунде да идем у затвор. Ја молим те лопове да се не крију иза органа јавног реда, а тражим од органа јавног реда, иако знам шта су радили са кофером и са Јањушевићем и Колесаром,  ја тражим да они раде свој посао и да те лопове приведу. Значи, ствари су јасне, ако је ова кеса из Зајечара ја идем у затвор, ако није онда за то нека одговарају Шутановац и Дулић. Не интересују ме ове њихове друге слуге, на ову двојицу полуписмених а великих лопова сам се намерачио.
Ми сутра имамо и седницу Председништва на којој ћемо донети одлуку како ћемо и шта ћемо даље да чинимо. Желим да вас обавестим да у овом бандитизму учествују РРА заједно са свим телевизијама, који забрањују спотове СНС. Чим направимо спот, они нам га скину, дакле није се емитовао ниједанпут они су га скинули. Тадић је могао два дана противправно да емитује спотове против Томе Николића, није им ништа сметало. Када смо ми направили спот о Борису Тадићу где Тадић говори о себи и ништа друго, они су тог тренутка, тог секунда тај спот забранили и више не знате ко га је забранио, РРА каже нисмо ми, а телевизије кажу забранио РРА и ви да се убијете тражећи цео боговетни дан да видите ко вам је забранио то.  По ономе шта раде кроз друге своје медије  на начин који није примерен ни Хитлеровом периоду, свака им част на томе, само нека настави Борис Тадић тако да се понаша, али лоповлук да сакрије неће моћи. Па дакле,  ја понављам кључну ствар - ако је џак из Зајечара, Вучић иде у затвор да обрадујем те лопуже Шутановца и остале, добровољно се пријављујем, а ако није богами мораће они да робијају, а ја ћу да им носим ове жуте пакете сваке недеље, да не брину и мало квалитетније.
Сутра у 9 сати је седница Председништва, ја се надам да ћемо до 11 да завршимо пошто Тома Николић има планиране активности у 12 сати, па ћемо о томе да разговарамо. Изволите ако имате неко питање?

Новинар: Јели вам се обратио неко из полиције, или тужилаштва?
Александар Вучић: Ма није,несрећни Тома Зорић није ни знао него кад су му рекли  мислио је да је из Зајечара, коначно су мислили да су некога ухватили , па сад ће они да покажу како је отео Сале Мирковић Бошку Ничићу па је то из Зајечара и сад се руменко више не јавља, не јавља се кад је мислио да је то из Зајечара.
Новинар: Да вас питам тај записник је са бирачког места, имате ли још, колико има записника?
Александар Вучић: Има, имам записнике са три бирачка места, а скупљаћемо их још.
Новинар: Јел на свима у питање то померање?
Александар Вучић: Не негде има до померања и то је чиста крађа, а има и празних записника.
Новинар: Да ли има још?
Александар Вучић:Па биће још, побогу ово је са једне општине, почели смо од Војводине, стално пристиже, па нисмо још ни централну Србију  тражили, а тек радимо Војводину. А у Суботици знате,изгледа да не постоји ниједан записник који се поклапа са бирачким материјалом, ниједан са свих бирачких места,ниједан записник се не поклапа са бирачким материјалом  и наши људи заједно раде са људима Иштвана Пастора, а биће веома интересантно како ће се то одвијати. Они су послали ноћас у 2 сата жандармерију да спречи наше људе да гледају наше материјале онда су тамо дошли људи из ДС , онда они држе тај један лист онако око 30 минута само да би се то одуговлачило да наши људи не би могли да прегледју те листове мало брже. Ето на то су све спремни  и на то се свела њихова поштена изборна утакмица .
Новинар: Јесте ли имали тамо ваше људе?
Александар Вучић: Негде јесмо, негде нисмо, али и где смо имали и где нисмо имали крађе су биле. Ово нема много везе са тим, крађе су биле на путу тј у транспорту од бирачког места до РИК-а односно Покрајинске изборне комисије, у зависности од тога који је где материјал требало да буде прослеђен. Али приметићете да је највише грешака било око РИК. Е како су после тога записнике поклапали то је друга ствар, али очигледно су имали вишак листића. Ми смо дошли до сазнања да су то радили преко фирме Денда транс ДОО, да је та фирма увозила гласачке листиће и без царине их спровела на више места на територији Републике Србије. Кад будемо дошли до значајнијих информација даље ћемо вас о томе обавестити. Изволите, имате ли још неко питање?
