Вести

Зорана Михајловић у посети Борском округу

Михајловић у Бору: СНС никада неће изневерити пензионере

Српска напредна странка никада неће изневерити пензионере, поручила је данас потпредседница СНС-а, проф. др Зорана Михајловић током обиласка Дома за старе у Бору у који је до сада уложено око милион евра.

“У име председника СНС Александра Вучића желим да захвалим пензионерима, не само за њихово одрицање у претходне две године већ и на огромној подршци коју су дали премијеру и влади”, рекла је Михајловић после кафе са пензионерима у савремено опремљеном Дому за старе на борском Стрелишту.

Она је рекла да тај дом има и амбуланту и све друго што је потребно за негу старих и нагласила да би сваки дом за старе требало тако да буде слично опремљен.

“Ми можемо да обећамо да никада пензионере нећемо изневерити и да ћемо радити брже, боље и енергичније да нашој земљи буде боље. Желимо да стари имају добре услове и на томе ће се свакако радити у наредном периоду”, казала је Михајловић.

Михајловић је истакла да је Бор, такође, једна од ретких локалних самоуправа које су из својих средстава улагале у путну инфраструктуру.

Она је најавила сређивање пута ка Борском језеру наводећи да је завршена пројектно-техничка документација и да би радови, након тендера за избор извођача, могли да почну већ током лета, а можда и да буду завршени.

 

Михајловић у Неготину: Градићемо и Коридор Исток

У Источној Србији ће се градити такозвани Коридор Исток у дужини од 140 километара, најавила је данас потпредседница СНС Зорана Михајловић, позивајући грађане источне Србије да на изборима дају поверење тој странци, која жели да се развије и тај део наше земље.

Михајловић је на штанду СНС у Неготину рекла да ће се радити на обнови пута од Зајечара до Неготина и да ће на територији Неготина прошле и ове године бити укупно уложено 280 милиона динара у путну инфраструктуру.

“Нешто о чему се прича већ 20 година јесте тзв. Коридор Исток, у дужини од 140 километара. Радићемо пројектно-техничку документацију и студију изводљивости у наредних неколико месци и видети колико је потребно инвестирати да би тај коридор био завршен, али морамо да кренемо”, рекла је Михајловић.

Она је подсетила да се Коридор 10 завршава крајем ове године и да ће аутопутем од Београда до Чачка на Коридору 11 моћи да се иде већ следеће године.

“Тако ћемо исто да кренемо и са изградњом Коридора Исток”, казала је Михајловић.

Тај коридор треба да повеже Коридор 4 у Бугарској и Коридор 10 у Србији.

Реч је о мултимодалном саобраћајном коридору који упоредо обухвата друмски, железнички и речни саобраћај.

У оквиру друмског је предвиђена градња 140 километара аутопута који би се надовезао на постојећи Коридор 10 преко Пожаревца, Мајданпека и Неготина и излазио би на српско-бугарско-румунску тромеђу.

Што тиче железнице, предвиђена је изградња око 20 километара пруге између Неготина и Видина.

“Много смо урадили у претходне две године, али није довољно. Можемо ми много више, брже и боље и зато вас у име СНС позивам да дате поверење СНС и председнику странке Александру Вучићу да наставимо реформе, да још брже и више радимо, са још више енергије”, нагласила је потпредседница СНС.

 

Михајловић: Подићићемо и Мајданпек

Потпредседница СНС Зорана Михајловић позвала је данас грађане Мајданпека да гласају за СНС како би та општина могла да се развија и најавила да ће бити обновљено више од 50 километара путева.

“СНС позива грађане Мајданпека да гласају за нашу листу, јер треба да подигнемо Мајданпек да се у њему поново живи као некада. Не само да ћемо се борити да РТБ Бор ради, већ и за то да се у Мајданпеку отварају нове фирме и предузетничке радње”, казала је Михајловић у Мајданпеку.

Она је, такође, најавила да ће се у 2016. обнављати пут Мајданпек - Кучево и пут Доњи Милановац - Голубац.

Михајловић је након обиласка штандова СНС-а и ПУПС-а, који се налазе један поред другог, поручила да заједно и уједињени можемо да наставимо реформе.

Михајловић је рекла да ће у 2015. и 2016. у општини Мајданпек укупно бити уложено 250 милиона динара у путну инфаструктуру.

“Откада је Александар Вучић премијер, један од приоритета, поред фискалне консолидације и сређивања нашег буџета, јесте улагање у путну инфраструктуру. Нема развоја, ни привреде нити туризма ако немамо добре путеве”, казала је Михајловић.

Како је навела, оно што је СНС обећавала то је и урадила.

Подсетила је да је прошле године изграђено 100 км аутопута у Србији и додала да ће ове године бити урађено још толико.

“Нигде нисмо рекли нешто што не можемо да урадимо”, нагласила је Михајловић.

Она је рекла да се ради и на развоју Дунава као речног коридора, што је веома важно за развој туризма.

 

Михајловић: Ново пристаниште за бржи развој Доњег Милановца

У Доњем Милановцу ће у наредних годину дана бити изграђено ново пристаниште које ће значајно допринети развоју тог дела Србије, изјавила је данас потпредседница СНС Зорана Михајловић и позвала становнике те општине да на изборима гласају за СНС.

“Влада Србије наставља да улаже у Доњи Милановац и ту ће се градити ново понтонско пристаниште. Тренутно се ради пројектно-техничка документација и када се изаберу извођачи радова очекујемо да у наредних годину дана имамо ново пристаниште.

То ће много значити Доњем Милановцу”, рекла је Михајловић додајући да то пристаниште мора да буде готово у 2017.

Према њеним речима, докуметација ће бити завршена у наредних неколико месеци, а тај посао ради Енергопројект хидроинжњеринг и радови би могли, после избора извођача, да почну за шест месеци.

“Поред Београда и Новог Сада ово је трећи град у којем имамо такву врсту пристајања бродова и такво пристаниште. Ми као СНС позивамо грађане Доњег Милановца да нам укажу поверење на изборима да би могли да наставимо са започетим реформама”, казала је Михајловић.

Она је поручила да Доњи Милановац треба да буде познат не само у Србији, већ у целој Европи зато што је једно од најлепших места и има фантастичан потенцијал за развој туризма.

“Док не будемо успели у томе нећемо стати”, додала је Михајловић.

Она је обишла штад СНС-а у Доњем Милановцу, а потом са локалним представницима странке засадила младо стабло бора.

 

Михајловић у Брзој Паланци: У 2015. и 2016. улажемо милијарду и по у источну Србију

Потпредседница СНС проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас у Брзој Паланци да је влада на челу са СНС пуно тога урадила после поплава 2014. године и да је ободним каналом, чија је изградња коштала 158 милиона динара, цео тај крај обезбеђен од поплава.

Реч је о каналу око села Грабовице у дужини од 3,4 километра, рекла је Михајловић, наводећи да је ту изграђено и седам мостова.

Она је казала да цела Србија има пуно бујичних и подземних вода, а нарочито тај део источне Србије.

„Седам мостова је направљено, али најважније је што је овај крај од сада потпуно безбедан и тако треба да буде у сваком делу земље“, истакла је Михајловић.

Она је рекла да ће бити завршена и градња моста код Милутиновца, а да је вредност те инвестиције 60 милиона динара.

„Завршићемо и мост који је у надлежности локалне самоуправе, не може све за две године да се заврши. Али, морамо да будемо безбедни. Неки пре нас, 50 година уназад, нису се тиме бавили и зато смо имали велике проблеме у поплавама 2014. Године“, навела је потпредседница СНС.

Михајловић је рекла да ће ове године бити обновљен пут од Брзе Паланке до Кладова и да се тренутно завршава неопходна документација како би могли да се започну радови.

Према њеним речима, током 2015. и 2016. у источну Србију биће уложено више од милијарду и по динара само у путну инфраструктуру, не рачунајући обезбеђење од поплава.

Михајловић је обишла ободни канал у Брзој Паланци и разговарала са мештанима.