Вести

Вучић: Србија и РС - заједно о пројектима за више посла

 Вицепремијер Александар Вучић рекао је да су представници Србије и Републике Српске данас разговарали о темама које значе живот, али и о заједничком обележавању стогодишњице Првог светског рата. 

Србија као гарант Дејтонског споразума чврсто стоји на становишту поштовања тог споразума, пружајући подршку РС, поштујући и штитећи оно што су припадници сва три народа у БиХ прихватила пре 125 година, рекао је Вучић обраћајући се новинарима након разговора с председником РС Милорадом Додиком. 

"Желимо да се те тековине сачувају и гарантује мир на простору БиХ, поштујући њен интегритет", истакао је Вучић. 

Он је навео да су две делегације данас разговарале о међусобним односима, како да запосле више људи и тим поводом договориле да на бројним пројектима у Србији, не само инфраструктурним, заједнички учествују. 

Србија и РС ће формирати и заједнички организациони одбор за обележавање сто година Првог светског рата, додао је Вучић, наводећи да су владе већ неке одлуке тим поводом донеле.

"То ће бити важна година и велики дани за нашу земљу, која и у тој прилици жели да покаже али и заштити своју ослободилачку традицију, не дозвољавајући никоме да мења токове историје и креира другачије догађаје него што је историја суштински показала", рекао је Вучић.