Вести

Вучић уручио медаље заслужним појединцима

Председник Србије Александар Вучић уручио је златне и сребрне медаље појединцима за заслуге и допринос спровођењу активности на спречавању заразне болести КОВИД-19, одликованим поводом Дана примирја у Првом светском рату, 11. новембра.

Председник је Орден заслуга за одбрану и безбедност трећег степена уручио мајору полиције Небојши Апостоловићу.

Златну медаљу за заслуге Вучић је уручио шефу одељења развоја хардвера у Институту "Михајло Пупин" Владимиру Нешићу, сараднику у том институту Огњену Ристићу, лекару у Геронотолошком одељењу у Новом Саду, Биљани Глишић-Угрици, као и главној медицинској сестри у Геронтолошком центру Београд Љубинки Цветановић.

На свечаности у Председништву Србије, председник је сребрне медаље уручио директору Завода за спорт и медицину спорта Србије Горану Бојовићу, Жељку Зиројевићу из СУБНОР-а, новинаркама и сниматељу РТС-а Ани Стаменковић, Ивани Божовић и Владимиру Законовићу, као и новинарки Блица Милици Марковић, те новинару ТВ Пинк Младену Мијатовићу.

Такође, одликовање је уручено Бранку Антићу, таксисти из Београда, у чије је име медаљу примио његов син Александар, те књижевници и хуманисткињи Божици Велоусис, као и херојима са Дорћола, момцима који су спасили 15-огодишњу девојчицу из пожара.

Председник Вучић се свима њима захвалио, јер су, како је истакао, својом храброшћу заслужили медаље.

"То вам остаје за цео живот. То ће остати вашој деци, унуцима, али и прецима, на понос за то како су вас васпитали и како сте се понашали, како сте радили за своју земљу и народ", рекао је Вучић.

Изразио је захвалност јер су својим знањем и борбом доприносили и проналазили начине како да помажу другима, када је то било потребно.

"Не додељују се ордење и медаље сваки дан. То радимо једном, максимално два пута, то је мали број. Велико вам хвала и молим вас да наставите да одговорним понашањем служите за пример", поручио је председник Србије.

 

 

Извор: Танјуг