Вести

Земља у хаосу, без визије будућности

Само крпите рупе и само се крпе рупе из дана у дан. Ми нећемо да крпимо њихове рупе њиховом неодговорношћу и њиховом неспособношћу направљене рупе. Да ли знате да је главна путарска фирма у Србији господина Мила Ђурашковића 2 милијарде у блокади и ја знам да то нико не сме да објави. Од електронским медија можда ће агенција Бета да пусти, сумњам агенција Танјуг пошто су СПС интереси у питању, дакле, али свеједно, људи, 2 милијарде у блокади фирме које вама треба да прави све путеве у Србији. О чему је овде реч?! Кад смо вам то причали гледали су да то заташкају по сваку цену и на сваки начин. И сад вас питам - докле тако? Рекли су нам - иду радови и све је у најбољем реду, обилазили мостове у шлемовима, а ми кад смо рекли да неће бити изграђено, они су рекли да лажу напредњаци. Лаже Влада Србије и не први пут већ ко зна који пут и време је да се то прекине. Ми за такав ребаланс буџета, за крпљење рупа задуживањем и стављањем омче око врата нашој деци нећемо да гласамо и нећемо га подржавати и то је начин за уништавање Србије, а не за развој Србије.

Што пре буду избори њихов пораз ће бити мање убедљив. Данас би наша предност у односу на другопласирану странку била 7 или 8%, за 6 месеци биће 12-13%. Буду ли одлагали то за септембар биће баш онако како сам једанпут рекао а сећате се неки су се подсмехивали док сам то изговарао како је завршено у Мађарској и Бугарској и на крају ће бити да сам и по том питању био у праву, дакле да разлика буде 15%, скоро 20% зато што су људи сити свега. У нашој земљи нема млека пребацује Милосављевић на Динкића и обрнуто.

Желимо да обавестимо јавност да Владу Србије будућу неће састављати медији који раде по налогу ДС и Млађана Динкића покушавајући да тиме нанесу политичку штету СНС. Ми о томе нисмо разговарали, а кад будемо разговарали ми ћемо вас о томе обавестити и поносићемо се сваким човеком који ће у таквој влади бити, али нам Владу или било које органе власти неће састављати ни Б-92, ни Блиц, ни РТС, нити било која агенција, нити било ко други сем нас који у том послу учествујемо. Желим само да истакнем чињеницу да не само да је провидно, не само да је јадно како и на који нас начин нападају представници режима већ ја сам спреман да вам доставим и текстове да видите какве су колумнисте ангажовали из атељеа председника Републике, да видите да су жену која иначе овде ради, вредну, у просторијама наше странке свакога дана можете да је видите, једну од најписменијих жена, вређали чак и тиме да је она у ствари Јадранка Вучић, цитираћу колумнисту тог једног од најугледнијих листова у нашој земљи, „Данаса“, која има изражене пушачке делове тела. Опростите, молим вас, што сам то рекао. Молим вас да прочитате јучерашњи „Данас“, никада тако нешто нисте прочитали. „Одокативном методом можете да видите зашто је Вучић био за њу заинтересован“. Било је ту још таквих бљутавости какве никада нисам видео. Знате,  у Србији сам свашта прочитао за 20 година, сличан текст нисам прочитао. Мој одговор је - разумео сам поруку атељеа председника Републике и њиховог курира Драгољуба Петровића, још док је писао за „Курир“ тако да знам да су спремни на најпрљавије ствари. Просто, то вам је да вам се згади власт и сви они који у њој раде. Ја сам се смејао, али видео сам да је друге људе то овде  погодило, тако да им наравно никада нећемо одговарати на исти начин. Добро би било да се председник Републике и с времена на време сети да није само председник ДС већ би требало да се сети да је и председник грађана. Захваљујем се агенцијама што су последњу конференцију коректно пренели, посебно агенцији Бета, што нисам очекивао и био сам веома изненађен и ја увек признам када погрешим.

Желим да вас обавестим, извините и молим вас да то пренесете уколико је могуће, дакле данас почиње рушење кућа у Краљеву које смо ми добили дозволу да градимо и већ од среде крећемо изградњу куће. То ће бити кућа од тврдог материјала, од цигала и блокова са бетонским стубовима. Праве куће правимо, ми први крећемо у изградњу, први ћемо и завршити. Одмах да вам кажем, неће бити дрвене куће или не знам шта. Тај новац нисмо добили од тајкуна, како представници режима покушавају да кажу, то нисмо добили ни од Мишковића, ни од овога, ни од онога. То је новац чланова СНС, а наши мајстори, чланови ове странке радиће на изградњи тих кућа и ми то с поносом истичемо и позивамо и друге да помогну, јер ситуација у Краљеву је много тежа него што ико може да претпостави. То лепо изгледа кад ви пролазите поред Краљева као да је покривено, али кад уђете у куће можете јасно да видите колико су куће ужасно оштећене и са каквим проблемима људи живе у њима.

Испричаћу и вама, па бих вас замолио да вам то буде додатни мотив, причу за породицу Слободана Милишића у селу Јарчујак, рецимо тај дечак од 12 година је спавао и цигла га је погодила у главу. Дете је било онесвешћено, преживео је само зато што је имао јорган преко главе. Он воли да се покрива јорганом преко главе и оно је ублажило ударац цигле и зато је дечак преживео. Ми ту кућу у том селу правимо, а представници ДС су рекли како то радимо за наше чланове. Шта да радите после тога! Дете има данас трауме и тражи да спава са кацигом па молим све друге људе да разумеју такве приче и да помогну што је могуће више а не да гледају како ће да уједају и да налазе замерке онима који су макар нешто успели да помогну. Извините што сам оволико одужио, изволите ако имате питања!

Новинар: Да ли има још странака које су заинтересоване да се прикључе ?
Александар Вучић: Да, па ми ћемо са бројним мањинским странкама да разговарамо и укључиваћемо их у широки фронт за промене.

Новинар: А ДСС?
Александар Вучић: Па како да вам кажем, ми смо људи који имају разумевања за све и широку душу и, рекао бих, једнако широка плећа да приме свакојаке ударце и иза леђа и са које год хоћете стране и да на те ударце покушамо да не одговоримо. Тако ћемо да чинимо и убудуће. Свако ко жели промену власти добродошао је, да разговара са нама, да се договарамо о будућности Србије. Они који то не желе они ће ићи путевима помагања власти, али ништа властима не може да помогне, ништа и нико. Могу да користе несрећне радикале, ове, оне, али имају један озбиљан проблем, а то је тај да људи једноставно хоће промене и људе не можете да преварите, људи увек праве нормалан и прави избор. Ствари се тако одвијају да ће та предност бити много већа од оне коју смо чак и ми очекивали. Приметићете сад на РТС организоваће емисије рецимо у којој ће да позову као вечерас Божу Ђелића, Ивана Андрића и са њима ће као велики противник да буде Драган Тодоровић са читавих 4,8%. Што да зову сад неког ко сад  има 35% против некога ко има 28%, ако могу да позову некога ко има 5% то је онако фер и то је супер. Али то је РТС, а ми, као што сам рекао прошли пут, а не желим о томе јавно да говорим још се нисмо договорили, одређене мере у будућности демократске и цивилизоване ћемо предузимати после којих, видећете, да ће се одређене ствари променити. Никад не користимо, као ДС, линч, палице, спаљивање зграда итд. Код нас све мора да буде мирно и демократски.
Око овога за ДСС, како је могуће да су Веља и Вулин били онолико добри и онолико некима драги, а сад одједном не ваљају. Просто, нема баш смисла, а шта да им радим. А изгледа их боли и то што смо рекли да ће против Карића да се води поступак у складу са законом и то уз поштовање принципа независног судства и самосталног тужилаштва, пошто ми нисмо криминалци као они што су на власти па да својима пуштају да 8 година нема поступка као што су Колесари разни итд, ни пресуде. Е то код нас не може, код нас ће правосуђе да постоји у правом смислу речи.
Ако немате више питања, хвала вам најлепше.