Вести

Вујовић: Почиње изградња недостајуће канализационе мреже у Прибоју

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је важан уговор за грађане Прибоја, на основу којег ће почети радови на изградњи недостајуће канализационе мреже, како би се унапредили санитарни услови и квалитет живота грађана у овом делу Србије.

Министарка Вујовић истакла је да уз подршку Министарства ускоро креће изградња 7,7 километара недостајуће канализационе мреже, што је уједно предуслов и за изградњу постројења за прераду отпадних вода која је планирана у овој години.

"Данас је важан дан за грађане Прибоја јер су се, након посвећеног рада у припремној фази стекли услови за потписивање уговора који ће омогућити извођење радова на терену. Изградњом канализационе мреже значајно доприносимо подизању санитарних услова, а тиме и квалитета живота грађана Прибоја. Реализацијом овог пројекта се у Прибоју по први пут на системски начин решава проблем управљања отпадним водама. Када се заврши реконструкција мреже у старом делу града која је у току, и када изградимо планирано постројење за прераду отпадних вода, то ће бити од велике важности за све грађане Прибоја, јер је то начин да сачувамо реку и Прибој од отпадних вода и да се у реку Лим испушта технички исправна вода", нагласила је министарка Вујовић.

Министарка Вујовић навела је да је ово важан, али не и једини пројекат из области управљања отпадним водама, који се реализује уз подршку Министарства заштите животне средине.

"Пројекте изградње недостајуће канализационе мреже и постројења за прераду реализујемо широм земље и очекујем да ћемо у наредним месецима имати више уговора за потписивање. План који је представљен у склопу визије "Србија 2027", јесте да до 2027. године имамо 35 локалних самоуправа у којима смо изградили недостајућу канализациону мрежу и постројења за прераду отпадних вода, у складу са европским стандардима", навела је министарка Вујовић.

 

 

 

Извор: Танјуг