Вести

Жртве нису заборављене, злочинци су на слободи!

У Дому културе у Сребреници одржана је духовна академија, на којој су говорили

званичници и представници власти Републике Српске. Парастосу страдалим Србима присуствовала је и делегација Српске напредне странке.

- Србија мора да поштује и туђе, али пре свега своје страдале. Око 4.000 Срба је овде погинуло и наша је дужност и обавеза да одамо почаст свим жртвама. Хоћемо да покажемо да и њима има ко да ода почаст - рекао је Александар Вучић, заменик председника СНС, за Правду. Свечану атмосферу покушала је да наруши само група чланова Српске радикалне странке, која је делила летке против СНС.

- Немам коментар за такво понашање на парастосту. То нека служи њима на част - рекао је Вучић. Он је нагласио да је жалосно што у Братунац нису дошли  државници Србије.

- Није се појавио ни председник, ни премијер, нити председник Скупштине. То је  јадно и жалосно - казао је Вучић.

Нема казне за Орића

Породице Срба који су убијени у Сребреници, Братунцу и другим местима уз Дрину још чекају да се открију, ухапсе и казне злочинци. Власти Босне и Херцеговине до данас нису ништа предузеле како би неко одговарао за убиство више од 3200 људи. Хашки трибунал је прошле године ослободио Насера Орића, са образложењем да није било доказа за његову командну одговорност.