Вести

Вујовић потписала споразум за унапређење сарадње са ФПН

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је споразум о сарадњи са представником Факултета политичких наука, професором Дарком Надићем, који ће омогућити унапређење рада и сарадње две институције, кроз заједничке стручне скупове, планирање и развој јавних политика, али и стручну праксу за студенте у Министарству.

"Споразум који сам данас потписала је од велике важности за обе институције, јер ће допринети развоју сарадње, посебно када је реч о стратешком планирању и развоју јавних политика у области заштите животне средине. За Владу Србије и министарство које водим, екологија је један од главних приоритета. У наредним годинама чекају нас огромна улагања у ову област, како би еколошку слику Србије мењали на боље. У том великом послу, значи нам подршка академске заједнице", рекла је Вујовић.

Према њеним речима, Министарство заштите животне средине отворено је за све конструктивне предлоге и сарадњу која за крајњи циљ има здравију животну средину и бољи квалитет живота грађана. 

Вујовић је рекла да је споразум такође основ и за организовање стручне праксе за студенте Факултета политичких наука који желе да стекну практична знања у државној управи и министарству које води. Намењена је пре свега младима завршних година основних студија и мастер академских студија, смера Еколошка политика.

"Циљ нам је да подржимо што већи број младих са факултетском дипломом у њиховом професионалном усавршавању и да допринесемо да теоријска знања која су стекли на факултету, примене и обогате кроз практичан рад. На такав начин их уједно и мотивишемо да по завршетку студија остану у Србији и својим вештинама допринесу развоју своје земље", рекла је Вујовић и позвала студенте да у наредном периоду прате позиве за праксу на ФПН-у, да се пријаве и придруже овој иницијативи.

 

 

 

 

Извор: Танјуг