Вести

Вучић: Србија се неће враћати онима који су је опљачкали и разорили

Даћу све од себе да у Вршац доведемо још једног великог инвеститора, попут ЗТФ у Панчеву, поручио је председник Србије Александар Вучић грађанима Вршца, који су га дочекали испред школског центра "Никола Тесла".

"Аутопутеви значе долазак више инвеститора и Вршац ће бити погодније и подобније место за то. Осим Хемофарма и улагања у ИТ сектор, знам да је Вршцу потребан још један прозиводни погон, још једна фабрика и даћу све од себе да са пријатељима из света и стварајући још бољи инвестициони амбијент доведемо још једног инвеститора у Вршац. Људи морају да остану", поручио је Вучић.

У нади да ћемо моћи да имамо још једног инвеститора попут ЗТФ, на којем нам је честитала чак и немачка канцеларка, верујем и надам се да још једну такву фабрику у јужни Банат можемо да доведемо, а једини град који може да има толико запослених као Панчево је Вршац.

Председник Србије Александар Вучић обишао је школски центар "Никола Тесла" у Вршцу, у коју је у последњих пет година уложено 32 милиона динара.

Вучић је захвалио гарђанима што су га у толиком броју сачекали, што су подржали и њега али и политику пристојности и нормалности коју спроводи.

Поновио је да се очекује да до краја ове године буду завршене све припреме за брзу саобраћајницу преко Вршца до румунске границе и да се потом крене са изградњом тог пута.

"Увек сам мислио да неког можете да волите или не волите, али резултати су ти који показују да ли сте успешни или не", рекао је Вучић, наводећи да је пре неколико дана обишао Грделичку клисуру где се налази део Коридора 10, да ће ускоро бити отворен пут Обремовац-Чачак.

Такође, открио је да је донета одлука, и да ће то бити на Влади у четвртак, о враћању субвенција за гориво пољопривредницима.

"Имаће већу подршку у наредном периоду", додао је Вучић.

Грађанима је поручио да Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили, као ни прошлости.

"Многи су се насекирали гледајући све оне који су скочили на нашу земљу мислећи да је окрену прошлости. Србија неће да се враћа онима који су је опљачкали и разорили, онима који јој нуде вешала. Србија хоће да буде земља будућности, наде. да се деца школују и запосле, имају породице и пристојно живе од своје зараде", рекао је Вучић.

Грађанима је захвалио још једном на подршци и на разумевању да није увек лако водити земљу приснуту споља разним притисцима.

"Али знам да сте поносни, као и да ти споља више поштују Србију, јер умемо да чувамо своју независност, слободу и то да ви - грађани Вршца, Србије, одлучујете каква ће политика да се води, а не стране амбасаде", истакао је Вучић.

Србија младости, фабрика, победиће оне који желе да се врате у прошлост, закључио је Вучић.

 

Влада враћа субвенције на гориво за пољопривреднике

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Влада Србије у четвртак донети одлуку о враћању субвенција на гориво за пољопривреднике.

Вучић је рекао да је одлучено да се врати мера субвенционисања приликом куповине горива за пољопривреднике и да ће ту одлуку усвојити Влада Србије у четвртак.

Председник је, обраћајући се грађанима Вршца, обећао да ће држава у наредном периоду још више подржавати сектор аграра и улагање у пољопривреду.

 

 

Извор: Танјуг