Вести

Вучић: Земљу смо извукли из понора и банкротства

Председник Александар Вучић поручио је данас, током посете Дому за пензионере и стара лица у Сурдулици, да је важно да се покаже брига према старима, јер смо земљу успели да извучемо из понора и банкротства управо захваљујући њима, њиховом стрпљењу и трпељивости, те је обавеза да им то вратимо.

"Морамо да урадимо све што можемо за старије. Срећан сам како напредује Владичин Хан, важно је да у Сурдулици имамо још улагања", рекао је Вучић у разговору са управом и корисницима дома.

Навео је да у Сурдулици живи 18.000 људи, да је много људи отишло, али да је важно да уз нова улагања људи остају да живе у свом месту.

"Када разговарате са нешто старијим људима, невероватна је та њихова особина да увек подржавају државу, а никада не кукају, ни када имају разлога", приметио је Вучић.

Додао је да су му лекари пренели да је у тој средини повећан број пријављених случајева карцинома и констатовао је да је то сигурно повезано са бомбардовањем.

Директорка дома Слађана Тасић Стојановић надовезала се речима да је Дом био једина установа социјалне заштите која је била бомбардована 1999. године.

Напоменула је да је у дому 81 корисник и захвалила Влади Србије на уложеним средствима, јер је тиме, каже, побољшан квалитет живота људи у тој установи.

Дом у Сурдулици је у последње три године за реновинарање добио 30 милиона динара, док је само за реновирање дворишног простора Влада Србије дала 17 милиона динара.

У Дому су реновиране поред дворишта, кухиња, собе за кориснике, а добили су и нови аутомобил, као и нове медицинске апарате и инструменте.

Тасић Стојановић је навела и да је Вучић први председник који је посетио ту установу, где је увек добродошао.

"Као председник сте показали спремност да се борите за бољу будућност, за бољу Србију", рекла је она.

И корисници Дома кажу да су задовољни услугом, пре свега због тога што су им лекари и медицинско особље доступни готово 24 сата.

"Наше је да урадимо све што можемо за ове дивне, старије људе, то нам је обавеза. Мислим да ћемо имати још више новца, да уложимо, да им обезбедимо све што је потребно. Ако успемо да сачувамо мир и стабилност, имаћемо успешну економију", поручио им је председник.

Вучић је поновио да ће бити изграђен канализациони прстен око Власине, вредан око 16 милиона, који ће значити за туризам тог краја.

Констатовао је да ће уз нови аутопут и време за путовање од Београда до Власине бити краћи, па ће све више људи долазити у тај крај.

Вучић је у Дому одиграо и партију шаха са једним корисником, која је завршена - ремијем.

 

 

Извор: Танјуг