Александар Вучић - 06.02.2012.

Дакле, СНС сматра да је ово само показатељ очаја режима и да њима јасно постаје да само силом и прогоном могу да покушају да се боре против воље народа, против Томислава Николића и против СНС. Нека не брину, ми ћемо издржати све њихове прљавштине, било да их пласирају преко својих органа правосуђа, управних органа, било да их пласирају преко својих медија. Потпуно нам је свеједно, издржаћемо и победићемо. Издржали смо до сада и победићемо их шта год да раде.

Ми ћемо сутра као СНС предати Народној скупштини Предлог закона о јавним набавкама и очекујемо да га они прихвате зато што тим законом се онемогућава свака врста малверзација, свака врста трикова којима можете своје ћерке фирме да убацујете као потенцијалне понуђаче којима можете да преварите државу или било којег оглашивача или понудиоца. Дакле, то је нешто што је веома важно за нашу земљу и чиме можемо да уштедимо најмање 600 милиона евра. Ево, пошто су говорили да ми критикујемо - ми не критикујемо, много више смо чистили снег него што су њихове машине чистиле у претходном периоду, а решили смо и законима конкретним да им покажемо шта смо све спремни да урадимо, а надам се да ће они бити у стању да то прихвате.

Томислав Николић ће се наравно одазивати на све ове позиве и ми ћемо вас уредно обавештавати када ће се то одигравати. Имате рецимо три суђења заказана за 28. фебруар на по 5 мин и 15 минута му је разлика, само морате да чекате па онда поново да се изјашњавате за неки други плакат, за сваки плакат ће морати посебно да се изјасни. Изволите ако имате питања.

Новинар: Ја бих вас замолила да ми кажете ваше мишљење о тврдњи Драгана Ђиласа да телевизија Свет плус инфо заправо му угрожава живот?
Александар Вучић: Не бих коментарисао, осим што бих рекао да свако ко некоме угрожава живот мора да одговара за то и мора да заврши иза решетака. Плашим се да су неки прекардашили у самољубљу и самокукњави и нека наставе да раде свој посао и волео бих да видим како сте му то угрозили живот, и њему и било коме другом. Ако јесте, за то треба да одговарате.

Новинар: Молим вас још један коментар на његову изјаву да ви никада у животу ништа нисте радили.
Александар Вучић: Ја не желим да одговарам на њихову прљаву кампању и на начин који они то чине, контра питањем рецимо – „Извините, а шта сте ви радили“, и да констатујем колико сам  био успешнији ученик, колико успешнији студент, колико језика више говорим итд. Нећу то да радим и нећу да критикујем  људе само зато што припадају другој политичкој странци. Критиковаћу  њихова лоша дела на политичкој сцени, али ми неће бити повод, јер знате, ја немам маму коју ћу да назовем и која ће мене да зове пошто је тешко да гледа када јој сина нападају тако да уздржаћу се од коментара, бићу пристојан, а људи ће умети да оцене и једне и друге, и онога који у другом минуту каже да неће да говори па онда све време, два сата посвети само томе, негде 20 и неколико пута помене моје име.

Новинар б92: Да се надовежем на питање колегинице, да ли би онда рекли које су то три ствари, пошто се господин Ђилас позивао на то да Томислав Николић ништа није урадио, шта бисте рекли које су три свари откад сте у политици на које сте поносни....?
Александар Вучић: Саопштићу то било коме другом, што се Б92 тиче, ја сам поносан веома на многе ствари које сам урадио водећи борбу против корупције, борбу против Драгана Ђиласа, борбу против енергетске мафије Војина Лазаровића и Вука Хамовића, водећи борбу против тајкуна који заједно са Ђиласом поседују велики део Србије, од МирославаМишковића до свих осталих и раскринкавајући њихове неистине навео сам три ситнице само у последње време на које сам поносан, а што се тиче онога што заједно радите са Драганом Ђиласом и неким другима, ви наставите свој посао, желим вам све најбоље.

Новинар: Шта сте у политици конкретно урадили...?
Александар Вучић: Рекао сам вам најконкретније ствари. Дакле, прво нисам крао као што су крали представници режима Драгана Ђиласа и ДС, могао сам да нудим предлоге, нудио сам предлоге, неки су усвојени неки нису, али први у Србији указује на енергетску мафију, Вука Хамовића и Војина Лазаревића, у Србији међу првима указао на спој тајкуна и политике, рецимо Драгана Ђиласа и Мирослава Мишковића, први у Србији указао на то како и на који начин се злоупотребљава новац грађана Србије и веома поносан на те чињенице. Када причамо о Томиславу Николићу, човек који је градио пруге Београд – Бар, а ови данас нису у стању да очисте снег са тротоара и то нашим парама, нашим машинама и снег са улица. Боље да такве ствари и не коментаришем.

Новинар:  А јесте ли поносни на Закон о информисању?
Александар Вучић: Не, нисам и о томе сам говорио безброј пута. Али сам веома поносан на начин на који Б92 служи Драгану Ђиласу и ДС-у и што ћемо да победимо и ДС и Драгана Ђиласа и Бориса Тадића и Блиц и Б92.
Изволите имате ли још неко питање? Хвала вам најлепше. Ако је неко заинтересован, ако мисли да смо нешто измишљали о ковертама можете да их погледате, да их прегледате, да видите садржај свакога и тачно време када су заказани позиви Томиславу Николићу.

Новинар: Да ли је то исти суд као прошли пут?
Александар Вучић: Сада ћу да вам прочитам, не, ово је Топличин венац број 11/1 предмет броја 266429, 26.01.2012. Томислав Николић се позива 28. фебруара у 12.20 сати, па има у 12.35, а има и других датума, али како чујемо тек стиже 30 оваквих, имаћемо чиме да се бавимо у наредном периоду.
И да допуним, поносан сам на чињеницу што нисам учествовао у нечему тако конкретном као што је БУС плус, страшно сам поносан на чињеницу што приватне фирме мојих пријатеља не краду 6 милиона евра од грађана Београда. Узмите слободно погледајте само ми после вратите.
Хвала вам најлепше и срећан рад!