Вести

Вучић уручио орден шефу кипарске дипломатије Христодулидису

Председник Србије Александар Вучић уручио је министру иностраних послова Кипра Никосу Христодулидису Орден српске заставе првог степена.

Христодулидис је одликован за посебне заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа Србије и Кипра.

"Драги пријатељу, част ми је да могу лично да вам уручим орден. Одликовани сте поводом Дана државности Србије и желим целокупној српској јавности да кажем да је носилац овог одличја драги пријатељ, министар иностраних послова Кипра, државе која је увек била уз нашу земљу и наш народ, земља која је стала у одбрану међународног права и правде залажући се увек за очување територијалног интегритета и суверенитета Србије и истрајавајући у таквом ставу упркос притисцима", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је Србија управо захваљујући министру Христодулидису увек сматрала Кипар најближим пријатељем не само у оквиру Европске уније, већ и међу свим другим земљама.

Вучић је додао да је Србија увек умела да цени снажну подршку Кипра, те да ће то наставити да чини, као што ће узвраћати на исти начин не мењајући став о кипарском интегритету.

"Уверен сам да ће се широм света независне земље све јаче повезивати, а њихова сарадња све више добијати на значају", навео је Вучић и изразио је уверење да ће српско – кипарска сарадња у свим областима друштвено – привредног живота бити све богатија, а везе све јаче.

Вучић је рекао и да се нада да ће ускоро у Београду угостити председника Кипра Никоса Анастасијадиса на седници Високог савета за сарадњу Србије и Кипра.

Кипарском министру Вучић је захвалио посебно на подршци европском путу Србије, помињући отвореност Кипра за српске држављане, не само у доба короне, већ и у доба тешке економске кризе кроз коју смо пролазили.

"Хвала вам на томе што увек показујете поверење и љубав према српском народу, баш као што ми показујемо озбиљност, одговореност и поверење у наше односе са Кипром. Хвала на свему, а ми ћемо гледати да вама и вашем народу узвратимо", рекао је Вучић.

Шеф кипарске дипломатије рекао је да је почаствован што је добитник вредног признања, те да га прихвата са огромном захвалношћу која је израз историјских веза, заједничких културних вредности, верске традиције и дуготрајних веза пријатељства које нас уједињује.

 

 

Извор: Танјуг