Новинар: Ако је у 9 сати седница Председништва, када новинари могу доћи?
Александар Вучић: Ја не знам да ли ћемо изаћи са саопштењем или ће неко дати изјаву, ја се надам да ћемо завршити до 11 сати, рачунам да Тома Николић, осим ако не буду другачије одлуке,  сутра би требало да буде у Новом Саду у 12 часова.
Новинар: Значи око 11 да будемо ту?
Александар Вучић: Што се мене тиче, нама не сметате овде ни у десет, ни у пола једанест, кад год ви мислите да ће то да буде готово ја не могу тачно да вам кажем.Изволите?
Новинар: Али ви сте јуче рекли господине Вучићу 500.000 гласова, хајде објасните ми то како?
Александар Вучић: Па ми мислимо да има и више,зато што сад чекамо ту кесу из Зајечара да нам донесу па смо видели сад на Интернету да има и кеса у Нишу, значи по целој Србији има кеса. Ми нисмо ни чулиза ту кесу из Зајечара да нам они лопови Шутановац и Дулић нису рекли  не би ни знали да има кеса у Зајечару.
Новинар: Али ви још нисте знали?
Александар Вучић:Па нисмо ни знали зато вам кажем сваког дана су све веће и веће размере пљачке које се откривају, па ми смо то проценили, али смо изгледа потценили њихове лоповске способности. Ми смо мислили да они могу само дотле да броје, али они изгледа могу више да броје , нисмо сањали да они имају  и из Зајечара кесе. Па ми смо видели на интернету и свим друштвеним мрежама кесе из Ниша, то смо видели, немамо их у поседу, немам ниједну кесу из Ниша, џак, али ово није кеса људи ово је џак. То је пуно ко око, ово ви не можете да понесете, ово једино ја могу што имам преко 100 кила па могу да држим у једној руци.
Новинар: Па није ми јасно...?
Александар Вучић: Па како није јасно, па све је свима јасно, ви имате један проблем ја вас питам није њихов посао да кажу да не знају већ је њихов посао  да кажу као што су и рекли  да је из Зајечара, њихов је посао  да нам кажу одакле џак пун народних гласова. Због једног гласа се избори поништвају, а не због џакова , као што видимо тога нема само у Војводини , већ их има и у Нишу и у Зајечару, за Зајечар не би ни знао да нам Шутновац није рекао, хвала му што нам је саопштио да и у Зајечару има тих џакова. Ја вас питам, моје питање за њих је, како  ви не разумете, не сме  нигде да се пронађе ниједан глас, кад сте у Србији 5. октобра 2000 пронашли било какав гласачки листић после било каквих избора.
Новинар: Шта су радили у недељу  ваши представници?
Александар Вучић: Па шта су наши представници радили то је наша ствар, али су ови крали, то је суштина. Ми ћемо наше представнике ако буду учествовали у свему негде да мењамо, негде не, али нису лопови као ови, а ови су крали, крали оно што је најсветије а то је бирачко право, крали гласачки листић. Е то је проблем! Све сам слушао ове геније, овог Марка Благојевића  и остале ове преваранте аналитичарске.
Новинар: И они лажу?
Александар Вучић: Не, не лажу, само обични преваранти. Дакле, ја све њих питам једно питање-  а то је одакле ови гласачки листићи? Пошто је Шутановац рекао  да смо их украли у Зајечару, ја кажем најчистије  ја идем у затвор ако је то тачно, јел то поштено, а ако то није тачно иде Шутановац у затвор. Ја мислим да је то најпоштеније могуће, али они морају да објасне одакле оволики гласачки листићи, одакле оволика народна воља просута по улицама Србије, то је ствар на коју они морају да одговоре, а не ми. Ја питам  те преваранте, све преваранте ДС који се лажно представљају као аналитичари , гледам који је то факултет за анализу, па су постали аналитичари , дакле ти стручњаци  на све су они знали да одговоре а шта је радио тај на бирачком месту, тај шта је радио  то је наш проблем, није крао, можда је ћутао, можда  се склонио, можда је отишао са бирачког места, то је наш проблем, а моје питање за њих је ко је крао гласове? Откуд ови гласови овде? То је моје питање за те преваранте  и видећете да ти преваранти на то питање немају одговоре,  јер им га нико никада није ни поставио. Само их питајте откуд гласови грађана Србије на улицама Србије, како је то могуће, јер ови гласови  морају да буду у РИК. Извините, молим вас, тако закон каже. Видите ли ви да они не знају  да је ико игде нешто украо , они су чули од Ничића тамо смо ја и Мирковић се нешто свађали па је мени неко нешто узео  па су мислили д су много паметни.
