Вести

Вучић: За напредак српске економије не бринем

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Азањи да за напредак српске економије не брине и сада треба радити на покушају да се врате људи који су напустили Србију, што је проблем који мучи и Азању.

У обраћању грађанима, у оквиру кампање „Будућност Србије“, Вучић је указао да је из Азање много људи отишло и да то село више није богато као што је некада било.

Указао је да ће држава за то село урадити неке ствари у будућности, наводећи посебно реконструкцију школе која ће бити из државне касе плаћена у целини.

Навео је да држава обнавља школе у 113 општина, подсећајући да су му се неки подсмевали говорећи да је "премијер за тоалете".

Вучић, међутим, каже да му је важно да деца имају чисте тоалете, учионице.

Обећао је и да ће држава помоћи решавање питање канализације у Азањи.

„Општина нема пара јер су неки оставили огромне дугове, које смо ми успели да драстично смањимо. Изградњу канализације ће држава преузети за себе, јер Смедеревска Паланка за 20 година неће имати новац за то“, казао је Вучић.

Указао је на историјски значај Азање, приметивши Тито није био "ни глуп ни луд" што је 70-тих година долазио у ово место.

„Мене је срамота што српски председници и премијери нису долазили“, казао је Вучић и обећао да ће поново доћи да чује да ли је урађен добар део онога што је обећано.

Што се земљорадничке задруге тиче казао је да ће се наставити рад на решавању правних проблема и изразио уверење да ће бити пронађено решење како би она правила добар посао у будућности.

 

 

Извор: Танјуг