Вести

Вујовић: Народ је запамтио лидере СзС по њиховом лоповлуку

Данашњи радни састанак за родну равноправност у проширеном саставу одржан је са циљем како би представнице општина из Београда изнеле оно што их највише брине, рекла је данас председница Савета за родну равноправност Ирена Вујовић након одржаног састанка у Старом двору.

Вујовић је рекла да је неопходно да се у свакој општини формира савет за родну равноправност, јер је то једини начин да се чује глас сваке жене у Србији.

"Управо рад локалних савета са Градом Београдом уз континуиране акције може да донесе резултате и системска решења у области родне равноправности", додаје Вујовић.

Вујовић објашњава да родна равноправност више није декларативна, самим тим што нам је на челу Народне скупштине жена и Владу Србије такође води жена.

"Све су то жене које се налазе на некој одговорној функцији и имају задатак да помогну женама, да им дамо подршку како би се оне одважиле и учествовале у свим сверама друштвеног живота", додаје Вујовић.

Главна тема данашњег састанка је било насиље над женама и на који начин се изборити са тим проблемом.

"Стоп насиљу у сваком смислу и када се ради о породичном насиљу, али и о економском оснаживању жена што је предуслов да се насиље спречи", додаје Вујовић.

Вујовић напомиње да жене које су на неким политичким позицијама противници називају погрдним именима и додаје да оног тренутка када жену која је на одговорној функцији, која се бави и новинарским послом, вређају, ударају или злостављају - мора да се реагује.

"Жене су данас показале да се не плаше разних медиокритета који их вређају, да ће још јаче и вредније радити и да ће се борити за своја права. То што нас вређају, то говори о њима", рекла је председница Савета.

Вујовић је осудила такав вид односа и истакла да посебно осуђује када то раде, како је рекла, "тајкуни Ђилас и Јеремић, фашиста Бошко Обрадовић, Трифуновић, односно сви они које је народ запамтио по њиховом лоповлуку".

 

 

 

Извор: Танјуг