Вести

Вујовић: Београд ће бити у европском врху

Ирена Вујовић, председница општине Савски венац и кандидаткиња за одборника на листи „Александар Вучић - Зато што волимо Београд“, иако важи за једног од фаворита на кладионицама, каже у разговору за Курир да избори нису игра, те да је њеном тиму важно да се заједно ради и да се реализују велики пројекти.

* У јавности се помиње да би функцију градоначелника Београда могла да преузме жена. Да ли бисте прихватили ту функцију, јесте ли спремни за то?

- Листа „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!“ није листа појединаца и њихових партикуларних амбиција, већ листа тима људи који су остварени у својим професијама, имају завидне каријере и резултате свога рада, воле Београд и који ће сви заједно бити посвећени даљем развоју и напретку нашег града у интересу свих Београђана. Сама чињеница што се моје име нашло уз имена наших цењених и изванредних доктора наука и професора, уметника и спортиста, свих оних феноменалних људи са листе, за мене је изузетна част и мој лични успех. Нашем тиму је битан циљ, а он је да заједно и још јаче радимо и омогућимо реализацију великих пројеката како би сваки грађанин био задовољнији и срећнији.

* Управо ви словите за једног од најозбиљнијих кандидата, а и на кладионицама вам дају велике шансе. На кога бисте се ви кладили?

- Такве врсте клађења можда некима изгледају симпатично, али животима Београђана нико нема право да се игра. Одлука ко ће водити наш главни град није ствар олаког заокуживања броја на гласачком листићу, већ важна одлука о томе какву будућност желимо за нашу децу, какав Београд желимо. Да ли желимо да нас поново пљачкају исти они који су нам оставили дуг од 1,2 милијарде евра и који су се на грбачи грађана обогатили, да ли желимо да нам поново уништавају јавна предузећа, девастирају установе културе, да ли желимо сиви, опустошени град који су нам оставили за собом Ђилас, Шапић и њихов ДС или желимо Београд који је инвестициони, туристички, културни центар Балкана, Београд уређених улица и фасада са јасном визијом за будућност и напредак. Верујем да наши суграђани не желе повратак у ружну прошлост, да желе напредак, а ми то можемо да остваримо.

* Шта бисте прво учинили као градоначелник Београда?

- Као што смо остварили вишедеценијски сан о „Београду на води“, тако ћемо реализовати и деценијску потребу и изградити метро. Све оно о чему остали само причају, ми ћемо да реализујемо, јер имамо најбоље и стручне људе који не одустају. Сада имамо пуну градску касу захваљујући преданом раду и финансијској дисциплини људи из СНС, актуелних градских челника, који су успели да врате више од 500 милиона евра Ђиласових и Шапићевих дугова, а који су истовремено модернизовали путну и канализациону мрежу, реновирали и градили нове вртиће и домове здравља. Урађено је много тога, али то није довољно.

* Шта још планирате да урадите?

- Нећемо се зауставити, желимо још јаче и још више да радимо, да Београд вратимо на место које заслужује, на сам врх модерних европских престоница. Имамо јасан програм развоја нашег главног града, за разлику од осталих којима су једини програм лажи и мржња према нашем председнику. Београд мора да предњачи у привлачењу страних инвестиција и туриста, у развоју привреде, што ће директно допринети подизању животног стандарда, што грађани већ сад осећају, с обзиром на то да је у претходне четири године отворено 20.000 нових радних места, а биће их још више.

* Као председница општине Савски венац, чиме бисте могли да се похвалите?

- Отворили смо врата општине за све грађане и све добре предлоге. Успели смо да повратимо њихово поверење у систем и институције и све позитивне промене које се виде на Савском венцу резултат су управо тога - добре сарадње између суграђана и општине. Након само годину и по дана, Савски венац има више игралишта за децу, обновљених фасада, уређених паркова и зелених површина. Бринемо о деци, младима и најстаријим суграђанима, којима је на располагању велики број бесплатних садржаја. На иницијативу грађана, урадили смо много тога и захваљујем им и овом приликом на активном учешћу. Свакодневно разговарамо, излазимо у сусрет њиховим проблемима, а тако ћемо наставити и у будућности.

 

 

 

 

извор: Курир