Вести

Вучић: Важно нам је да остане народ на својим огњиштима

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је манастир Студеница и истакао да је реконструисани пут Студеница - Рудно важан за мештане и све који хоће да посете ту српску светињу.

Председника Вучића дочекао је игуман манастира архимандрит Тихон и упознао га са историјатом и културним и верским знаменитостима манастира.

Председник Вучић захвалио је на гостопримству и рекао да је држава реконструисала пут Студеница - Рудно како би људи који ту живе остали на својим огњиштима.

Председник Вучић рекао је да су можда двојица игумана од последњих 60 година толико урадили за манастир, у које убраја и оца Тихона, као можда и највећег и најважнијег.

"Урадили су много за студенички крај, не само за Студеницу, и привукли много људи. Ми нисмо имали економско оправдање, да будем сасвим искрен, да радимо пут до манастира, јер прође један или ниједан аутомобил за пола сата, а до Рудног још мање. Али је то важно да нам остане народ на својим огњиштима", рекао је председник Вучић.

Навео је да је пут важан како би и сви остали који долазе могли да виде Студеницу.

"Желимо да покушамо на сваки могући начин да утичемо на људе, да сазнају више о својој прошлости, о својој историји, о својој будућности у крајњој линији и верујем да ће то бити нешто добро за нас. Хоћу да захвалим од срца на дивном гостопримству и на томе што са пуно пажње и љубави одржавате једну од наших највећих светиња", рекао је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк