Вести

Вучић: Водим политику у интересу Србије

Председник Александар Вучић изјавио је да је током посете Институту за мајку и дете, која је изазвала критике у јавности, испоштовао све процедуре и упитао како је могао да одбије мајку, која га је замолила да се слика са њеним болесним дететом.

Како је приметио, још више би га напали да је одбио то и да није хтео да се слика са дечаком.

"Испоштовао сам све што су ми рекли, обукао мантил, каљаче, ставио маску и махао деци... То је толико потресно и дивно, не само видети ту децу, већ и њихове мајке, које им пружају љубав. То је толико потресно да морате да заплачете и да сте од камена...", рекао је Вучић.

Говорећи о фотографисању са дечаком у болници, каже:

"Махнем том дечаку, Златану и покажем му, пошто знам да дечаци воле да покажу мишиће, и он мени покаже мишиће и ја му кажем:'' Много си јак, да будеш још јачи'', а онда излази његова мајка и каже: ''Председниче, могу ли да вас замолим, хоће Златан да се слика са вама''. Она није имала маску, а ја сам имао на себи све што је потребно. И како да одбијем мајку која хоће да се сликам са њеним дететом...? Замислите на шта би тек личиле друштвене мреже да се нисам сликао", упитао је председник.

Како каже, рекли би да је "право ђубре", да није видео да ту има пуно поена па да се зато није сликао, или зато што се дечак зове Златан, или због имена његове мајке.

Вучић каже да је пољубио дете и загрлио га, надајући се само да ће њему или некој другој деци то што ради некад у будућности моћи да помогне.

"Скочили су као да сам неког убио, као да сам ја Ђилас, Јеремић , Обрадовић и остали који нису ни динар дали у те болнице и нису ништа улагали", истакао је Вучић.

Вучић је захвалио директору Института Радоју Симићу, што је о посети и поштовању процедура говорио на поштен начин.

"А, свако ко је поштен у земљи је сендвичар, чим се не слаже са политичарима који представљају друштвени талог, а који би желели да у тај талог и муљ уведу све пристојне људе", рекао је Вучић.

Говорећи о Институту, Вучић је поновио да је за ту установу већ издвојено 142 милиона динара, а биће издвојено још 20 милиона евра за комплетну реконструкцију, од крова до пода у приземљу.

"Све ћемо обновити, наша деца ће имати неупоредиво боље место да се лече и неће морати да иду у иностранство", рекао је Вучић.

Додао је да ће Институт имати и нови блок за трансплантацију коштане сржи, а да је Министарство здравља одобрило средства у износу од 100 милиона динара за завршетак банке матичних ћелија.

Рекао је и да су лекари Института били задовољни када су чули оно што је рекао о улагању у Институт.

Како каже, због некадашње ситуације у здравству нису нас ни стављали на листу ЕУ, били смо последња пласирана земља.

Сада смо бољи од 8 земаља ЕУ и мислим да ни то није довољно, каже Вучић и наводи да смо шест земаља претекли само прошле године.

"У региону постајемо најбољи. Долазе из Бијелог поља, из Индонезије, долазе Албанке са Косова, Македоније, Републике Српске, Федерације...Имамо изванредне лекаре, услуге су све боље", рекао је Вучић.

Вучић подсећа на недавно завршени Клинички центар у Нишу, од којег је тешко наћи бољи, да се гради нова болница у Лозници и наводи да нам је било потребно 32 године да се опоравимо и да бисмо почели са тим.

Потребно је време да сакупите новац и да кренете да обнављате оно што је разорено и уништено, каже Вучић.

 

Друштвени талог гласнији од одговорних људи

Председник Србије Александар Вучић оценио је да српско друштво, нити јавност нису поларизовани, већ је реч о тези коју "гура" део медија и политичара, припадника бившег режима.

"Уопште се не поларизујемо као друштво. Да се поларизујемо, било би пола пола. Причам о стању у друштву и вољи народа", рекао је Вучић и додао да је "друштвени талог" увек гласнији од поштених, озбиљних и одговорних људи.

Говорећи о наметнутој поларизацији, Вучић оцењује да постоји нека врста социјалног окружења у такозваној лажној елити, иначе "друштвеном талогу", односно политичара који су је креирали.

Реч је, додаје, о онима који су опљачкали Србију, који су је разорили.

