Александар Вучић - 09.09.2011.

Србија до краја 2008. добија статус кандидата, а 2010, најкасније до 2012. чланство у ЕУ. Не морам д вам говорим колико је то неистина, отварање 500.000 нових радних места, у међувремену у Србији је 247.000 нових људи изгубило посао, затим смањење пореза на плате од 10% никада се није догодило, смањење пореза на промет станова и возила на 1%, никада се није догодило, лечење доступно свим грађанима никада није било скупље, више од 4 милијарде евра за изградњу европских ауто-путева кроз Србију, па ми нисмо у стању да изградимо ни оно што је требало да буде 2006. године. Завршетак свих ауто-путева на коридору 10 укључујући и нови мост преко Бешке. Ни коридор 10 не можемо да завршимо за неколико година. Тек сад су се завршили тендери за тунеле код Димитровграда које је Тадић обилазио пре годину дана и рекао да ће пре пола године да буде завршено оних 8 километара, ако се сећате, али је заборавио да не може аутомобил да прескаче брдо него мора да се направи неки тунел, па да уђе у тунел, па да изађе из тунела, а онда иде још једно брдо и тако два тунела морају да се направе да би та обилазница код Димитровграда око 8 километара могла да буде урађена.

Нажалост, Србији прети нова моћна коалиција моћних људи, али људи који су одговорни за уништење економије ове земље, који су одговорни за губитак посла великог броја људи у Србији и ту нову коалицију, ново-стару коалицију најављује Млађан Динкић тиме што унапред саопштава да жели коалицију са ДС и Драганом Ђиласом тако да је коалиција Динкић- Ђилас оно што је њихова најбоља понуда. Ми смо задовољни због те чињенице што су са тим изашли у јавност, јер ми се чини да ће људи то на најбољи начин препознати, умети да оцене како треба и, уверен сам, дати поверење онима који ће да се боре против коалиције Динкић-Ђилас, против њихових вредности и против даљег разарања и економије и даљег укидања посла за наше људе.

СНС позива власт да за два пута најмање смањи број државних секретара и за то им није потребна ни одлука Скупштине Србије, за то им је довољна одлука Владе Србије да се смањи број представника агенција, завод и дирекција и савета, да не обмањују никога да је за то потребна промена Устава, да је за то потребна одлука Скупштине, довољно је подзаконским актом то променити и нека тиме покажу да су почели од себе да штеде па тек онда нека те мере примењују на грађане. Овако све мере штедње се односе на грађане и људима стеже се каиш и омча око врата, а само они живе све боље и лакше и никакав проблем немају. Директори појединих јавних предузећа по четири пута су ишли на море по 15 дана, четири пута по 15 шта раде више људи, пловне кожице су добили од силног мора, а питајте оног несрећника из „Галенике“, четири пута је ишао на море. Можда једном није било 15 дана него 10 дана, па јел има то смисла?!

СНС ће навероватније у Нишу одржати прославу трогодишњице постојања српских напредњака, предложићемо нашу платформу и план за будућност Србије, а на изборе идемо са само једном жељом и са само једним резултатом којим бисмо били задовољни, а то је апсолутна победа на свим нивоима. Изволите ако имате неко питање?

Новинар: Шта мислите шта ће ова власт постићи овим скупом у Хајату?
Александар Вучић: Пошто сам пажљиво слушао говор и читао господина Тадића,    нe са толиком пажњом господина Ђелића и госпођу Славицу Ђукић-Дејановић , нисам чуо ниједну идеју, ништа ново нисам чуо. Лепо је кад вам дође председник Европског савета, добро је да покажете жељу за прикључењем ЕУ, али је проблем у томе што је то слика и представа за људе, а да истовремено нико у Влади не ради ништа. Чим заврше то једини посао ће бити, знате који, да оду и да виде како ће и колико минута на телевизији да их пусте, да ли су били лепи, да ли су себи изгледали паметни, а плашим се да грађани Србије неће да виде бољитак од Ђелићевић речи, ни од Тадићевих речи, нити од било којих других. Плашим се да нису разговарали ни о инвестицијама на озбиљан начин. Све је стало, нема више ни домаћих инвестиција сви чекају изборе. Обиђите цео Београд, ја вас молим пошто ја то радим сваки дан, данас имам Угриновце, Батајницу, сутра имамо Јајинце, Бели поток, Пиносаву, прекосутра мислим Борчу и Карабурму, дакле свакога дана обилазимо, видећете да немате 30 малих дизалица, а некада их је било по 3.000. Нема их, маните то што прича телевизија, а ми ћемо вам изнети податке да видите, 2008. ми смо критиковали презадужење, било је свега 97 милиона евра у Београду, данас је 520 милиона евра дуг па вас ја питам кад то будете видели колико ћете ви то да враћате. Можете да мрзите Вучића, можете да волите Динкића и Ђиласа највише на свету, али сам сигуран да вам то неће бити пријатно. Видећете, извукли смо и рачуницу и повраћај средстава и не дај боже да остане коалиција Динкић - Ђилас у Београду колико бисмо били задужени за још 4 године. Ионако је награбусио свако ко после њих дође на власт. Стање у папририма је много лошије, што је тешко замислити, чак и од онога што људи проживљавају, зато што се све нешто шминка, праве се грејс периоди,... За нас ће тамо 2015-2016. бити година, плашим се да кажем, али онако, како би мој клинац рекао, ко преживи причаће.
Изволите ако имате још које питање, ако не, хвала вам најлепше.