Александар Вучић - 06.11.2010.

Српска напредна странка ће, колико сутра, кренути у прикупљање људи који ће доборовољно помагати становништву Краљева у склањању свега онога што је срушено или руинирано у земљотресима у Краљеву, али истовремено ћемо, у наредним недељама, иако смо опозициона политичка странка, заједно са нашим пријатељима из опозиције, однети веома значајну помоћ угроженим грађанима Краљева и мислим, бар, један део породица, дакле иако смо у опозицији, обезбедићемо да се осећају сигурно и да више не морају да спавају под ведрим небом или у избегличком, односно, у центру за људе који су тренутно смештени на Гочу или у краљевачкој касарни.

Дакле, наша обавеза је да, без обзира на то што нисмо трчали да се фотографишемо, сликамо, да лажемо и обмањујемо народ, као што су то радили представници власти и имали велика обећања, ми сада, после неколико дана, вам кажемо да ћемо, као што је то некада наша странка чинила у Међи и Јаши Томићу, да ћемо то чинити овога пута у Краљеву.

 

Истовремено, Српска напредна странка ће штитити радничка права у будућности, ми ћемо штитити и права радника и права пензионера и у Скупштини Србије и на све друге демократске и законите начине. Ако смо ми једини који то у Србији треба да чинимо, и са тим немамо проблем, ми ћемо то да урадимо, од заштите људи у Србији, њихових елементарних права и слобода, опстанка њиховог, њихових живота, ми од тога нећемо одустати.

 

Ми очекујемо сутра, наравно, и огроман број представника дипломатског кора. До сада имамо потврду 30 амбасада да ће њихови представници доћи. Наравно, ту су представници и земаља Европске уније и Руске Федерације и Сједињених Америчких Држава, Јапана, Кине, Индије, свих великих и малих сила. Дакле, сви ће бити наши драги гости сутра на, ево унапред вам кажем, величанственом скупу у „Арени“.

Имали смо један проблем. Сада видимо, догодило се нешто, и морам то да признам, пошто знате да имам искуства и чак не мислим, бићу сасвим отворен, да је то само наша заслуга, очигледно је да је режим за то заслужнији него ми, и незадовољство режимом. Некада када смо и у неким другим странкама, па и у овој странци прикупљали по 5 или 10 хиљада људи, а није лако да скупите 10.000 људи, говорим о објективним цифрама, не оно што кад Чеда Јовановић скупи 200 људи, они кажу 20.000, а ми кад скупимо 10.000, они кажу 3.000. Дакле, објективно 10.000 људи није лако скупити, а ми смо сада могли да скупимо 60.000-70.000 људи, само да смо имали довољно аутобуса и довољно новца да то платимо. А овако видећете како ће то да изгледа сутра.

 

Хвала вам још једанпут, ви сте сви добродошли, очекујемо вас сутра у „Арени“ да будете наши гости.

Изволите, ако имате неко питање.

 

Ми ћемо наредне недеље имати још интересантних догађаја. Почећемо окупљање и других партија, дакле, са којима ћемо се договарати о томе како у будућности да се делује и мислим да ћете већ за среду добити позив за ванредну конференцију за новинаре.

 

У Краљеву, мислим да ће бити, дакле, и у грађевинском материјалу, видећемо, наравно, не само у грађевинском материју, постоји идеја да се и најугроженијој породици или неколико породица обезбеди и кров над главом, али ево кад све будемо прикупили, кад све будемо скупили онда ћемо обавестити јавност. И то не од народних пара, већ од наших пара и од онога што чланови и симпатизери Српске напредне странке буду дали и учинили.

 

Новинар: Када ћете послати људе који ће помагати?

Александар Вучић: Колико сутра. Колико сутра ће кренути, па ћемо ми то распоређивати којим данима ће ко ићи. И мислим да ће од среде већ бити на терену. За то морамо да обезбедимо и превоз и храну и све друго. Наши одбори су, наравно, већ ангажовани из читавог Рашког округа, Моравичког округа и делимично Расинског округа. Али шта год да радите то је недовољна помоћ. Ми овим показујемо да би било добро, знате, да у свој џеп мало завире ови челници власти, не да дају информације у вестима како дају 80.000 динара од своје плате, пошто они добијају месечно 80.000 евра од разних лоповлука и то је ситно. Незадовољни су кад добију 80.000 евра, нека се бркну мало у џеп сви ти високи функционери Демократске странке што имају десетине и стотине милиона евра, нека из свог џепа дају нешто, немој да дају само народне паре. Ми ћемо да дајемо наше паре, а имамо 1.000 пута мање него они, а даваћемо много више него што они дају.

Е баш ми је жао што је Б92 закаснила. Имате, Тања, неко питање? Завршили смо. Ако имате неко питање, изволите.

Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију.