Александар Вучић - 04.08.2009.

 

 

Што се тиче формирања општинске власти у општини Вождовац, СНС жели да вас обавести да ми никакве разговоре са представницима коалиције СПС-ПУПС-ЈС нисмо имали. Свакога дана сам лично покушавао и ступао у контакт са представницима СПС, не могу да кажем молећи их, желећи да разговарамо о формирању власти у  Вождовцу. Свакога дана људи одлажу те разговоре и свакога дана говоре: „Сачекајте сутра, сачекајте прекосутра...“. И свакога дана ми чекамо. Да будем сасвим отворен, очигледно је о чему је реч, очигледно да ДС не мисли да по било коју цену пусти неког другог ко је победио Демократску странку на изборима у Вождовцу и ко има више мандата од Демократске странке да преузме власт. Мислим да је разлог врло прост, да не идемо у ширину и о свему другом да причамо. Петнаест година кад је неко на власти, ту ко зна шта би све испливало и ко зна шта би се све видело. Мислим да је то кључни разлог, а не моћ коју доноси само управљање општином Вождовац. Шта ће бити у наредних пет дана, ја то заиста не знам. Оно што је извесно то је да нама не би сметали ни нови избори, иако мислимо да су они лоши за грађане, да би требало да формирамо власт исто као и у Земуну. Али ако неко други буде приступио партијама левице, партијама на власти, дакле ДС-у, СПС-у и ЛДП-у онда на срамоту тим странкама које су нас замајавале. Видећемо да ли ће се  то догодити. Изволите ако имате неко питање, ми смо спремни на ваша питања да одговарамо!

 

 

Новинар: Да ли сте синоћ гледали емисији „Ћирилица“?

Александар Вучић: Да, гледао сам синоћ емисију, нисам желео да говорим у јавности о ономе што су Новости јуче објављивале, ни о ономе што ми се после тога случајно догодило кад сам сина водио, у једном београдском ресторану, са истом том причом како ми је проклета цела породица, па ми је зато жена болесна. Интересантно ми је било да јуче агенције нису желеле да објаве све док званично није стигло извињење Манојла Вукотића чије сам извињење прихватио, све оно што се дешавало. Да је у питању био неки други политичар онда би, сигуран сам, све телевизије грактале о томе и то би им била ударна вест. А пошто је била у питању породица Александра Вучића, и проклетства на мојој породици, онда то није ни важно, као што није  важно ни ко је убио Ранка Панића, пошто је Ранко Панић један од наших, а не један од ваших, како сте ви направили ту поделу, или неки од вас.

 

Што се тиче синоћне емисије, мислим да је то најмонструозније измонтирано у последњих 20 година, од кад постоји вишестраначки политички систем у Србији. Ја сам мали, обичан човек који би могао да се супротстави великом моћном Пецонију. А очигледно је да се Предраг Ранковић Пецони укључио у кампању против СНС и мене лично. Ја сам мали, ситан човек да бих могао тако великом човеку и моћном човеку да се супротставим коме су пријатељи министар полиције и министар економије. Свака му част на томе, али ми је интересантно да се није изјаснило ниједно удружење новинара. За оне који нису гледали, дакле, они су изобличавали мој глас, правили конкавним огледалима моје лице потпуно другачијим од оног какво је, па 20 пута пустили исту реченицу потпуну извучену из контекста, па 50 пута пустили ко је убио жену из неког мог дуела са Гавриловићем, где сам ја говорио о томе кад је он алудирао на то да је Шешељ убио Паску Јовића ја сам рекао „ко је убио жену“, онда су они то 50 пута пустили, ваљда алудирајући да сам ја својим политичким деловањем своју жену убио, јер је проклетство пало на њу. Претпостављам, нисам схватио смисао, да будем искрен, али неки су очигледно решили и да ми униште живот, али ако мисле да ћу да одустанем од ове борбе и да ћу да одустанем од победе над њима, нећу, могу да раде шта год хоће. Могу да ангажују и Пецонија, могу да ангажују и Жељка Митровића, и кога год хоће могу да ангажују. Ти филмови су ми већ познати, само напред, победићемо их све заједно.

 

 

Новинар: Да ли  ова најновија препуцавања Г17, СПС у Влади имају одраз и на формирање власти на Вождовцу?

Александар Вучић: Не, мислим да то нема никакве везе са тим. Као што мислим да Закон о информисању много више има везе да Демократском странком него са Г17, а мислим да то знам боље него ви. Без обзира што свакоме одговара и најлакше је да каже - Динкић је крив за све, зато што је Динкић најомраженији у Србији. Мене у ту причу да убедите нећете, пошто мало боље знам шта се крије иза паравана. Смисао је потпуна контрола над свим медијима, као што имате информације које неке новине објављју, које нико други не сме да пренесе, нико не сме да екранизује, нико не сме ништа да говори, јер ће позвати нечији саветници, припретити тим медијима. И то знате сви, то зна и дама из Б92, то зна и дама из РТС-а, то знају сви.  И као прете у свим медијима, врше страшан притисак. И мислите да су нешто урадили! Могу да успоре реку, а да зауставе реку не могу. Зато ми потпуно мирно реагујемо и сад вам кажем, без муке ћемо их победити. Убедљивије, него што мислим. Уз све што буду урадили и како год, ово само показује колика је њихова нервоза и колико је велики њихов страх од промене. Колико се плаше и онога што се у Србији збива, а само човек који не жели да види, не види шта се у Србији догађа, а слеп човек осети. У Србији у којој радници немају никаква права, у којој људи хоће промене по сваку цену, у Србији у којој ништа од онога што је обећавано 10 година, а 10 година  су на власти или 9 година, како год хоћете, још мало па 10. Биће такво стање да ће ови са власти, видећете како ће да се умире већ у октобру, новембру и како ће да моле. Само неће бити никога ко ће желети да им прискаче у помоћ.

 

 

Новинар: Око коалиције за Вождовац, има још 6 дана, хоћете још тих 6 дана да чујете шта хоће СПС?

Александар Вучић: Ми хоћемо да чујемо, али ја сам вам рекао да знам о чему је реч. Не волим да изађем пред вас, и да глумим финоћу. Ми чекамо, али разговараћемо увек, разговараћемо у понедељак ујутру. Али ја видим шта се збива, знате нисам ја у политици од прекјуче. Познајем све те људе, знам како то иде, знам ја какви су то интереси, знам како су крали, пљачкали на Вождовцу. То је боже сачувај, само једну улицу погледајте, неку Мијачку, то бог отац не зна ко се тамо све није уградио у тамо  неке станове, земљиште и не знам ни ја шта. Само ту улицу да им отворите има пола државе у затвору да заврши. И зато нема ни развоја, и зато не смеју да улазе у коалицију са нама. Ако буде другачије, ја ћу рећи -извињавам се, погрешио сам, погрешно сам проценио. А знате да не бих изашао пред вас да нисам готово сто процентно уверен да сам у праву за оно што говорим. Видећемо како мисле то да формирају, имају и радикалске одборнике, имају и одборнике ДСС-НС, ко зна шта је могуће. Ми са њима нећемо, то је сигурно. И као што знате, за разлику од других, не лажемо.

 

 

Новинар: Да ли то знчи да ви знате да са неким већ преговарају из ДСС-а или из СРС, да неког наговарају?

Александар Вучић: Ја сам један од људи који је у неколико најинформисанијих грађана у Београду, а за то немам доказе. Мораћете да питате људе из ДС-а, који видим да су врло агилни последњих  дана  у склањању папира, а онда су схватили да не могу да склоне све трагове, јер је немогуће склонити све трагове. Боље да вам не говорим, спремају стручне службе за 7 до 10 дана, па да видите на шта се у Земуну троше паре. Боже сачувај на шта нам је држава спала и ко све у држави чиме управља и народним новцем. Није у питању наменско трошење пара. Није то као треба да потрошие на камеру, а ви купите телефон, па то човек може и да разуме. А кад ви на кафану потрошите милион динара док си рекао кекс, и то шта сте јели, шкембиће и не знам ни ја шта све, од народних пара, а никакву посебну потребу за тим. Кад на игралишта непостојећа, пошто је потопљено острво, потрошите стотине хиљаде евра, онда немој даље ништа ни да ме питате. И зашто мора да се води кампања и зашто морају овакве филмове њихови бизнисмени да пуштају. Занимљиво је чак да су и пред мојим сином рекли, намерно да дете чује, како му је мајка болесна, а због проклетства и тако даље. Онда сам устао па их почистио са стола, све колико их је било, али знате то су чак и пред мојим дететом урадили. Није то мени био проблем, било их је три пута више него нас за столом, да их је било и десет пута више, исто би им се десило, али вам говорим докле то иде. И каквим се све притисцима служе, наводно случајно. И све је наводно случајно, али ја нисам правио  игралиште непостојеће, које не можете да видите ни из авиона, ни да одете до тог места, за 7 и по милиона.

Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију.