Вести

Вучић: Успели смо да доведемо инвеститоре упркос кризи

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на отварању фабрике јапанске компаније Јазаки у Шапцу, да у време кризе није лако доћи до инвеститора, али да је Србија у томе успела.

Вучић је навео да је посебна вредност у случају ове фабрике "спој Јапанаца и Немаца".

"Куд ћете боље од тога", приметио је и позвао јапанске инвеститоре да и у наредних седам, осам година отварају фабрике у Србији, а тек онда да размишљају о некој другој земљи.

Он је рекао да је ово велики дан за Шабац, Мачву и Србију и да је задовоиљан и срећан што смо у конкуренцији неких других земаља успели да доведемо тако велику фирму да код нас ради и инвестира.

Вучић је рекао да је држава дала 10,1 милион евра и додао да је спремна да да новац и за друге фабрике које би Јазаки овде отворио, не само у Шапцу већ и било ком другом месту у Србији.

Инвеститоре какав је Јазаки, приметио је, можемо да доводимо зато што је држава са банкротства и дефицита применом фискалних и других мера доведена у суфицит и има новца који омогућава и долазак инвеститора.

"И други дају новац за инвеститоре - није лако до њих доћи у време кризе - ми смо у томе успели", рекао је председник.

Додао је да је отварање фабрике Јазаки значајно за локалну самоуправу, њен развој, али посебно за раднике који ће моћи да остварују своје снове.

Радницима је поручио да овде представљају и своје породице али и Србију, те их је замолио то оправдају тако што ће бити вредни, а држава ће, додао је, наставити да доводи инвеститоре.

 

 

извор: Танјуг/Пинк