Вести

Вујовић: Србију видим као стабилну, уређену и модерну државу

Председница Градске општине Савски венац Ирена Вујовић, одговарајући на питања открила нам је шта мисли о лидерима опозиције, стању у земљи и очекивањима од избора.

* Зашто сте пристали на овај интервју?

- Пристала сам зато што сматрам да треба више да се говори о актуелној политици коју води СНС с председником Александром Вучићем на челу јер ми трасирамо пут успешној и просперитетној Србији каква је данас и зато што знам да објективно и професионално извештавате грађане Србије.

* Шта мислите о Александру Шапићу?

- Био је добар спортиста.

* Како видите Србију данас?

- Србију видим као стабилну, уређену и модерну државу која сигурним кораком достиже европске стандарде и у којој задовољни грађани живе и привређују слободно и равноправно.

* Какав резултат очекујете на изборима?

- Сигурна сам да ће грађани подржати труд, марљивост, посвећеност и одговорност и да ће бити задовољни свим постигнутим резултатима економских реформи, изграђеним фабрикама, ауто-путевима, школама, вртићима, болницама, растом плата и пензија и повећањем стопе запослености и да ће у СНС препознати једину снагу која може да им обезбеди сигурност и просперитет. Представљањем реалног петогодишњег плана за даљи развој Србије Александар Вучић и СНС ће на транспарентан начин својим бирачима понудити опцију напретка и надам се најбољим резултатима на предстојећим изборима.

* Шта мислите о Александру Вучићу?

- Александар Вучић је човек од интегритета, марљив, мудар, способан, визионар, поседује неисцрпну снагу и енергију, вешт преговарач и борац за правду.

* Шта мислите о Драгану Ђиласу, Бошку Обрадовићу и Вуку Јеремићу?

- О њима као личностима немам времена да размишљам, мада се свакодневно сусрећемо са негативним последицама њихове владавине јер су оставили нагомилане дугове и празну државну касу. Грађани Србије данас знају да су били злоупотребљени зарад њиховог личног богаћења и да ће такво понашање бити санкционисано на предстојећим изборима.

* Део опозиције најављује бојкот избора, какав је ваш став о томе?

- Ову опцију помињу само они који немају транспарентну политику и програм. Бојкот је у њиховим очима једина преостала одступница пред малобројним бирачима у општем посрнућу, које доживљавају странке дела опозиције у међусобним обрачунима за превласт и вођство. Свесни су да немају подршку грађана и да је дебакл на изборима неминован.

* Како видите проблем Косова и решење за њега?

- Најважније је сачувати мир и стабилност у земљи и региону и да се заштити наш народ на КиМ. Дијалог је једини начин за решавање проблема, али да би се створили услови за дијалог, Приштина мора да укине таксе од 100 одсто на робу из наше земље. Охрабрује то што је велики број земаља повукао признање једнострано проглашене косовске независности.

* Ко је по вама светски лидер број 1: Трамп, Путин или Си Ђинпинг?

- Несумњиво је да су сва тројица лидери који обележавају епоху у којој живимо. Бавећи се Србијом и борећи се за интересе грађана на међународном и унутрашњем плану, на начин како то успешно чини председник Александар Вучић, несумњиво је да ће и његово име остати забележено на светлим страницама историје.

* Шта бисте пожелели за Нову годину?

- Грађани Србије су ми најважнији и њима бих пожелела добро здравље, пуно среће и успеха у новој години.

 

 

 

Извор: Српски телеграф