"Изгубили су многе привилегије у претходном периоду. Не могу да се навикну да више нема пара да краду и да пљачкају. Ја се не либим да то кажем отворено", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да он за разлику од таквих политичара нема пет компанија, односно да нема ниједну, као ни нико његов.

"Они су на четири компаније 500 милиона евра узели и још причају да су социјалдемократе. Је л' ви разумете 500 милиона евра? А замислите да сам ја узео 50.000 евра", рекао је Вучић.

 

Да клечим за Олују или Клечку нећу никада

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да нема намеру да клечи и извињава се за Олују или Клечку и да није спреман да се извињава онима који нису заслужили наше извињење, само да би се некоме додворавао.

Вучић је на констатацију да је Милојко Пантић из Савеза за Србију тражио од њега да клечи и извињава се Косову, појаснио да овај представник опозиције тражи да клекне и пред Хрватима, Бошњацима и Албанцима.

„То нећу учинити, осим уколико то није насушна потреба нашег народа. Ја да се извињавам онима који нису заслужили наше извињење, нећу да радим да би се додворавао Милојку Пантићу или некима са запада“, нагласио је Вучић.

Вучић је казао да води политику у интересу Србије и да се бори за Србију.

„Није ми тешко да молим немачку канцеларку Ангелу Меркел или кинеског председника Си Ђипинга за инвестиције. Молићу и клечаћу за све што је добро за Србију, али да клечим и извињавам се за Олују или Клечку не пада ми на памет“, поручио је Вучић.

Вучић је казао да представници Савеза за Србију могу да клече и да се извињавају, што су радили и раније, па нису добили ничије поштовање.

„Ја никада нећу да унизим своју земљу и дозволим да се понижава наш народ“, нагласио је Вучић.

 

Знам да нећу успети, али борићу се свим срцем

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је уверен да неће доћи до договора са Приштином око решења косовског питања, али да ће се за то борити свим срцем.

Вучић је рекао да вероватно неће бити никаквог решења, јер има много различитих циљева и фактора у свету који су у стању преко својих агенцијских мрежа покрену шта хоће и униште сваки покушај разговора и договора.

„Нисам оптимиста по питању договора, иако сам спреман да разговарам са Приштином чим укину таксе", казао је Вучић.

Указао је да је веома уплашен што ће овај проблем остати нашој деци.

„Све ћу да радим да не буде тако. Изгубићу много угледа, јер знам да је то непопуларно, али ћу се борити за договор", подвукао је Вучић.

Вучић је казао да је реално да не дође до договора и да ће то бити његова највећа грешка.

Истакао је да политички неће да пусти да овај проблем остане нерешен, али већ зна да ће бити по том питању политички поражен.

„Борићу се свом снагом и срцем. Али 99 одсто знам да нећу успети. Немам проблем с тим у историјском смислу, али имам због реалног живота нашег народа. Не спадам у оне који желе да је све наше, а ни у оне који су све дали, већ у оне који су одговорни и који је успео да врати Косово на политичку мапу света", рекао је Вучић.

Упитан да ли има идеју о решењу, одговорио је потврдно и нагласио да ће је представити истог секунда када неко буде прихватио, а то треба да ураде пре свега Албанци.

Њима је, како је додао, нешто од те идеје већ рекао, а нешто није.

Указао је да се састаје са шефом дипломатије Бурундија, земље која је повукла признање Косова и да се ради о искреном пријатељу наше земље.

„Биће још таквих пријатеља који ће да долазе", казао је Вучић.

Вучић је подсетио да се види како су његови претходници и политички противници раније штитили уставни поредак, тако добро, каже, да је 84 земље признало Косово, а у његово време свега девет, уз 13 које су „отпризнале" Косово.

Вучић се осврнуо и на недавну посету Минхену и дебату са Тачијем у којој је однео поене јер је, како је рекао, био припремљенији од Тачија, а на то нису реаговали ни политички противници овде у Србији јер нису имали ни како, ни чиме да реагују.

На питање водитељима како би они решили проблем Косова, додао је да сви знају да ништа не ваља и да које год решење да понудите у Србији нећете добити већину, али да нико не нуди никакво решење.

"Ја ризик преузимам на себе, најлакше је критиковати оног који ради... Станеш мало са стране, бациш неки каменчић, пљунеш на оног који гура...", рекао је Вучић.

Замрзнути конфликт више не постоји, истиче, јер га Албанци више неће, они хоће да потпуно консолидују државу коју су створили 2008, нервозни су и доносе неретко и погрешне одлуке, а то виде и Европа и САД те и оне журе да се то реши, јер виде нервозу Албанаца и виде да би то могло да доведе до сукоба, објаснио је Вучић.

 

Питаћу Поповића што није сачувао КиМ 2008.?

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће питати министра Ненада Поповића зашто није заштитио Косово 2008. године, када је био потпредседник тада владајуће, Демократске странке Србије.

"Мој одговор на то што је Поповић рекао је ''свака част, тако би требало, и супер је то, него - што то ниси урадио 2008. године, јер си био потпредседник тада владајуће странке. Што то ниси заштитио тада? Ми га данас штитимо''", рекао је Вучић.

Каже да га то још увек лично није питао, али да ће то урадити када га буде видео.

Коментаришући различите ставове министара Ивице Дачића и Поповића у вези са Косовом и Метохијом, Вучић је рекао да не очекује да они имају јединствен став по том питању, али да очекује да буду реални и озбиљни.

Дачић је недавно рекао да је предлог Србије за решавање тог питања разграничење, док је Поповић навео да "никакву другу политику, осим постизања компромиса у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244, Влада никада није утврдила".

На питање да ли иза Поповића стоји руски лобији и да ли ту треба тражити одговор на ово што се дешава, Вучић је захвалио на том питању и додао да док је он председник и док његова странка има већину неће утицати на политику Србије.

"Хвала вам на питању зато што знам да добро познајете оне на које утичу многе западне амбасаде, има и оних на које утичу са истока...", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је поносан што ради у интересу српског народа без обзира на вероисповест и националност и да разговара са свима.

"Све чујем и слушам, али служим само Србији. Ниједан амбасадор и амбасада неће утицати на политику док сам ја председник и док странка коју водим има већину", рекао је Вучић.

Да ли тако раде и министри, питала је новинарка, на шта је Вучић поновио да на њега не може да утиче нико споља и да странци говоре да је тежак човек, чак и одвратан, а да верује да су министри часни, а то значи да не раде ни за кога другог.

Верујете или знате?, питали су водитељи.

"Верујем", рекао је Вучић.

 

Нема подршке за решавање косовског проблема

Нема подршке за решавање косовског проблема и никад је довољно неће ни бити и било које решење да се понуди у Србији се за то неће добити већинска подршка, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да није оптимиста да ће се до неког решења и доћи, али да има политичку храброст да се бори за решавање питања КиМ и да не мора да се скрива иза неког.

"Ја се тиме бавим и не скривам се, мени није потребно да кажем да имам 1.000 или 2.000 људи који ће да кажу да су они ту, преузео сам одговорност", казао је Вучић.

Вучић истиче да не постоји идеално решење, али и да било шта да се изговори да би то одмах сви напали:

"Ја преузимам на себе одговорност, најлакше је критиковати оног који гура узбрдо камен и са стране стајати и бацати каменчиће и пљунути на то".

Вучић додаје да данас људи у Србији погрешно верују да постоји замрзнути конфликт, пошто је тај конфликт одмрзнут, јер Албанци хоће пуну консолидацију своје државе.

Навео је да је кључан фактор однос Срба и Албанаца, али да Албанци хоће да заокруже државност и да су због свега што се дешава нервозни и доносе исхитрене и погрешне одлуке, које доносе штету Србима.

Због тога, како каже, САД и ЕУ журе ка решењу, јер виде нервозу Албанаца и да може лако да дође до сукоба, пошто је Србија недвосмислено рекла да неће дозволити напад на наш народ на КиМ и прогон нашег народа.

"Јасно је да само један инцидент може да доведе до сукоба", рекао је Вучић и изразио наду да ће бити довољно паметних људи да не дође до сукоба, јер је било доста ратовања.

Указао је и да га је и влада, пред његових ингеренција као председника, овластила да се бави решењем питања КиМ и да не жели да оставља то нашој деци и будућим генерацијама.

Каже да то није питање политичког терета, већ да ли ће уопште бити оног ко се усуди нешто да уради кад је реч о КиМ.

"Друга је ствар што знам да било које решење да понудите већину да добијете нећете", истакао је Вучић.

Председник истиче да политички противници, али и сви други, мисле да би боље радили од њега тај посао борбе за КиМ.

Каже да је у Минхену где је имао дебату са Хашимом Тачијем о КиМ био боље припремљен од Тачија, али да је по коментарима видео да политички противници у Србији нису навијали за Србију и то да објаснимо неке ствари у свету, већ само како да себи обезбеде бенефиције.

Истиче да је сваком најлакше да говори шта хоће и запитао Јовану Јоксимовић како би она као грађанин ове земље желела да буде решено питање КиМ, на шта му је она одговорила - да се не остави то питање мојој деци.

На питање да ли разграничење или подела или неко друго решење, Вучић је рекао да још ништа немамо и да тек када нешто буде постојало можемо нешто више знати.

 

Мир и стабилност кључни

Председник Србије Александар Вучић каже да су мир и стабилност кључни и да рата неће бити све док неко физички не нападне и не почне да убија Србе, што, како каже, не би искључио, имајући у виду неодговорност и лудило оних који сада воде политику у Приштини, али и лицемерје неких западних земаља.

"Мира ће бити, јер мир чувамо и боримо се за мир, све док неко физички не нападне и не почне да убија Србе. Никад то не бих искључио посебно имајући у виду неодговорност и лудило међу људима који воде политику у Приштини. А и због великог лицемерја неких земаља које пружају прво тиху, па снажну подршку испод жита Харадинају за ово што ради", рекао је Вучић, наводећи да међу тим земљама има и неких из Европе.

На питање шта је у време када је био у опозицији урадио након што је Косово прогласило независност, каже да је подржавао све који су хтели да сачувају уставни поредак.

"Али сам знао да смо већ радили на очувању ранијег Устава, и то ратом. Изгубили смо то захваљујући политици - погрешној - јер свака је погрешна, ако је резултат погрешан. Онда је дошла друга политика која није радила ништа. Требало је бити на средини, измерити снагу Србије, не уводити земљу у рат ако ћете много тога да изгубите", рекао је Вучић.

Вучић додаје да они који тада нису урадили ништа, онда почели да раде нешто - да помажу косовским Албанцима, изместивши питање Косова из УН у ЕУ, а онда је ту и најсрамотнија одлука - питање пред МСП.

"То Албанци сада стално понављају, а сад то раде и Американци. С ким год да се састанем, кажу - добили сте одговор у МСП, а сад су почели и неки Европљани", каже Вучић.

На питање колики је његов маневарски простор, Вучић одговара - готово никакав.

"Боримо се за земљу, гледамо да сачувамо све што можемо", закључио је Вучић.

 

Устав бране они који су ћутке прелазили преко његовог кршења

Председник Александар Вучић изјавио је да се по питању Косова сад позивају његови политички противници који су, када су они били на власти, ћутке прелазили преко кршења тог акта, и по питању "одласка" Црне Горе и када је проглашена једнострана независност Косова и Метохије.

Албанци су, подсетио је Вучић, 2008. донели одлуку о независности Косова уз подршку 84 земље, "чиме су директно прекршили Устав и прогласили илегалну државу".

Тадић, Ђилас, Јеремић и други тада ништа не предузимају за одбрану уставног поретка, истакао је Вучић, већ се свађају између себе ко ће више да се додвори странцима.

"Више Тадић него Коштуница и зато је наставио да влада. Ти исти који су у томе учествовали, да без наше реакције Косово прогласи независност, данас нам соле памет о Уставу, а поставили су границу на Јарињу и Брњаку", навео је Вучић.

Вучић је рекао и да је претходна власт донела Устав у октобру 2006. године, како би "констатовали" чињеницу да је Црна Гора иступила из државе, чиме је погажен дотадашњи Устав, а ми смо, каже, помогли Црној Гори да оде из заједничке државе.

"Тада нико није смео да говори да је Острог светиња, иако смо сви, ваљда, ишли под Острог", приметио је.

Вучић додаје да је 30 одсто Срба било тада у ЦГ, али да смо тада "заборавили" на Црну Гору, јер смо имали неспособну власт.

Прво смо, каже, изгубили Црну Гору, 2006. године, а у октобру те године донели смо Устав, који је требало, ваљда, да укаже на наш историјски пораз и одлазак ЦГ из заједничке државе.

"И онда кажемо ''новим Уставом сад им не дамо Косово ни за живу главу, иако смо имали погром 2004. и кумановски споразум 1999. године''".

 

Оставка? То се решава само на изборима

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да неће дати оставку када му то траже Ђилас и Јеремић и поручио да се то решава на изборима.

"Питам вас, који сте захтев чули? Супер, Вучићу дај оставку. То се на изборима решава. Нећу кад то траже Ђилас и Јеремић", рекао је Вучић коментаришући протесте на улицама Београда.

Вучић је подсетио да је протеста било и раније, 2014. године и 2017. године, после председничких избора када је захтев, иако није гласно изговорен, био да Сашу Јанковића постави за премијера.

Тада су, каже, протести били много већи и трајали су 120 дана.

"Сећате се шта је био захтев после предедничких избора? Да Сашу Јанковића поставим за премијера, само што то нису смели јавно да кажу. Имали смо председничке изборе па су рекли да сам их покрао и то када сам добио 55,1 одсто, а мој противник 16 одсто. Онда су одустали од тога да сам покрао. Сам је (Саша) Радуловић рекао - није Вучић покрао изборе...", рекао је Вучић.

Истакао је да је од обичних људи чуо шта то треба да се поправи, попут јачања институција и правне државе, а не на протестима.

"Са тим сам сагласан. Треба да се изборимо за независно правосуђе, а не да нам буде овако уништено, како су га они уништили 2009. године. На томе радимо", рекао је Вучић и додао да није он тај који је постављао судије и тужиоце.

Поновио је да, за разлику од претходне власти, он није довео ниједног новинара и уредника на јавни сервис.

Вучић је рекао и да неће да се "улизује друштвеном талогу" какав су, каже, Ђилас, Трифуновић, Јеремић и Обрадовић и онима који вређају децу и родитеље и све друге, јер немају толико пара да краду као што су то радили раније.

"То им је једино, сад виде да је Вучић повратио касу, има пара, па хајде да крадемо још мало... Нема ниједног другог мотива. Шта сте чули, који предлог за Косово, за Европску унију, је л' сте чули неки предлог за било шта? Осим да је ММФ саучесник у злочину Александра Вучића, кога је брига колики је јавни дуг земље. Они би јавни дуг да оставе генерацијама које су пред нама", закључио је Вучић.

 

Увредама неће успети да поделе пристојну Србију

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас премијерки Ани Брнабић и њеној партнерки Милици Ђурђић на рођењу сина Игора, а онима који су на то имали увредљиве коментаре је поручио да никада неће успети да га уплаше и поделе пристојну Србију.

Вучић је пожелео Брнабић и њеној партнерки да Игор буде здрав, срећан, паметан и успешан.

Упитан за негативне коментаре, вређања и ругање преко друштвених мрежа, он је рекао да водитељи желе вероватно да кажу да су ти наши политичари, који су то чинили, примитивни, али да то не смеју да кажу, јер јавност на друштвеним мрежама неће то да прихвати.

На питање о коментару Сергеја Трифуновића тим поводом, рекао је да је Трифуновић "најгори друштвени талог те друштвене елите".

Председник је казао да није видео увредљиве коментаре, али је констатовао да су вероватно вређали дете, Ану и Милицу.

„То само говори о њему. Њихов проблем је што нисам фасциниран њиховим безобразлуком и примитивизмом. То је све та наша ''модерна елита'', која ће да нас уведе у 21. век. Честитам“, констатовао је Вучић.

 

Да се улизујем политичком талогу - нећу

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да са политичарима који организују протесте у Србији, који су, како истиче, опљачкали земљу и који вређају људе, неће да разговара, нити ће, каже, да се улизује друштвеном, политичком талогу.

"Интересују ме грађани, сваки грађанин може да дође код мене и са сваким ћу да разговарам, али са политичарима који воде протесте нећу да разговарам, нећу да се додворавам. Своју позицију не чувам, борим се за интересе земље, радим вредније и више од свих осталих. Да се улизујем друштвеном и политичком талогу, који вређају децу, родитеље, све - нећу", каже Вучић.

Вучић додаје да је једини мотив тих политичара да поново пљачкају, јер је каса поново пуна, док се ниједан други предлог, ни о Косову, ни о економији, од њих није могао чути.

Како каже, његови политички противници су најављивали изборе за новембар, јануар...

"Мислите да не желим изборе да бих дуже задржао фотељу, да би то тако требало? Тако је било...За њих су сви избори лаки, а најлакше је да на изборима и не учествују", каже Вучић.

Навео је да је опозиција одлучила да иде на изборе у Лучанима, јер су, базирајући се на ранијим резултатима, веровали у победу и очекивали око 40 одсто гласова.

"Забезекнули су се кад су видели да, кад спојите бабе и жабе, левичаре и марксисте са фашистима, то не иде, да људи за то неће да гласају. Онда се видело да су добили девет и по одсто гласова, а на другим местима (у преостале 3 општине) нису учествовали, јер тамо нису имали очекивања да ће тамо да победе", каже Вучић.

Схватили су да на народној вољи не могу да победе, и да је једино важно да изведу на улицу све оне који су против, па ће можда нешто и да промене.

"Свакли дан на улици имате позив да се нешто промени, на линч..."

На питање о томе да опозиција каже да ће бојкотовати изборе, ако их буде, Вучић каже да могу да раде шта хоће, да на то имају право.

Како каже, он је другачији, и код њега нема тога да се дође на канабе да се смире ствари: "Нећу да смирим ништа, радите шта год хоћете, кад прекршите закон тад је друга прича.".

"Радите шта год хоћете. Говорите о изборним условима? Бирачки систем је јединствен, централизован. Са лоповима нећу да причам, могу да траже преко разних посредника контакте и виђење, шта год, али ја нећу да видим ниједног од њих", поручује он.

 

Биће плата 500 евра, медицинским сестрама повећање

Председник Александар Вучић изразио је уверење да ће ове године бити повећања плата медицинских сестара за десет одсто, а можда и више.

“Сваке године можемо да повећавамо плате, зависно од раста и стања буџета. Верујем да ће ове године ићи свакако додатних десет одсто, а надам се и више за медицинске сестре. Ако сваке године тако будемо радили, то је кумулативно, следеће године више од 30 одсто”, рекао је Вучић.

Уз констатацију да је просечна плата у Србији 465 евра, Вучић је рекао да је “промашио за годину дана, али да ће просечна плата бити 500 евра”, да ће пензије бити веће и људи задовољнији.

“Наше је да радимо више и боље, да грађани имају што веће плате и пензије”, рекао је Вучић.

Како је рекао, природно је да увек желимо више и боље, али пред крај неког политичког мандата мора да се види да ли је нешто боље.

“Мој циљ је да се види константан, стабилан напредак, да не угрозимо касу, да имамо финансијску стабилност. Србија данас није презадужена земља, нема опасности од презадужености…”, рекао је Вучић.

Говорећи о платама медицинских сестара и техничара, рекао је да они данас имају 20 одсто веће плате него 2014. године, пре смањења.

“Са новим повећањем, очекујем да ће то прећи 30-35 одсто”, рекао је Вучић.

Испричао је да му је у Давосу министар здравља Немачке Јенс Шпан рекао да ће доћи у Србију, у којој има много медицинских сестара, које Немачкој “требају као хлеб”.

“Рекао сам му да не долази у Србију због тога. Да може да дође за било шта друго, али не за то”, рекао је Вучић.

Истакао је да се морају запослити медицинске сестре, да их на “бироу” има 9.000 и да се мора видети како да се запосли 3.000 њих, као и да се онима које раде, морају повећати плате да не би одлазиле.

Изнео је податак да медицинске сестре са вишом школом имају плату 54.775, а са средњом 50.446 динара, док су у “оно време биле 45.000 и 42.000 динара.

Додао је да се у здравсту прави мала револуција, да су већ уз огромна улагања набављени апарати, нож гама, икс нож, скенере, акцелераторе…

“Када прођете путем према Загребу и Шиду, или Новом Саду, на десетине фарбика сам довео, од ''малог'' Доктор Еткера, до тога да очекујемо трећу Бошову фабрику”, рекао је Вучић и додао да је препознат проблем недостатка радника.

Додао је да такав проблем имају и чланице ЕУ, што је слаба утеха, те да ће Србија радити на решењу проблема “одлива мозгова”.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва