Вести

Вучић: Сваки министар треба да постави свој циљ и да се бори за његово остварење

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је замолио министре да поново врате енергију, ентузијазам и да размишљају шта ће да остане иза њих, а не о изборима, те да је битно да се троши суфицит како би остварили раст БДП-а.

Вучић је, након седнице Владе, којој је присуствовао, рекао да је важно колико су пруга, болница изградили, дигиталних учионица отворили, колико је успешно сачуван наш јавни дуг.

„Сваки министар треба да постави свој циљ и да се бори за остварење. Надам се да ће неки да се пробуде, да ће неки да наставе да раде, а неки да буду још успешнији. Мене не занима поређење са онима који су земљу уништили, већ шта је оно што ћемо ми да оставимо иза себе и како ће о томе да суде покољења која долазе“, нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да је имао прилику да саветима и молбама утиче на министре око начина трошења новца и раст БДП.

Указао је да је Србија, без Ирске, прва по стопи раста у целој Европи, што се, додаје, никада у историји није поновило.

„Важно је да се настави добра стопа раста. Не можемо ми као земље које су имали минус 15 и минус 20, чија је основица ниска. Наша стопа је била минус 1 у прошлој години и зато морамо више да радимо“, нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да је било неколико добрих вести у јануару, али и лоших.

Добро је, рекао је, што имамо велики суфицит од 13,5 милијарди динара, а био је предвиђен дефицит од 12,5 милијарди динара.

„За више од 200 милиона евра смо у плусу. То је лепа и добра вест за Министарство финансија, али није увек најбоља вест за грађане и земљу. Потребно је да се потроши тај новац“, истакао је Вучић и скренуо пажњу да је забележено 43 одсто мање извршења него што се планирало.

„Стопа раста значи колико сте више или мање створили вредности на територији своје земље у односу на прошлу годину. У тим оквирима између 21 и 23 одсто се води и колико сте новца утрошили на пројекте. Ми смо потрошили много мање ноцвца“, рекао је Вучић.

Указао је да без високе стопе раста не можемо да помажемо нашу привреду, како је рекао, градимо болнице, дајемо 50 одсто за тракторе домаћинима у Србији, не можемо да улажемо у енергетску ефикасност, изградимо комплетну канализациону структуру...

Пренео је да је поднео извештај о току дијалога по питању Косова и Метохије.

„Упознао сам чланове владе са оним што се збивало у Бриселу, али и оним што се догађало у Паризу, Вашингтону и разговорима са другим значајним партнерима“, нагласио је Вучић.

Ситуација за нас, истиче, није нимало лака, али смо, додаје, успевали до сада да се чврстом и достојанственом политиком изборимо за очување националних интереса, опстанак нашег народа на Косову и Метохији, али и опстанак Србије тамо где је многи нису одавно видели и где је многи данас не виде.

 

Одлична акција МУП-а и БИА, велики ударац за мафију

Вучић је похвалио акцију Министарства унутрашњих послова (МУП) и Безбедносне-информативне агенције (БИА) у којој је ухапшена организована криминална група која се сумњичи за више тешких кривичних дела.

Након седнице Владе Србије, Вучић је рекао да је то наставак онога што је раније најављено - одлучна борба државе против мафије и организованог криминала.

"Одлична сарадња МУП и БИА довела је до добрих резултата, довела је до тога да људима у целој Србији можемо да обезбедимо већу сигурност", рекао је Вучић.

Истиче да је то био тежак, важан и озбиљан наставак одговорне борбе против мафије и свих оних који су, како је рекао Вучић, мислили да су јачи од државе, јер су чак били повезани и са онима у државном систему.

"Ово је велики ударац за мафију и организовани криминал", поручио је Вучић.

Похвалио је све који су учествовали у тој акцији и истакао да то за њих није био нимало једноставан задатак, јер су "на коцку" ставили и своју безбедност и безбедност својих породица за сигурност грађана Србије.

 

Наручили смо и  врло скупе лекове за  корону којим ће бити спасено 1.000 до 2.000 људских живота

Вучић је изјавио да је наша земља, поред тога што набавља велике количине вакцина, наручила и мању количину врло скупих лекова за корону, којим ће бити спасено 1.000 до 2.000 људских живота.

Вучић је рекао да смо одређене количине већ наручили и да ће ти лекови стизати током марта, априла и маја.

Истакао је да су ти лекови веома скупи и да су цене готово "ненормалне", као и да их, и поред те цене нема на тржишту.

Вучић је говорећи о набавци тих лекова рекао да ће део да дође и у виду немачких пилула.

"Ма колико да су ти лекови скупи, опет их нема на тржишту", рекао је Вучић.

 

Нисам говорио о именима, али потребно је више јединства у Влади

Вучић је рекао да је Влади потребно више јединства и ентузијазма.

"О именима нисам говорио, али сам јасно ставио до значаја да је потребно више енергије и ентузијазма, борбености, да се не баве изборима већ јединством", рекао је Вучић поводом 100 дана рада Владе упитан на кога је мислио када је рекао да појединим министрима није задовољан.

Вучић је оценио да је одвратно када сазна да поједини министри о својим колегама јављају све најгоре и износе неистине да би себи обезбедили бољи третман у медијима.

"Како мисле да неко то неће сазнати. Потребно је више јединства, заједничких циљева, жеља и снова. То је оно о чему сам данас говорио", објаснио је Вучић.

 

Макрон не намеће ставове Француске, већ жели да чује и српску страну

Француска је признала независност Косова, али оно што је важно за Србију јесте да њен председник Емануел Макрон, не само што нема жељу да намеће такве ставове, већ показује жељу да саслуша српску страну, што обично није случај с многим земљама које су признале Косово, рекао је Вучић.

Вучић је тако одогворио на мишљења јавности да након његове посете Паризу не треба претерано подгревати очекивања од Француске у решавању косовског проблема.

"Што се тиче Косова и Метохије, најпре не смемо да подгревамо лажне наде нашем народу и да говоримо како су дивне ствари на Косову и Метохији. Нису и неће ни бити. Ко каже да јесу, тај је лажов. Ми морамо да се боримо за интересе нашег народа, да се боримо за њихову безбедност и да чувамо интересе Србије", рекао је Вучић.

"Да ће ствари на Косову и Метохији бити "мед и млеко" - неће", поручио је Вучић.

Вучић је указао и на то да су они који данас критикују политику власти око питања Косова и Метохије другачије разговарали са западним представницима, наводећи да су од њих тражили да само одложе признавање Косова због избора у Србији.

"У реду је да се призна независност Косова, али одложите то док не победимо на изборима", пренео је Вучић на конефренцији за новинаре поводом 100 дана рада Владе Србије.

Вучић је рекао да га не интересује таква политика и да ће он да се бори за Косово и Метохју, али да неће да лаже народ.

"Ја то нисам у стању. Даћу све од себе да ниједној мајци не вратим сина у ковчегу, а при том ћу водити чврсту политику и заштитити наш народ на Косову и Метохији", подвукао је Вучић.

 

Имамо уговоре за 11,5 до 12 милиона вакцина

Вучић је рекао да очекује да ће прве вакцине из Ковакс програма ЕУ стићи крајем марта или почетком априла, као и да ће заједно са додатним уговорима који би требало да буду потписани данас или сутра са Кинезима и Русима Србија имати потписан уговоре за укупно 11,5 до 12 милиона вакцина.

Вучић је пренео да је данас разговарао и са шефом Делегације ЕУ Фабрицијем о вакцинама из Ковакс програма.

"Надам се да ће крајем марта или почетком априла стићи и прве вацикне из Ковакса, што је за нас такође значајно. ЕУ је до сада наручила преко две милијарде вакцина, мислим 2,1 милијарду вакцина. Ми смо већ до сада, ако потпишемо додатне уговоре и са Кинезима и Русима, за које очекујемо данас и сутра да завршимо, да ћемо имати потписане уговоре 11,5 или 12 милиона вакцина", рекао је Вучић у Палати Србија.

Рекао је да, ипак, уговори ниште не значе ако нема вакцина.

"Ипак, имаћемо у наредне две или три недеље значајне количине вакцина и то могу да кажем веома значајне", нагласио је Вучић.

Вучић је замолио све људе да се ревакцинишу додајући да, иако би код око 50 одсто људи била довољна и прва вакцина за заштиту, али да су после друге вакцине заштићени између 80 и 90 одсто од вируса и између 98 и 99 одсто од смртног исхода.

Вучић је рекао да се наша држава определила на ту другу варијанту, да се иде на ревакцину, с обзиром да се у неким земљама одустаје од ревакцинације због недостатка вакцина.

Вучић је нагласио да ће за све бити друге дозе за вакцинацију, као и да имамо најбољи информациони систем за вакцинацију у целој Европи, због чега је врло поносан.

"Ми имамо и уговоре и вакцине и борићемо се и даље да озбиљно и одоговрном политиком озбезбедимо и вакцине и лекове за корону".

Честитао је министрима у влади на првих 100 дана рада и истакао да очекује још већу ангажованост и агилност и да се то види по конкрентним резултатима.

Вучић је нагласио да Србија мора да буде најбоља и да су у фокусу животни стандард људи и да се обезбеди будућност за нашу децу.

 

Кад смо први у Европи тврде да смо уништили економију

Вучић је упитао оне који критикују власт да је уништила економију и здравствени систем Србије, на којим чињеницама се ослања та њихова тврдња.

На констатацију да Вучић и премијерка кажу да је Србија прва по стопи раста у Европи, а Борко Стефановић тврди да су уништили економију и здравствени систем Србје, те молбу да то прокоментарише, Вучић је истакао да то мора да је шала.

„Нешто с тим човеком није баш сасвим у реду. Када смо први у Европи каже да смо ми смо уништили економију. У здравству смо бољи од многих земаља у Европи, а када су они били на власти нису могли да нас ставе ни на последње место ранг листе“, констатовао је Вучић.

На кампању Вука Јеремића против кинеске вакцине, Вучић је рекао да у свакој ситуацији, посебно тешким, свако покаже свој траг.

„Док је могао да краде кинеске паре Кина је била добра“, констатовао је Вучић, уз питање на основу чега неко може да тврди да је власт уништила економију и здраствени систем земље, на основу ког аргумента, бројки, сем на основу личне мржње.

Подсетио је да је ова власт изградила бројне болнице, док претходне нису, навео је да је од темеља изграђен Клинички центар у Нишу, који претходни нису ни планирали.

Такође је указао да се реконструише и додаје цео нови део Клиничком центру Војводине, да напредује великом брзином Клинички центар Србије, те да је у року процедура јавне набавке за Клинички центар у Крагујевцу.

 

О критикама пројеката с Француском: Kоји не ваља? Метро, Винча...?

Kоји то пројекат из Париза не ваља, упитао је Вучић поводом коментара који су се појавили у вези са његовом посетом Паризу, да су пројекти са Француском од користи за ту земљу, а да су грађани Србије на губитку.

"Што се тиче инвестиционих пројеката неки људи полазе од себе. Ако говоримо о метроу, разговоре са Французима нисмо започели ми, него су други започели због избора 2012. године. Лагали су да ће да почне изградња метроа, а нисмо добили ни папир, ни цртеж, ни идејни пројекат, ни мастер план", рекао је Вучић.

Kако је тада био добар пројекат изградње метроа, а сад не ваља, упитао је Вучић.

"Сви знају да ћемо да изградимо метро. Две линије. Једну која спаја Устаничку улицу са новосадским путем у Земуну, и другу која спаја Звездару, Миријево, Kарабурму, Чукарицу, Баново брдо, Железник, преко центра", рекао је Вучић.

"Да ли не ваља пројекат изградње депоније у Винчи? Да ли сви треба да се удаве у смећу", упитао је одговарајући на критике оправданости француских инвестиција .

Истакао је и значај концесије за аеродром Београд, за који је рекао да је најбољи посао који је Србија могла да склопи.

"У последњем часу смо то успели", рекао је Вучић и додао да Србији сада остаје да сада уради контролни торањ.

Вучић је рекао да је такође важан и долазак инвеститора и компанија попут Луј Витона.

 

Не замерајте Телекому што се бори да опстане на тржишту

Вучић је изјавио да је за државу важно да обезбеди тржишну утакмицу, те поручио да не би требало замерати Телекому што се бори да опстане на тржишту, да напредује, иако би волео да је "језик мало другачији".

