Вести

Вучић: Тунел "Лаз" од 2.850 метара је најдужи тунел у Србији

Председник Србије Александар Вучић обишао је радове на изградњи тунела Лаз, код Чачка, у оквиру будућег ауто-пута од Прељине до Пожеге, који ће, са готово три километра, бити најдужи тунел у Србији.

"Ово је најдужи тунел у Србији од 2.850 метара и свакако најтежи за градњу", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће тај ауто-пут много значити свим људима у златиборском и моравичком округу, као и целој Србији, пошто ће га грађани користити када путују ка Златибору и Црној Гори.

"Значиће пуно читавој Западној Србији. Мислим да ово нико није очекивао, нити сањао", додао је Вучић.

Такође, пренео је новинарима током обиласка да су му Кинези обећали да ће све завршити до краја следеће године.

Вучић је рекао да је кинеска компанија "China Communication Construction Company", која изводи радове, једна од најбољих на свету и да до сада није виђено у нашој земљи да се на таквом месту прави тунел.

"Ово вам је најбоља референца", поручио је Вучић кинеском извођачу.

 

Крајем следеће године од Београда до Ужица за сат и 45 минута

После завршетка деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге, грађани ће од Ужица до Београда путовати око сат и 45 минута, изјавио је Вучић и додао да је кинески извођач "China Communication Construction Company" обећао да ће радове завршити до краја следеће године.

Вучић је рекао да је ''невероватно'' за које време ће се стизати од Ужица до Београда и додао да после тога остаје да се реши јужни део Златиборског округа, Нова Варош, Пријепоље.

"Из Пожеге треба да идемо ка Ариљу, Ивањици, Новом Пазару, а остало је 107 км до границе са Црном Гором'', рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је тунел Лаз најтежи за изградњу, али да ће значити свима који живе у Моравичком и Златиборском округу, свима који живе у западној Србији, посебно због пута ка Црној Гори.

Вучић је навео да је кинески извођач обећао да ће завршити радове до краја следеће године и додао да ''кинеске пријатеље држи за реч''.

Како је рекао, компанија ''China Communication Construction Company" се ''кандидовала'' и за 107 км пута од Пожеге до Бољара на граници са Црном Гором, као и за фрушкогорски коридор.

''Људи се питају зашто се толико чека на тих 107 км, то је скупље него 500 км у Војводини, а немамо много становника и исплативост пута'', рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће на деоници Пожега-Прељина бити шест мостова, и да ће ауто-пут бити ''откровење'' за возаче, јер ће коначно моћи да виде природу тог краја.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк