Вести

Вучић: Захтевам да Сергеја Трифуновића пусте на слободу

Председник Републике Србије Александар Вучић затражио је хитно ангажовање државних органа Републике Србије како би глумац Сергеј Трифуновић био пуштен на слободу.

"Пре неколико дана видели смо општу хајку против државе Србије, организовану и споља и изнутра, само зато што је једна естрадна уметница из Хрватске задржана више десетина минута на граничном прелазу. Није притварана ни хапшена, нити малтретирана. Исти ти изнутра и споља ћутали су када је адвокат Берић ухапшен у Хрватској, 15 дана био у притвору због песме објављене на Фејсбук профилу", рекао је председник Вучић.

"Јуче је приведен и ухапшен, и далеко од граничног прелаза одведен Сергеј Трифуновић, човек који је мој политички противник, оснивач Покрета слободних грађана. Али је и грађанин Србије, грађанин наше земље је ухапшен да нико није добро разумео због чега", рекао је председник Вучић.

Пре свега захтевам од органа у Србији да свим дипломатским каналима покушају да се изборе за правду и слободу Сергеја Трифуновића, а апелујем на хрватске власти да разумеју да утамничење Срба не води развоју бољих односа, и не желим да изговарам тешке речи и квалификације које су они због неколико десетина минута задржавања износили о Србији.

"Молим и захтевам од њих да се понашају рационално, и да Сергеја Трифуновића пусте на слободу", рекао је на крају обраћања председник Вучић.

 

Извор: Танјуг