Вести

Вучић: Водимо рачуна искључиво о интересима наше земље

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, коментаришући сусрет мађарског и руског министра спољних послова у Москви, да се Србија не меша у унутрашње ствари других држава, а да је за наше грађане најважније да државно руководство настоји да обезбеди да зима прође што безболније.

Председник Вучић је, на приказу наоружања са египатским председником, на констатацију новинара да је Сијарто данас у Москви са Лавровом, а да се правила бука када је шеф руске дипломатије требало да дође у Београд, рекао да се Србија не меша у ствари суверених земаља и нема ништа против тог сусрета.

"Имао бих шта да кажем како су се сви односили према Србији, али није тренутак", рекао је председник Вучић.

На констатацију да је тамо било речи о додатним количинама гаса за Мађарску, што није проблем осим ако је реч о Србији, председник Вучић је рекао да је за грађане Србије најважније да буду сигурни да државно руководство води рачуна о интересима наше земље, и да ће дати све од себе да нам зима прође што безболније.

"То је најважније", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је поручио и да се политика Србије не мења, и да иста је већ 150 дана.

"Имамо исти став, политику да се не додворавамо никоме, већ водимо рачуна о својим интересима", рекао је председник Вучић.

На питање зашто се онда дигла бука када је Лавров требало да дође у Београд, рекао је да је то због тога што Србија није део ЕУ.

"Лако је дизати дреку против некога за кога мисле да је мали, па се чудом чуде, како тај мали може да буде безобразан и да води самосталну политику. Нема разлога за секирацију", рекао је председник Вучић и додао да је то лицемерје на које морамо да се навикнемо.

 

Карабин на поклон Сисију: За најбоље ловце и најбоље људе

Председник Вучић је свом госту, египатском председнику Абдел Фатах ал Сисију, на крају приказа наоружања Војске Србије уручио и поклон - карабин М70, који је произвела наша "Застава".

Председник Вучић је ал Сисију рекао да се ради о ручном раду:

"Нарочито је резбарен за најбоље ловце и најбоље људе", рекао му је председник Вучић.

Председник Вучић је египатском колеги још једном захвалио на посети Србији.

"И да много пута долазите у своју нову отаџбину", пожелео му је председник Вучић.

На крају приказа, председник Вучић је ал Сисију показао и аутомобиле Јосипа Броза Тита који се налазе у оквиру у оквиру Дома гарде, а међу њима и Ролс ројс у коме су се возили Тито и Абдел Насер.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк