Вести

Вујовић: Бeoгрaд следи европске стандарде у родној равноправности

Председница Савета за родну равноправност Града Београда и министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић изјавила је да су жене у политици својим примером оснажиле остале жене да се укључе у све сфере друштвеног живота.

Вујовић је на првом мултисекторском друштвеном дијалогу посвећеном стању родне равноправности у Србији, рекла да су пример Београда следили и остали градови и општине у Србији и да оснивају савете за родну равноправност.

''Град Београд је потписао и Европску повељу о родној равноправности и тиме показао да жели да следи европске стандарде и дамо добар пример'', рекла је Вујовић.

Вујовић је  рекла да се насиље над женама увек намеће као тема, а паралелно са тим и едукација жена.

Додала је да се Савет за родну равноправност Града Београда бори за разне програме и пројекте како би се жене обучиле на пољу ИТ сектора и постале конкурентније на тржишту рада.

''Важно је да су се укључили привреда и друштвено одговорне компаније које су отвориле врата женама, које сада имају подршку и осећају се сигурније и на томе ћемо интензивно радити и у будућности'', рекла је Вујовић.

 

 

Извор: Танјуг