Вести

Вучићу уручене захвалнице за помоћ Северној Македонији у вакцинацији

Председнику Србије Александру Вучићу су у Скопљу уручене захвалнице за помоћ Србије у вакцинацији држављана Северне Македоније током пандемије вируса ковид 19.

Вучић је том приликом поручио да је лако помагати када није тешко. "И убудуће ћемо помагати, лако је када је свима лако, када је свима тешко тада ћете од најближег и првог комшије добити највећу помоћ. Хвала на пријатељству - наши односи ће само бити још бољи", поручио је Вучић.

Вучић је казао да је велика част за њега што је примио те захвалнице.

"Само смо се понашали нормално, као што би радили сви нормални људи", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија помагала македонски народ и 1963. године када је ту земљу погодио снажан земљотрес.

"Немамо ништа друго што тражимо од македонских грађана, осим пријатељства и братства. Не треба нам ни територија ни да говоримо да је то наш језик, нама је важно само да имамо најближе и најбоље могуће односе. Ово што радимо овде направиће велике ствари за нашу земљу, ако не успемо бар ће остати да је неко покушао - да у наредних годину или две кроз наше три земље, суверене и независне, можемо да пролазимо без граница и да помажемо једни другима у сваком тренутку", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да ће камиони из Скопља до Београда или Тиране моћи да прођу без заустављања, док ће други морати мало да се зауставе.

Каже да је разговрајући у Скопљу са грађанима док је шестао видео да људи у Северној Македонији данас поштују Србију више него раније.

"Немамо никакве друге интересе осим да заједнички опстајемо на овим просторима и побољшавамо живот и да приближавмо Београд, Скопље и Тирану", навео је Вучић.

Такође је рекао је да је највише фирми дошло на економски форум из Србије - 217, што показује колики је интерес у Србији за сарадњу у региону.

Председник Привредне коморе Северне Македоније Бранко Азески уручио је председнику Вучићу захвалницу македонске коморе за пружање помоћи у вакцинацији привредника, која је организована крајем марта у Србији, а после и ревакцинација. "Пуно вам људски хвала што сте учинили за бизнис заједницу", поручио је Азески.

Захвалницу Македонске асоцијације новинара уручила је председница тог удружења Ивона Талевска због вакцинације представника медија у Србији.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк