Вести

Зобеница: Никад "чистији" избори, чуде оптужбе СПС

Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дамир Зобеница, рекао је у Новом Саду да је шокиран оптужбама коалиционих партнера из Социјалистичке партије Србије (СПС) да су притисцима и уценама утицали на резултат избора за месне заједнице у општини Врбас протеклог викенда.

"Оно што је изнела Марјана Мараш, и то Ђиласовим тајкунским медијима, да су активисти Српске напредне странке долазили у некаквим џиповима без таблица и вршили притисак на бираче, нарочито у Равном селу, је потпуна неистина. Заправо су функционери Социјалистичке партије Србије и то неки од највиших, из Београда, тог дана били у Равном селу, парадирали, а њихови чланови извлачили људе из кућа да гласају за њихове представнике. Самим тим је наша убедљива победа у свим месним заједницама у општини Врбас још "чистија"", рекао је Зобеница.

Зобеница је показао и фотографије на којима се, како је објаснио, видео функционери Социјалистичке партије Србије, снимљени на дан избора у Равном селу.

"Социјалисте највише и боли Равно село, јер је одатле Душан Бајатовић, који је тамо дошао службеним аутомобилом Србијагаса, као и Марјана Мараш која је била председница Скупштине општине Врбас у коалицији са Демократама, а сада као кандидат за члана савета месне заједнице није добила довољан број гласова. То сведочи о томе да немају подршку ни својих најближих", закључио је Зобеница.

Зобеница поручује социјалистима да треба да их буде срам због ових оптужби.

Рекао је да им је Српска напредна странка увек била поуздан коалициони партнер, да су у Војводини много пута ћутали зарад добрих односа централа у Београду, али да им ово сада неће заборавити.

 

 

Извор: Танјуг