Вести

Вучић: Тешке мере доводе до резултата, а не лажна обећања

Председник Александар Вучић је у оквиру акције "Будућност Србије", обишао радове на реконструкцији библиотеке "Милован Глишић" у Љубовији који ће, како је предвиђено, бити завршени до краја марта.

Испред библиотеке, председника су дочекали грађани, којима је поручио да ће све школе, основне и средње, бити обновљене, као и сви јавни објекти, али да је најважније да се отвори производни погон, фабрика, да се људи запосле.

Приметио је да смо, пре шест година, када је долазио у Љубовију, као министар одбране, имали један авион који је могао да узлети, а за неколико дана моћи ћемо да прикажемо 14 најмодернијих МиГ-ова 29 који лете и чувају наше небо.

"Само вам говорим о разлици у снази и моћи српске државе, коју нисте довољно осетили, јер морате да будете много богатији и да више осетите у својим џеповима. И то је наш посао у наредном периоду", рекао је Вучић и констатовао да се налази у јуначком крају.

Вучић је изразио уверење да ће Србија са БиХ успети да реши све политичке трзавице око моста Братољуб, јер ће, како каже, то значити додатну ињекцију трговини у Љубовији и самом Подрињу.

Наводећи да је до сада отворио 120 фабрика широм Србије, Вучић је рекао да је свестан и да Љубовији недостаје једна, макар била мања, за неколико стотина радника.

"То би спасило Љубовију", рекао је Вучић и напоменуо да је у неким другим местима која су по величини слична Љубовији успео да доведе инвеститоре попут Џинсија у Крупњу или Текласа у Владичином Хану у којем ради око 1.000 људи.

"Даћу све од себе да доведемо неког од инвеститора, да људи могу да остану и живе од свог рада", поручио је Вучић и захвалио свима на подршци мерама које су довеле до економског бољитка.

Навео је да се само кроз озбиљност и рад могу остварити резултати, а не кроз лажна обећања.

Током посете том крају видео је, каже, транспарент "Вучићу, спаси села", те поручио да је то једна од ствари која ће ићи тешко, али биће у ту сврху уложено много труда, енергије и новца.

"Обилазећи Банат рекао сам да ћемо да враћамо субвенције за гориво јер имамо новца", рекао је Вучић и најавио да ће и субвенције за пољопривреднике бити веће са циљем да људи остану на селу.

Каже да се не плаши како ће даље ићи економија у Србији, јер иде на боље и захавлио је истовремено пензионерима који су поднели један велики терет.

Вучић је поручио да ће Србија напредовати убрзано и да ће се то видети свакога дана.

Поносан је, каже, што је Србија данас независна и суверена држава, која сама доноси одлуке, што нисмо увели санкције Русији и што одржавамо најбоље односе са Русијом и Кином.

Констатовао је да из тога види зашто из делова нашег региона, на сваки начин и по сваку цену, нападају Србију.

"Што је Србија јача, то су напади све жешћи. Мислите ли да су напади у Приштини, Загребу и Сарајеву на мене и нашу земљу случајни? Нису", поручио је председник Србије.

"Што би неки од њих желели снажнију Србију? Нама не смета, уколико су они снажнији, али њима смета снажна и јача Србија, Вучић је ту само успут, зато што је Вучић њима постао парадигма за нешто снажнију Србију, која неће свуда да се понижава, која неће само да се извињава...", рекао је Вучић и захвалио грађанима на подршци.

 

Брине ме ситуација на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић више пута је упозорио да га брине ситуација на Косову и Метохији, јер очигледно да имамо посла са неодговорним људима који не разумеју да свако доливање уља на ватру може да доведе до катастрофе коју нико не жели.

"Ми њима никада не претимо, иако слушамо њихове претње свакога дана. И нећу ни данас да им претим, једино што могу пред вама да кажем је да - онај ко мисли да може да унизи Србију, ко мисли да може да напада српски народ наићи ће на снажан одговор и ми их молимо да тако нешто не раде", поручио је председник Србије.

Како каже, није дошао да се јуначи или да било коме прети.

"Знам колико су наше мајке сите сваке врсте сукоба, ратова. И сувише смо деце изгубили и немамо их више за било какве ратове. Али, ја се надам да ће неки други, који нису јачи од нас, добро разумети да то никоме не треба. И то је молба за њих, чак није ни упозорење, да добро схвате да је Србија данас много снажнија, али да то не жели да показује", истиче Вучић.

Србија, каже Вучић, само жели да чува своје и хоће да њен народ живи на својим огништима и да буде свој на своме.

"И ништа друго и ништа више", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг