Вести

Вујовић: Радом се браним од напада

Ирена Вујовић, председница општине Савски венац, истиче за „Ало!” да никоме у СНС-у не смета што нестраначке личности имају примат на листи „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!”, наводи да се СНС не плаши Драгана Ђиласа, додаје да Београђани могу само да страхују од поновне пљачке Ђиласа и његовог помоћника Шапића и открива да се од напада опозиције брани радом и марљивошћу.

* Ако је веровати кладионицама, Ирена Вујовић би могла да буде нова градоначелница Београда. Како то коментаришете?

- Надам се да ће људи препознати снагу и енергију тима који се налази на листи „Александар Вучић - Зато што волимо Београд!”, јер су то људи који су вредни и посвећени. Глас за листу под редним бројем 1 глас је за наставак великих пројеката и реализацију нових, глас за нова радна места и бољи живот свакога од нас. Не бих коментарисала кладионице, јер ипак кладити се на судбину Београђана није добро. Имали смо лошу ситуацију пре четири године, затекли смо дуг од милијарду и двеста милиона евра, задуженост сваког Београђанина, тако да добро знам колико је била тешка ситуација са којом смо се суочили - упоредо градити и остваривати резултате, а са друге стране враћати дугове и поверење грађана у систем и институције.

* Можда су се на вас кладили ваши пријатељи или чланови породице?

- Мени блиски људи знају шта је све било потребно урадити како би Београд изгледао као што данас изгледа, тако да свакако имам велику подршку породице и пријатеља, јер они препознају наше напоре и залагања читавог тима људи и виде колико желимо да учинимо пристојнијим живот свих Београђана.

* Да ли је дошло време да једна дама буде на челу Београда?

- На челу града мора да буде неко ко ће наставити развој града, ко ће имати јасну визију и ко има енергију да Београд учини још бољим местом за живот. Ту пол није пресудан.

* Да ли вам је засметало што на листи за Београд нестраначке личности некако имају примат у односу на чланове СНС-а?

- Ми смо једина странка која је на листу ставила велики број истакнутих и стручних људи у својим областима, и нових људи. То је оно што нашу странку разликује од других. Никоме у странци то не смета, поносни смо на ту листу. Тим људима смо захвални што су нам указали поверење, јер су они оценили наш рад у претходне четири године као веома добар и прихватили да дају свој допринос. Тим „Александар Вучић - зато што волимо Београд!” је збир стручности, снаге, енергије, храбрости и људи који пре свега воле Београд.

* Кампања је у току, сваки дан сте на терену, да ли сте се уморили?

- Нисам уморна, јер смо ми сваки дан на терену и када није у току кампања. Свакодневно разговарамо са грађанима, прикупљамо њихове савете, иницијативе, критике и управо захваљујући тој комуникацији смо урадили пуно ствари на Савском венцу.

* Када грађанима предложите да гласају за листу под бројем 1, које аргументе користите да их убедите?

- Ми грађане не морамо да убеђујемо, јер су они најбољи сведоци свега онога што је урађено у Београду у последње четири године. Као председница општине Савски венац, поносна сам на комуникацију са грађанима и поверење које смо стекли, поносна сам и на то што смо успели да решимо проблеме које нико годинама није решавао. Решили смо комуналне проблеме, водимо одговорну социјалну политику, имамо велики број бесплатних програма. Када причамо о граду Београду и свему што је урађено, морамо истаћи да смо се трудили да равномерно развијамо наш град, све општине су подједнако обухваћене. У прилог томе говоре и стотине километара водоводне и канализационе мреже, асфалтиране улице, нови путеви који су изграђени, обновљене фасаде и градски тргови, изграђене школе и домови здравља. То су резултати који су видљиви. Као председница општине сам поносна и на пројекат „Београд на води“, то је испуњење вишедеценијског сна свих Београђана захваљујући визији Александра Вучића. Данас Београд изгледа као права светска метропола и сваки дан привлачи све већи број туриста.

* Кампања је врло прљава, ви се никада нисте истицали увредама, водите рачуна о томе шта говорите, како успевате да не „упаднете у ватру“?

- Успевам само зато што велику енергију и труд улажем у то да грађанима живот буде бољи. Немам времена за препуцавања, трудим се да резултати говоре уместо мене. А ти резултати говоре и о мени, и о СНС-у, и о свима нама који смо кандидати и који смо на одговорним позицијама.

* Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре, која је друга на листи СНС-а, претрпела је бројне нападе током кампање, како то коментаришете?

