Вести

Жарић Ковачевић положила венац на споменик војводи Живојину Мишићу

У оквиру манифестације "Мишићеви дани" која се сваке године одржава у Мионици, министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Јелена Жарић Ковачевић положила је венац на споменик војводи Живојину Мишићу и присуствовала свечаној академији одржаној војводи у част.

Том приликом, министар Жарић Ковачевић поздравила је присутне  и изразила велико задовољство што учествује у манифестацији 28. "Мишићеви дани", једној од најпознатијих манифестација у Колубарском округу.  Додала је да је манифестација "Мишићеви дани" прилика да се сви заједно сетимо лика и дела великог војводе Живојина Мишића и да из његовог примера учимо како се воли Србија и како се брани отаџбина. Навела је да је војвода као војник много пута био на бранику отаџбине, херојски се борио и успевао да подигне морал и дух српском војнику у најтежим и одлучујућим тренуцима. Министар Жарић Ковачевић је у свом говору поручила да Србија данас иде снажним кораком напред, да развија своју војску и економију, али и да је непоколебљива у жељи да сачува од заборава своје војсковође, међу којима посебно место заузима војвода Живојин Мишић.

Поред министра Жарић Ковачевић, венац на Мишићев споменик положили су председник општине Мионица, Бобан Јанковић, изасланик председника Владе Републике Србије Никола Бањац, представници Министарства одбране Републике Србије, Полицијске станице у Мионици и Удружење пензионера Мионица. Након полагања венаца, у мионичком селу Струганик, у родној кући војводе Мишића, одржана је свечана академија на којој су награђеним припадницима Војске Србије додељене Златне плакете "Војвода Живојин Мишић".

 

 

 

Извор: Танјуг