Вести

Вујовић: Делимо власт с народом

Српска напредна странка за предстојеће изборе у Београду одабрала је да је представља тим вредних и успешних људи, у којем је свако за себе квалитетан и апсолутно посвећен напретку Београда и Србије. Овако је почео разговор са Иреном Вујовић, председницом општине Савски венац, која се нашла на листи одборничких кандидата СНС. Одговарајући на питање због чега је СНС одабрала да за београдске изборе изађе са тимом, а не са појединцем, она је одговорила да је Српска напредна странка један велики тим у којем свако има задужење и носи одговорност, а сви са једнаком посвећеношћу иду ка остварењу једног циља - обезбеђивању сигурности, стабилности и просперитета нашој земљи.

- Таква Србија је оно што градимо, у шта верујемо, због чега као тим беспрекорно функционишемо. То је једино исправно и одговорно решење и за наш Београд. Наравно да постоје квалитетни појединци, али када окупите тим од више таквих, онда је то снага и енергија коју Београд и Београђани заслужују. Погледајте сваког са наше листе, а потом тај збир посвећености, знања, истрајности, стручности ставите спрам било ког појединца и видећете, баш такав тим сада треба Београду.

* Колико је постојећи тим уигран, шта су били највећи изазови?

- Била сам део београдског тима и знам врло добро са каквим смо се изазовима и проблемима сусрели, шта нас је дочекало, како је тешко било исправити туђу немарност, небригу, а јос теже повратити поверење грађана у систем који их је годинама варао, лагао и поткрадао. Проблем дуга од 1,2 милијарде евра, бројне афере моћника бивше власти због кој их су оштећени недужни грађани Београда - мајке, деца, целе породице, бројна предузећа... Ми смо на своја леђа преузели тешке проблеме међу којима је ипак најтеже било повратити поверење грађана у систем, у институције, у челне људе, чији задатак мора бити само један - да служе грађанима и раде у њиховом најбољем интересу.

* Добили сте подршку бројних угледних личности, сматрате ли да ће опозиција имати одговор на то?

- Угледне личности са наше листе су пре свега поштени, стручни и храбри људи којима је на првом месту просперитет Београда. Људи који су препознали визију, који верују у исправне циљеве, који неће устукнути ни због кога и ни због чега у борби за још бољи и пристојнији живот какав заслужују сви наши грађани. Какав одговор на поштење могу дати непоштени? Какав одговор на снагу стварања могу дати они који су темељно уништавали наш град? Какав одговор на људе од угледа могу дати лажови, превртљивци и лопови? Никакав, баш као што им резултат дугогодишњ е владавине био катастрофалан.

* Страхујете ли од уједињења Ђиласа, Јеремића и Јанковића, као и другог табора - Шутановац, Тадић, Зивковић?

- Нисам научена да страхујем. Научена сам да се борим за исправне циљеве, за велике идеје, за остварење визије. Зар да страхујем од уједињења тајкуна с једне, и неостварених политичара с друге стране, лопова, лажних вођа и оних чије се име помене само пред неке изборе? Не, не страхујем. И знам да Београђани сигурно неће дозволити да им живот уређују они којима је једини циљ лично богаћење. То су политичари који су имали прилику да воде Београд. Изневерили су и задужили грађане Београда, због чега су изгубили на прошлим изборима. Уверена сам да ће због такве политике изгубити и на предстојећим.

* Шта сте све током мандата променили на Савском венцу?

- На почетку мандата сам зацртала једно - да повратим поверење грађана Савског венца у оно што је одувек требало да буде њихов сервис, а две деценије то није био. Улила сам грађанима нову наду у општину и људе на њеном челу. Вратила сам им веру у поштење и исправност, у то да општинска власт постоји због њих. Показала сам им да одговорно водим нашу централну београдску општину и тражила од њих да се у тај процес максимално укључе. Данас се комуникација коју са својим суграђанима остварујем и резултати које због исте заједно постижемо, не могу мерити ни са чим другим. То је најважнија промена која је изнедрила све остале позитивне промене које се осећају и виде на нашем Савском венцу. Данас грађани општине на којој и живим и радим знају колико и на који начин бринем о њима - о најстаријима, најмлађима, о младима, о породици, о здрављу, школству, безбедности, уметности, култури и свим сегментима живота.

* Какав је резултат рада Екопатроле?

- Овај пројекат покренут је на иницијативу грађана Савског венца, а све у циљу бољег одржавања јавних површина на територији наше општине, чиме се нико није бавио претходне две деценије. Од почетка рада, августа 2017, Еко-патрола је уредила 60 јавних површина. Поносна сам на грађане Савског венца због овог заједничког пројекта.

* Када треба да почне реконструкција Кнеза Милоша и Балканске улице?

- По добијеној иницијативи грађана да се Балканска претвори у улицу старих заната организовала сам састанак са станарима Балканске којем су присуствовали и челници града Београда. Разменили смо мишљења, чули све предлоге. Пројекат инфраструктуре је у току, а паралелно се ради и пројекат будућег садржаја и изгледа Балканске улице. Први радови на реконструкцији Улице кнеза Милоша почињу у јуну ове године. Улица ће бити комплетно реконструисана, имаће по три саобраћајне траке у оба смера, разделно острво између смерова, бициклистичке стазе дуж целе улице, дрворед, клупе, нове поплочане тротоаре и подземну гаражу од 427 паркинг места, која ће имати по два улаза и излаза.

* Постоје ли планови за решавање проблема канализације на Дедињу?

- Град Београд је пре две године усвојио стратегиију за период од 2016. до 2026. године којом је предвиђено решавање питања канализације на свим општинама. Тада ће бити решен и проблем канализације на целој територији Савског венца и наравно на Дедињу. Ове године почиње пројектовање и израда пратеће документације.

* Могу ли бесплатни програми за најмлађе и најстарије, које сте организовали на Савском венцу, да постану пракса на нивоу Града?

- Наравно да могу. Општина Савски венац је микропример добро осмишљеног и још боље организованог система који има за циљ да пружи максимум капацитета како би сви грађани имали шансу да се усавршавају у ономе што воле, да уче, рекреирају се, да се окрену уметности, да се опробају у стварима које никада нису могли да пробају или приуште. Град Београд је почео да уводи одређене бесплатне програме за грађане, што је потврда да се на томе увелико ради.

* Зашто вам је узор Александар Вучић и шта сте од њега научили?

- Александар Вучић је човек огромне снаге, воље, храбрости, неустрашиви визионар и борац. Од њега сам научила све што ме данас чини поносним чланом Председништва наше странке и председницом општине Савски венац. Научила сам да је одговорност према људима и земљи већа од сваког појединца, да је огроман рад једини пут којим се постижу циљеви, да морамо да имамо велике снове док са обе ноге чврсто стојимо на земљи, да су резултати важни, али нови планови још важнији. Захвална сам му на свему што сам данас - остварена, одговорна, храбра жена у политици и у животу.

* Какав је шеф био Синиша Мали?

- Градоначелник Београда је човек који вреднује тимски рад и поноси се резултатима свог тима. Увек сам то ценила код њега, као и то што мање прича а више ради. Због свега тога сам и ја поносна, и на њега, и на резултате који су тимски остварени. Београд је заиста постао метропола.

 

 

 

 

 

извор: Експрес