- Аја Јунг је остварена жена, која има велике резултате у послу којим се бави. Људима који су на листи, а који се раније нису бавили политиком, теже падају напади јер нису навикли. Ми који смо дуго у политици смо на то навикли. Најлакше је критиковати, а најтеже направити резултате. Волела бих да сам од опозиционара чула неки предлог за културу или њихову визију Београда. Међутим, можемо само да чујемо говор мржње против Вучића, СНС-а и свакога ко нас подржава.

* Да ли сте очекивали да ћете и ви бити мета напада?

- Ми сви то очекујемо, а ја се од напада браним радом и марљивошћу.

* Из редова опозиције често чујемо да се СНС плаши Драгана Ђиласа, да ли је то тачно?

- Мислим да су и Српска напредна странка и грађани Драгана Ђиласа и његовог помоћника Александра Шапића добро упамтили. Затекли смо дуг од милијарду и двеста хиљада евра, Београђани су били задужени и сећају се свих афера које су обележили мандат Ђиласа и Шапића и њихово вођење Београда. Једини страх који треба да постоји јесте да нам се опет не догоди исто. Данас Београђани живе много боље, имамо 20.000 нових радних места и нећемо се ту зауставити. Београд је стабилан и сигуран град за стране инвестиције, а најбољи доказ су фабрике у Обреновцу и Лазаревцу, хотел „Хилтон” у центру града и отворена „Икеа“. Београђани могу само да страхују од поновне пљачке Драгана Ђиласа и његовог помоћника Шапића.

* Кад смо код Шапића, у згради општине Савски венац нема ниједне ваше фотографије. За разлику од тога, зграда у којој се налази општина Нови Београд је препуна Шапићевих фотографија.

- Нисам имала времена да се бавим фотографијама. Општину и хол смо уредили, продужили смо радно време, поставља се и рампа за инвалиде. То је оно чиме се ми бавимо, да будемо добар сервис грађанима, нема личне промоције.

* Александар Вучић је рекао да ће се сви удружити ако буду имали шансу да победе СНС, какав је ваш став по том питању?

- То се и догодило, у једној ноћи су се након парламентарних избора сви удружили. И ови сада избори су тешка борба, јер је градска каса веома атрактивна за оне који су је пре четири године опустошили.

 

Волела бих да су Ђилас и Шапић поштовали законе

* Расим Љајић дели књиге грађанима, ту идеју је ископирао и Ђилас. Које књиге бисте ви поклонили Александру Шапићу и Драгану Ђиласу?

- Када причамо о књигама, морам да истакнем да смо пре два дана отворили библиотеку на Сењаку у простору некадашње месне заједнице. Тај простор је комплетно реновиран, паралелно са библиотеком ће бити и кутак за наше најстарије суграђане. Библиотека је огранак градске библиотеке, овом приликом се захваљујем граду Београду, и у њој имамо преко 7.000 наслова. Што се тиче поменутих кандидата, волела бих да су некада мало више читали законе и да су их поштовали.

 

Грађани истински воле Жику

* У кампањи вас можемо видети са водитељем Жиком Шареницом, који је на листи СНС-а. Какав је утисак оставио на вас?

- Морам да кажем да сам срећна што је Жика становник општине Савски венац, ми смо се дружили и пре нашег заједничког рада. Он је неко ко је увек имао времена за грађане наше општине. За њега имам само речи хвале и грађани га истински воле. Жика улаже велики труд и у кампањи како би грађанима представио све оно што је урађено и оно што тек намеравамо да урадимо.

 

Сећање на Чкаљу

Спомен-плоча у част глумца Миодрага Петровића Чкаље откривена је почетком фебруара у Ресавској улици број 84 у Београду, где је легендарни Чкаља живео последњих тридесет година свог живота. Свечаном откривању спомен-плоче присуствовали су, осим бројних грађана, председница општине Ирена Вујовић и Чедомир и Јована Петровић, син и унука познатог глумца. Вујовићева је тим поводом истакла захвалност Граду Београду што је препознао и подржао реализацију идеје грађана Савског венца.

''Иако нас је напустио пре 15 година, вицеви и шале Миодрага Петровића Чкаље и даље се препричавају. Ово је скроман начин да му се Београд и Београђани одуже што нас његове улоге и дан данас засмевају. Захвални смо му на томе'', рекла је Вујовићева и додала да ће се руководство општине трудити да и убудуће подржи сличне пројекте.

 

 

извор: Ало