Новинар: Па Томислав Николић је у изборнојноћи рекао да је све протекло у реду?
Александар Вучић: Па није ни знао човек, није ни сањао  да са оваквим лоповима има посла, човек је мислио  у реду је па ја ћу да честитам, сваки пут је џентлменски  честитао. Па ово је први  пут никад се није догодило да смо нашли оволике џакове. Мучите се колико хоћете да  браните ДС, ја вас питам одакле ови гласови, можете ли да ми дате одговор, ево ви замените те преваранте аналитичаре.
Новинар: Како ја да вам одговорим?
АлександарВучић: Па трудите се све време, па откуд ови гласови, аман ја вас питам пропајте да ми одговорите откуд ови гласови?
Новинар: Не знам.
Александар Вучић:Па кажите да не знате.Имате ли још неко питање? Изволите?
Новинар: Да  ли сте размишљали о наредним корацима?
Александар Вучић: Очекујте у понедељак  да ће Томислав Николић тужиоцу  да преда све што је потребно  и ово што смо већ написали  кривичну пријаву против НН лица и све друго  шта је неопходно дакле, а што се тиче међународних организација , мислим да су већ у току данашњег дана многи обавештени, неки чекају додатна објашњења, писмена и  сав доказни материјал даћемо на увид свима у међународној заједници. Мислим да ће и Томислав Николић  у понедељак имати неколико важних састанака са представницима међународне заједнице, али знате за нас је најважније шта ће наш народ да каже, за нас је најбитније да видимо ми ко се дрзнуо, ко се усудио да пљачка народну вољу  и ја питам још једанпут, постављам питања да не би лагали , да не би причали а шта су радили ови или они контролори, то шта су радили контролори  то је страначка ствар  за коју ће неко да одговара или неће, ми њих питамо ко је крао, ми њих питамо одкуд гласачки листићи на улицама Србије, ми њих питамо ако није из Зајечара , а није пошто сам вам показао покрајинске листе једино ако нису нову покрајину увели, дакле што такође ме не би изненадило од њих , нека нам објасне колико још оваквих џакова имамо. Добро је да се јавио Шутановац да каже да их има у Зајечару, видели смо да их има и у Нишу, ја очекујем од ДС да нам сутра каже још неко место, сад да почну по Војводини да нагађају то не би било лоше, само да погоде где је. Кажите, ово је тек седмо ваше питање.
Новинар: У вези истраживања „Ипсос стратеџик маркетинг“,   за други круг председничких избора?  
Александар Вучић: Није то објавио Ипсос стратеџик маркетинг него је објавио Срђан Шапер  оно што је добио првог дана на изборима, а погледајте сад па ћете да видите за шта се тресу, али ја немам никакав проблем са тим . По мом истраживању је 99,99% за Бориса Тадића посебно са овим џаковима, тако да сам ја сигурна да ће то тако и да буде, а вама честитам на истраживањима. Подсетићу вас да су ти исти кад су већ избори одржани драги пријатељи подсетићу вас  заборавили су да кажу да смо за читава 2% победили  листу ДС, исте вечери су има  јавили да је 1,8% предности ДС  у односу на нашу странку, исте вечери кад су већ избори одржани и кад су имали резултате. Колико ли воле да лажу мајко рођена, значи кад су већ имали резултате слагали  су за 4%, а кад немају резултате, али како да вам кажем ако народ хоће може и 99,99% да буде за овакве џакове. Ја не верујем да је то тако, изволите ако имате још неко питање?
Новинар: На колико сте ви тужили на 200 милиона или 2 милиона?
Александар Вучић: На 2 милиона динара.
Новинар: Како је дошло до те грешке?
Александар Вучић:  Техничка грешка, одмах је уследила исправка тужбе и све друго.
Новинар: Какав је то начин да  то...
Александар Вучић: Ја мислим да је то начин да у правном поретку неко пише истину, а не да лаже сваки дан као што то раде они.
Новинар: Шта је ту лаж?
Александар Вучић: Шта је лаж да Томислав Николић нема диплому? Ништа осим да има диплому. Ништа, ви сте рекли да нема, он има и то није лаж?! Дакле, то кад кажете да неко нешто нема а он нешто има , није лаж у праву сте то је права и суштинска истина.
Изволите ако имате још неко питање?
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију, све најбоље вам желимо, са све џаковима!