Вести

Вучић: Србија наставља са политиком озбиљног и одговорног приступа

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним изаслаником Владе Савезне Републике Немачке за државе Западног Балкана Мануелом Сарацином, са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону. Разговарано је и о могућностима за додатно унапређење међусобног повезивања и свеобухватне сарадње земаља Западног Балкана, пре свега у области економије.

Председник Вучић је поновио позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану, а то су доследно залагање за поштовање међународног права, територијалног интегритета свих земаља и непрестано ангажовање на свим пољима како би се очувао мир неопходан за даље јачање поверења и свестранију регионалну сарадњу.

Председник је посебно истакао да је Србија до сада показала да је регионално повезивање итекако могуће, јер је иницијатива Отворени Балкан пример изузетно добре сарадње, о чему сведочи и недавно одржани Самит лидера ове иницијативе, као и Први међународни сајам Винска визија Отвореног Балкана, који је у Београду окупио велики број привредника из земаља региона, учврстио постојећа и етаблирао нова партнерства.

Председник Вучић је нагласио да Србија наставља са политиком озбиљног и одговорног приступа свим регионалним питањима и да је посвећена политичком дијалогу као примарном начину решавања свих изазова, али и најбољем путу за очување стабилности у циљу што бржег развоја и напретка свих земаља у окружењу.

„Управо зато Србија цени и подржава и Берлински процес као формат који на конкретан начин и путем конкретних пројеката подржава евроинтеграције Западног Балкана“, поручио је председник и додао да је Србија проактиван учесник свих форума који препознају напоре наше и земаља региона на европском путу.

 

 

 

Извор: Танјуг