На питање да ли му звучи нормално и да ли је уобичајена пословна комуникација када "један директор државног предузећа у званичној стратегији компаније напише да му је циљ урушавање друге компаније која се бави истом делатношћу", Вучић је одговорио да је из искуства научио да се у то не меша, али да је јасно да постоје конкурентски односи између компаније власника Н1 ("United media"), регистрованог у Луксембургу и српског Телекома.

"За нас је важно да обезбедимо тржишну утакмицу и тржишну борбу", рекао је Вучић.

Kако је рекао, када је постављао слична питања раније, у Телекому су му увек одговарали да су неке приватне компаније, вероватно мислећи на власника Н1, долазили до ресурса Телекома, не плаћајући ништа, да су користили велики број људи запослених у тој компанији, а да им сада сметају они који би се томе супротставили и који би да се боре за опстанак Телекома.

"Волео бих да је језик другачији, али не замерајте Телекому што се бори да опстане на тржишту и да се бори да постоји и да напредује, да узме већи удео на тржишту. А, да ли је језик примерен, то је друга ствар", рекао је Вучић.

Вучић је приметио и да би могао да се осврне на речи које та телевизија користи када говори о њему, које "пас маслом не би прогутао", али да никада не би одговорио на исти начин на то да је "кукавица, бедник, мафијаш, Хитлеров следбеник", нити се икоме на то жали.

"Верујем да ће ваш власник то да реши по судовима, јер много воли судове, а и Телеком изгледа много воли судове, што не разумем. Али, сви воле судове, па решите на судовима", рекао је Вучић.

Свако, рекао је, има своју тржишну утакмицу и у таквом конкурентном систему треба да се бори за своје.

"Надам се да је језик највећи проблем, а што се других ствари тиче, и без обзира на примедбе различитих људи, како ваш власник води компанију, одакле, што је луксембуршка, а не српска... То код нас није проблем, јер за плате, порезе и доприносе плаћа у нашој земљи", рекао је Вучић.

Моли их само да не буду једнострани и да не виде само позицију власника свог медија, већ и да се ставе у ципеле оних који раде у Телекому, који покушавају да сачувају оно што је највећим делом државни капитал, а не само имовина.

 

Хапшење Беливукове групе нема везе са прислушкивањем

Вучић је рекао да данашња акција хапшења групе Вељка Беливука нема никакве везе са незаконитим прислушкивањем њега (председника).

"Има везе са најтежим кривичним делима, убиствима, отмицама, изнудама и стављањем у промет опојних дрога. Обавештавали су ме о томе и министар Александар Вулин и директор БИА и премијерка Ана Брнабић, јер ово јесте питање од великог значаја за националну безбедност", рекао је Вучић.

Упитан да ли је ова акција могла да се изведе раније и да ли за то има одговорности бившег министра полиције, сада одбране, Небојше Стефановића, Вучић је одговорио да не може да се бира тренутак за деловање и да се веома дуго ради на "свему овоме".

"Нико од нас није идеалан. Много сам грешнији од свих. Знам добре ствари које је урадио Небојша Стефановић и неке лоше, а знам и много лошег шта сам ја урадио", рекао је председник.

Поручио је да ће борба против организованог криминала бити настављена и да то чека "и Ниш и Врање и Ваљево, Суботицу".

"Намерно сам ово поменуо само да би знали да не постоји начин да се сакрију и побегну. Лепо је да мислите како можете све, али је држава показала да то тако не може", навео је Вучић.

Указао је да се истражни органи сусрећу са проблемом недостатка доказа за суд иако знају шта се дешава.

Kоментаришући убиство Властимира Милошевића у центру Београда, за које је Беливук био оптужен за помагање, па правоснажно ослобођен, Вучић је истакао да га је бринуло што се говорило да је неко мењао ДНK, напомињући да за то није било доказа.

"Ми немамо доказе за то, али да ли сви сумњамо, претпостављамо...", навео је председник, поручујући да је држава сада победила.

 

Стотине хиљада минута лажи о мени да би се заштитила мафија

Грађани треба да буду сигурни у одлучност државе да ће се по сваку цену обрачунати са нарко дилерима, мафијом и изнудиоцима, поручио је Вучић.

Вучић је упитао да ли неко мисли да је случајно измишљена увезаност њега, чланова његове породице са случајем Јовањица.

"И сви знају да не постоји никакав контакт, сви то знају у полицији, БИА, али и даље се на томе инсистирало неколико месеци зато што је то био начин како се води специјални рат, да се каже то државно руководство је уплетено у криминалне радње, а да буквално никакве везе ни са чим немамо", рекао је Вучић.

Рекао је да је у једном тренутку схватио да је бесмислено да одговара на такве бесмислице.

"Дајте ми један доказ о било чему, а направили сте стотине хиљаде минута лажи о мени и мојој породици. Зашто? Да би мафија била заштићена и да би прави сарадници остали неоткривени. Сад се то све чисти. Готови су сви у Србији, ти велики познати нарко дилери што се тиче слободе, а шта ће суд да одлучи, то ћемо да видимо", рекао је Вучић.

Вучић је додао да се, када неки други буду владали Србијом, неће ни сетити тог случаја, и што је то срамота за све њих.

"Лагали су управо због овог специјалног плана да би се заштитили прави криминалци, мафијаши мислећи да ће тиме да зауставе жесток удар државе на мафију", рекао је Вучић.

Kако је рекао, питање увезаности са државним структурама је наравно увек најважније питање.

"И то је питање, не о томе да ли се чуо са неким или да ли је неко некога срео па се поздравио, него да ли сте учествовали у извршењу кривичних дела. То је оно што надлежни државни органи у овом тренутку раде. Зато и јесте претерана кампања, а не мислим ништа посебно добро о раду Дијане Хркаловић, али мислим да је одвратна и претерана кампања против ње, па је крива и за оно где заиста није крива, али то је на надлежним органима да установљавају", рекао је председник.

Додаје и да је све то сувише компликовано, али и да када неко располаже са толиком сумом новца с лакоћом улази у државне структуре, државни систем.

"Овог пута је држава показала да је снажнија и јача. То је оно што је од највећег значаја и када бих вам све детаље говорио које ми претпостављамо људи би били буквално шокирани. Али претпостављати не значи бити судија и доносити пресуду", истакао је Вучић.

 

У једном тренутку радићемо чак 7 ауто-путева...

Вучић је изјавио да у Србији до краја године предстоји реализација много важних инфраструктурних пројеката, а међу њима су чак седам ауто-путева и брзих саобраћајница.

Вучић је рекао да се нада да ће до краја године бити потписан уговор за изградњу ауто-пута Пожега-Бољаре, а који ће бити важан за грађане Новог Пазара, Ивањице, Ариља, али и за све оне који путују у Беране.

Вучић је навео да се очекује и почетак радова на изградњи Фрушкогорског коридора, али и да би до краја године, најкасније почетком следеће, требало да почне изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице до Пожаревца, затим од тог града до Великог Градишта па до Доњег Милановца.

Међу радовима који предстоје су, додаје Вучић, и још два важна ауто-пута, а то су Зрењанин-Београд и шумадијски коридор "Kарађорђе".

Тренутно се, подсећа председник, ради ауто-пут Kузмин-Сремска Рача, Моравски коридор од Чачка преко Kрушевца до Појата, ауто-пут Чачак-Пожега, као и ауто-пут Рума-Шабац-Лозница.

Kада је реч о железничком саобраћају, Вучић је рекао да ћемо се крајем године, а најкасније у јануару и фебруару следеће, од Београда до Новог Сада возити 27 минута.

Истакао је и да држава купује шпанске, кинеске и швајцарске возове који ће саобраћати на тој рути, а у којима ће бити и добра услуга са храном и пићем.

Вучић је изразио наду да ће 9. фебруара бити потписан уговор са кинеским и европским партнерима о изградњи канализационе мреже у 85 или 90 локалних самоуправа у нашој земљи.

Воде се и разговори и са кинеским и европским партнерима око изградње брзе пруге од Београда до Ниша.

Истиче и да ће до краја године бити завршена прва фаза Kлиничког центра Србије, а да ће нова зграда Kлиничког центра Србије бити завршена следеће године.

 

Више нема тајкунске управе, Мишковић све рекао...

Вучић је изјавио да то што је на свим насловним странама такозваних независних и слободних медија Мирослав Мишковић говори да и даље постоји спрега између њега и медија у власништву Драгана Ђиласа, и поручио да тајкуни више не управљају Србијом.

Одговарајући на питање поводом, како је речено Мишковићевог јубиларног интервјуа који се данас појавио у неколико медија као главна вест, Вучић је рекао да је захвалан Мишковићу због једне реченице коју је изговорио, зато што је потпуно тачна.

