Вести

Вучић: Уговор са "Леониjем" велики дан за Ниш

У Нишу jе данас потписан уговор за изградњу новог погона комапниjе "Леони" у коjоj ће бити запослено наjмање 2 200 људи, а вредност инвестициjе jе 22 милиона евра.

Вучић jе захвалио немачкоj влади, као и компаниjи "Леони", позиваjући их да отворе jош фабрика у Србиjи.

Вучић jе рекао да jе влада до сада издвоjила 31 милион евра за субвенциjе "Леониjу", али jе истакао да ће осим нових радних места рад фабрике допринети и повећању нишког буџета кроз порезе и доприносе.

Премиjер jе рекао да у Нишу има око 29.000 незапослених и да ће отварањем нове фабрике бити запослено 10 одсто људи коjи су без посла, што jе веома значаjно.

Вучић jе наjавио да ће камен темељац бити постављен у децембру, а да би у августу идуће године фабрика требало да почне да ради. Према његовим речима, са Леониjем jе договорено да буде запослено наjмање 2.200, изразио верење да ће посао добити 2.500 људи до краjа 2018. године.

У Нишу jе данас потписан уговор за изградњу новог погона компаниjе "Леони", а потписивању уговора коjи ће омогућити отварање 2.200 нових радних места присуствовао jе премиjер Aлександар Вучић.

Уговор о подстицаjима су потписали министар привреде Горан Kнежевић и директор компаниjе "Леони" Kлеменс Саксом.

Потписивању су присуствовали и немачки амбасадор Aксел Дитман и градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Уговор jе потписан за улагање компаниjе „Леони AГ" у изградњу новог погона у Нишу вредности 22 милиона евра.

За погон у Нишу предвиђено jе полагање камена темељца у децембу ове године, а прва фаза производње треба да почне у августу идуће године.

Производиће кабловске системе за БMW, а броj зпослених више од 2.000 у 2019. години.

Kомпаниjа Леони AГ jе jедан од глобалних лидера у производњи кабловских инсталациjа за аутомобилску индустриjу, и у 2015. години запошљавала jе око 75.000 радника у 92 производна погона.

Седиште компаниjе Леони jе у Нирнбергу у Немачкоj, а послуjе у више од 32 земље широм света. Имала jе промет од 4,5 милиjарде евра, са профитом од 77,3 милиона евра.

У Србиjи послуjе од 2009. године а имаjу погоне у Прокупљу и Дољевцу.