Вести

Вучић: У Давосу разговарамо о доласку фабрике у Поморавље

У Поморавље стиже велика фабрика, најавио је председник Србије Александар Вучић истичући да се о њеном доласку у Србију разговара у Давосу.

Вучић, који учествује на Светском економомском форуму у Давосу, није желео да открије о ком се инвеститору ради, осим да је реч о компанији познатој у светским размерама.

"Име још није за објављивање, али ћемо, када дође време, о свему обавестити грађане", поручио је Вучић.

Председник Србије сматра да је Давос право место са којег се прате трендови и тенденције онога што ће се у свету дешавати у наредном периоду.

"У Давосу увек сазнате каква ће политика у Европи и свету да се води у наредних годину дана. То сазнате и на панелима на којима учествујете, али и у директним разговорима са разним светским лидерима", рекао је Вуучић.

Напоменуо је да многи говоре како Давос "дође и прође", а заборављају да данас у Србији постоје две нове фабрике, са чијим представницима је први пут разговарао баш у Давосу.

"Тако ће бити и овог пута", рекао је Вучић.

Председник Србије истакао је и да је премијерка Ана Брнабић преузела на себе највећи број састанака, на којима се представља економски амбијент наше земље.

"Мислим да можемо на добар начин да представимо нашу земљу и њене потенцијале", рекао је Вучић.

Вучић предвиђа да ће током форума бити и "тешких разговора везаних за Косово и Метохију и стање у региону", али сматра да је то "део обавезног посла".

 

 

 

извор: Танјуг