Вести

Вучић у селу Пепељ обишао домаћинство Благојевић

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је домаћинство породице Благојевић у селу Пепељ, девет километара удаљеном од Бајине Баште, који су познати као један од највећих произвођача малина у овом крају, а које броји шест чланова.

Осим са члановима породице Благојевић, Вучић је разговарао и са другим мештанима села Пепељ, а најмлађима је поклонио таблете.

Вучић је најавио у разговору са мештанима села Пепељ код Бајине Баште, да ће тунел под Kадињачом бити отворен за две године, и од мештана добио поруку да је отварање тунела битно за опстанак овог краја.

Истовремено Вучић је указао да се прави пут Дуб-Дубце, обилазница око Ужица, али и ауто-пут до Пожеге и Ужица, што значи да ће бити инвестирана огромна свота за овај крај.

"Неки грађани, када посећујем места, мисле да је канализација најважнија, а неки кажу путеви, само овде сви једногласно кажу да морамо да урадимо тунел", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да ће држава настојати да крене са изградњом тунела између 1. марта и 1. априла, и да ће он бити брзо урађен.

"Брине ме што главни човек који одлично познаје путеве не зна ко би могао да ради. Немамо више фирми које би могле да то постигну. Много се ради. Готово све домаће фирме су упослене“, објаснио је Вучић.

Тунел је, како су пренели грађани, битан и за малинаре, како би извозили своју робу. С тим у вези Вучић је рекао да нико није сањао овакву цену малине и купине, која је одлична.

"Надам се да ће моћи у наредне три године још да буде таква", рекао је Вучић подсећајући да је раније малина био производ за понос из Србије.

Весна Ђурић председница општине Бајина Башта пренела је шта би још било важно за овај крај, тражећи даље инфраструктурне радове, али и обнову школе.

Пошто су се мештани жалили на електричну мрежу Вучић је позвао ЕМС и замолио да се проблем реши.

Вучић се присетио ранијих долазака у Бајину Башту када су му неки домаћини рекли да "шупље приче о ауто-путу" слушају од 1945. године и констатовао да се после толико деценија празних прича ради ауто-пут.

Констатовао је да је готово тешко наћи лепшу општину, јер Бајина Башта има све.

Дарко Радовановић произвођач чутура поклонио је Вучићу чутуру са његовим ликом, а од мештанке села Пепељ добио је и ћилим.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк