Вести

Вујовић: У буџету има новца за све горуће потребе

Решавање проблема аерозагађења, уклањање чврстог отпада, изградња фабрике за прераду отпадних вода и изградња канализације, најважнији су послови на којима ћемо радити у наредном периоду, изјавила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Када је реч о аерозагађењу, навела је да је Министарство расписало конкурс за замену котларница и да су нађени финансијери за ту замену у неким градовима као што је Крагујевац.

Замена ће, прецизирала је Вујовић, почети након завршетка грејне сезоне, дакле у априлу или мају.

Навела је да се и ове године спроводе конкурси за пошумљавање и дају субвенције за хибридна возила.

Говорећи о мерењима загађености ваздуха, Вујовић је оценила да су сајт "Беоеко" Института Батут као и сајт Агенције за заштиту животне средине референтни, док сајт "AirVisual" није верификован и он скупља податке од приватних корисника који имају мерне уређаје.

"Питање је и где они постављају те уређаје, када мере загађеност", нагласила је Вујовић и додала да је важно да се гледају верификовани сајтови.

Вујовић је истакла да иако заштита животне средине захтева доста новца, у буџету има пара за све горуће потребе и навела да ће се радити трансфер станице, рециклажни центри, фабрике за прераду отпадних вода.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва