Вести

Вујовић: Решавамо проблеме које смо наследили од претходне власти

Министарство заштите животне средине транспарентно и одговорно троши средства која су за ову област опредељена буџетом, а време је да се подсетимо како су буџетска средства трошили они који су ову земљу успели да доведу до ивице банкрота, У акцији “Очистимо Србију” успели су да “очисте” само буџет Републике, док су нагомилане еколошке проблеме оставили нама да их решавамо, рекла је министарка за заштиту животну средине Ирена Вујовић.

Вујовић је рекла да бројке показују да је, по разделу за заштиту животне средине на пример 2008. године било опредељено 3,22 милијарде динара, наредне 2009. било је 4,78 милијарди, а 2010. године 5,11 милијарди динара. И онда се десио нагли скок у изборној 2011. години, “случајно” у време када је требало појачати кампању због председничких избора Бориса Тадића, када је за екологију издвојено чак 18,16 милијарди динара.

''Шта је тадашња Демократска странка урадила с тим новцем, остаје да објасне њени наследници у Странци слободе и правде, да ли је завршио на Маурицијусу или некој другој дестинацији где њихов лидер Драган Ђилас има рачуне. За животну средину сигурно није утрошен, судећи према деценијским проблемима које смо у ресору затекли? Шта је резултат помпезне акције “Очистимо Србију” за чију промоцију је некадашњи министар Демократске странке из буџета платио једној фирми невероватних 500.000 евра? На то питање, цењени министар лоповског режима никада није одговорио. Крајње занимљиво и никад објашњено, али грађани нису заборавили'', упитала је Вујовић.

''Од кад сам преузела ресор, буџетом се рационално располаже. Расписани су конкурси за пошумљавање, за замену котларница и индивидуалних ложишта, коначно је очишћено Потпећко језеро, санира се депонија Стањевине, интензивно се ради на пројектима изградње 28 постројења за пречишћавање отпадних вода, али и другим иницијативама којима је циљ да нашим грађанима, а пре свега нашој деци, оставимо “зеленију” Србију, рекла је Вујовић.

 

 

 

Извор: Курир