Вести

Вучић: Важно да наставимо да градимо добре односе

Председник Републике Србије Александар Вучић прошетао је Скопљем са својим домаћином македонским премијером Зораном Заевом и премијером Албаније Едијем Рамом.

Током шетње грађани Скопља прилазили су да се поздраве са званичницима три земље, а неки су пожелели и да направе селфи са њима, што су Вучић, Рама и Заев радо прихватили.

Вучић је констатовао да дуго није био у Скопљу, још од младости.

Грађани су Вучића, Заева и Раму заустављали током шетње, како би гостима пожелели добродошлицу.

"Много ми је драго што сте дошли у Скопље, много Вас поштујем", рекла је Вучићу старија житељка Скопља, на чему јој се Вучић захвалио.

"Македонци су љубазни људи. Срби и Македонцу се увек воле, никад није било проблема али је важно да наставимо да градимо такве односе", рекао је Вучић.

Пролазећи поред једног ресторана, Вучић је приметио да у истој кафани седе заједно Срби и Албанци.

"Један диже три прста, овај виче нешто иако не разумем. Али, не морамо увек да будемо сложни, али је важно да радимо заједно и да морамо да живимо, не једни поред других, већ једни са другима", рекао је Вучић.

Током шетње, Вучићу је пришла мања група људи, а он се посебно обрадовао када је чуо да су из Штрпца.

"Из Штрпца сте... Сиринићка жупа. Драго ми је да вас видим, да видим наш народ са Косова и Метохије. Све најбоље вам желим", поручио им је Вучић.

Вучић се после шетње са Заевом и Рамом упутио у један ресторан, где ће наставити неформалне разговоре.

Вучић ће сутра са њима учествовати на Економском форуму за регионалну сарадњу у организацији привредних комора Србије, Северне Македоније и Албаније.

У Скопљу ће бити одржан велики пословни форума који ће окупити око 350 компанија са Западног Балкана, а очекује се више од 400 билатералних састанака привредника.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк