Вести

Вујадиновић: Алкалај нема легитимитет да говори у име Срба у БиХ

На констатацију, у изјави Свена Алкалај, да је његово излагање у Савету безбедности УН узнемирило Александра Вучића, реаговао је председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић, тврдећи да је то најобичнија замена теза и будалаштина.

Народски речено, тешко да миш може да узнемири лава! Да Свен Алкалај, као и људи сличног профила и њихове испразне приче, могу да узнемирe државника, какав је српски председник Александар Вучић, у најмању руку је смешно, сматра Вујадиновић.

Ако пак говoримо о тоталном нонсенсу и будалаштини, јединo што се тако уопште може назвати, је обраћање Свен Алкалајa у Савету безбедности УН, јер су тиме прекршене све процедуре земље коју је он требао да представља.

Ако је неко и сумњао, тог дана је огољен и привид легитимитета који има Свен Алкалај, поготово када је у питању српски народ. Кршећи све процедуре сопствене државе, трудио се да на сваки начин увреди народ који већински живи на пола територије БиХ, називајући га "босанским Србима". Онако, како се он никада није називао. Тиме је Свен Алкалај  потврдио чињеницу, да је једино председник Вучић на Савету безбедности УН представљао Србе, где год они живели. Наравно, ту спадају и сви Срби који живе у БиХ. Дао је Алкалај још један додатни мотив Србима да се уједине око српског председника Александра Вучића, као јединог чувара његовог угледа и интегритета пред међународним институцијама.

Вујадиновић додаје да Алкалај нема легитимитет да прича о отвореним питањима БиХ и Србије, јер о томе нема сагласности ни у самој БиХ.

Алкалај и њему слични ће морати да прихвате чињеницу да ће и о томе морати да се договоре са представницима српског народа у БиХ, поштујући Устав и законе те земље и Дејтонски споразум, чији је гарант и Република Србија.

На крају, Србија, њен председник и институције остају отворене за сваку врсту сарадње са свима у региону, инсистирајући на заједничкој будућности и развоју свих са којима Србија и српски народ вековима живе, поручује Вујадиновић.

 

 

 

Извор: Танјуг