Вести

Вучић: Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новог амбасадора Словачке Републике Федора Росохе и пожелео му успешан дипломатски мандат у Београду.

Вучић је изразио захвалност пријатељској Словачкој што, упркос притисцима, истрајава у принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на европском путу.

Вучић је рекао да Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке и изразио задовољство што добре политичке односе двеју земаља прати напредак у развоју економских веза, као и сарадње у свим другим областима, јер је реч о веома успешној земљи, из чијих искустава може много да се научи.

Стога је замолио амбасадора Росоху да словачкој председници Чапутовој пренесе позив да посети Србију.

Председник Вучић је поздравио именовање Мирослава Лајчака за специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану, уверен да ће он, као добар познавалац ситуације и односа у региону, ту дужност обављати одговорно и непристрасно.

Председник је, овом приликом, поновио да је Србија посвећена одржавању стабилности на Западном Балкану и да ће наставити да води политику мира и сарадње у региону.

Председник Вучић је истакао и потребу снажније сарадње са Вишеградском групом, чије искуство може да послужи као модел регионалне сарадње на Западном Балкану.

 

 

 

Извор: Танјуг