"То је патент за успех који смо направили у претходним годинама... Он је то ненамерно изговорио, рекао је да је он бирао да би свака влада била другачија", навео је Вучић.

Истиче да је Мишковић рекао две важне ствари, а то је да Мишковић више не бира владу и да је не бирају тајкуни, као ни страни амбасадори, већ народ на изборима и скупштина.

"Друга ствар је јер он показује да су могли да бирају да би нам владе биле једнако неуспешне и неспособне као 2008. када смо били најгори у Европи", рекао је председник.

Додаје да ништа у то време нисмо могли да изградимо за разлику од сада.

"Срећан сам и због слободе изражавања у нашој земљи и што сам у тој једној реченици сагласан са њим и његовим колегама које називају тајкунима. Видим да се наставила та сарадња из Преса, која је пре била и у власничкој структури између Ђиласа и Мишковића, као и да и даље постоји у медијима који су у Ђиласовом власништву, који дају директну подршку Мишковићу и обрнуто", рекао је Вучић.

Наводи да је још 2013. рекао да зна колико ће бити тешко и колики ће бити притисак на нову власт, јер је знао да га највећи број тих тајкуна који су управљали Србијом доживљавају као личног непријатеља и да ће сав новац да уложе на различите начине против њега.

А то су све време и чинили, додао је Вучић.

"Али, да ћу седам година касније дочекати да видим како су тобож независни и слободни медији направили, сви, исту насловну страну, као јаје јајету, враћајући нас у деведесете и двехиљадите године, говорећи нам како ће тајкуни, било Мишковић, Ђилас или Шолак да се врате на престо и да управљају Србијом, то нисам мислио да ће им бити тако једноставно".

Председник додаје да, ипак, све то говори о демократском деловању у Србији и колико поштујемо нечији капитал и новац.

"Јер је за нас важно да те новине исплате плате, да то подиже наш БДП и зато поштујемо, па народ нека одлучи", додао је Вучић.

Истиче, такође, да када су тајкуни одлучивали о Србији да су нам биле уништене све банке.

"Један од њих позове свог политичара потрчка, било Ђилас или Петровића, па он нареди неком у извршном пословству банке да одобри кредит, да узме 20 милиона евра, а за тих 20 милиона немате колатерале већ добијете неке шушкавце као колатерале који не вреде ни 100.000 евра. Онда тај бизнисмен да три или четири милиона тим политичарима. Онда тај бизнисмен после годину дана каже да неће да враћа више тај кредит и - ви се наплатите из оних шушкаваца које сам вам оставио у неком стоваришту. Онда дође то код Агробанке или Привредне банке и онда грађани морају да врате 400 или 500 милиона евра", описао је Вучић пластично начин на који су пословали тајкуни.

Вучић је поручио да тога више нема у Србији и да више нема тајкунске управе у Србији.

 

Уморан сам од неодговорних политика на Балкану

Србију и опстанак нашег народа неће моћи да угрозе, али сам уморан од неодговорних политика на Балкану, рекао је Вучић упитан да ли је могуће наставити дијалог у ситуцији када се представници Приштине залажу за уједињење са Албанијом и траже брисање ЗСО из Бриселског споразума.

"Што се тиче дијалога, ми смо увек спремни да разговарамо, али за дијалог је потребно двоје", рекао је Вучић.

Вучић је додао и да би најлакше могао да им одговори истом мером, али је напоменуо да је уморан од свих наших неодговорних политика на Балкану.

"Нека изговарају шта хоће, неки други ће морати да решавају те проблеме са њима, а они да угрозе опстанак нашег народа или да озбиљније угрозе Србију није реално", поручио је председник.

Вучић је истакао да Србија мора да покаже своју величину тако што ће показати колико је већа, јача, успешнија, као и да свима у региону помогнемо и радимо на томе да заједнички будемо успешнији.

Председник је иронично приметио и да би га на барјак у Бриселу окачили када би поменуо уједињавање српског народа, и пренео да се на такву опаску данас у разговору насмејао и амбасадор ЕУ у Србији Сем Фабрици.

"Неодговорност је некима дозвољена, онима који су озбиљни није. Србија не сме да буде неодговорна", закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1