Александар Вучић - 09.11.2011.

СНС је задовољна начином на који је  презентовала свој Програм и још једанпут желим да истакнем важну чињеницу да је то отворен Програм, да прихватамо све сугестије, да их разматрамо, да смо на ту врсту интерактивности нарочито поносни због чињенице да и стручни људи, па и људи који припадају некој другој политичкој странци, који су добронамерни, могу да помогну у ономе што виде да је будућност Србије и што виде да је живот Србије. Морам да кажем да смо помало разочарани чињеницом да су различити аналитичари, за које смо знали да су лажни који нису ништа друго него слуге ДС, имајући у виду чињеницу да нису ни прочитали програм нападали програм говорећи да је копија овог, или оног програма, а на крају молим вас, поштовани  пријатељи, да проверите једну ствар - наш Програм је шест пута обимнији од програма ДС. У нашем Програму имамо много конкретних ствари, а у програму ДС не постоји ниједна конкретна ствар. Али ништа то није сметало онима који би да нападну СНС, па више не знају ни којим аргументом ни због чега, па кажу - каква је то политика и Косово и Европа! Па шта треба да кажемо, да је Гренланд српски или да кажемо да Косово, Војводина, Рашка област и Београд нису српски да бисмо се од некога разликовали?! Да ли су неки потпуно изгубили компас у мржњи према СНС и у страху од промена? Али оно што јесте њихов проблем то је све теже економско стање и све тежи живот грађана Србије, јер чињеница је да људи на крају крајева једину алтернативу проналазе у СНС.

СНС ће у суботу почети своју кампању за Београд, у петак ће бити донета коначна одлука како и на који начин ће СНС изаћи на београдске локалне изборе, ко ће чинити листу, ко ће бити кандидати за градоначелнике и за нека друга места, тако да ћемо са свим тим изаћи пред грађане у суботу у 12 сати. Сви сте позвани на скуп у Халу спортова у Новом Београду. Дакле, желео бих на још једну ствар да вам укажемо - на данашњи интервју господина Богосављевића у дневном листу „Курир“, могли сте да приметите једну ствар, наслов је „ДС и СНС значајно испред свих“, а онда пошто видим, ми искуснији који смо прочитали тај интервју смо видели да је СНС испред ДС, чак није могао да сакрије господин Богосављевић, али му је било толико тешко да ту чињеницу саопшти јавности да мора да каже да то није ненадокнадиво. Па није, знате, није, али није и немогуће да буде двострука разлика.
Ништа није немогуће, али тиме сам желео само да вам укажем на једну чињеницу - да су трикови режима и њихових медија апсолутно једино што им је преостало у рукама. Ништа више немају чиме би могли да се похвале, ништа више шта би могли да ураде, ништа више шта би могли да направе и просто ми се чини да безнађе које показују са овим идиотским плакатима које су осмислили Ђилас и Шапић, ако неко може да ми објасни смисао плаката против Томе Николића, не овај има свраку уместо сокола, а Шапић ваљда има сокола, нисам разумео. Замислите сокола Александра Шапића или сокола Драгана Ђиласа! Мислим, просто баш су соколови онако..., а образовање им је заједно на нивоу дечака из, слабо образованог дечака, из 6 разреда. Знате, некад је ДС била странка интелектуалаца, некада је тамо било паметних људи, могли сте да причате са њима о чему хоћете, има тамо људи са којима се не слажете, али ова двојица заједно имају образовање на нивоу добро информисаног, а слабијег ђака 6 разреда. И сад,  њих двојица деле политичаре и грађане Србије на свраке и соколе, а они који лепе те плакате не знам али као соколови се не понашају. Не знам како се свраке понашају, али беже богами где год наиђу, они само трче, а што трче уопште не знам. Верујте ми, онај из Јамајке би добио озбиљну конкуренцију у овима из ДС, за 100 метара трчања, али они ни то не смеју да кажу, ни за то трчање не смеју да говоре зато што би онда морали да признају даа су они у ствари ти гавранови, свраке или не зна већ шта.
Изволите ако имате неко питање, а иначе озбиљно се спремају као да иду на висинске припреме за то трчање, свако вече и нападају обичне грађане који ту случајно пролазе и питају зашто то лепе.

Новинар: Шта кажете на то када се појеви летак којим вређају амбасадора једне земље, како коментаришете то што власт не реагује на то?
Александар Вучић: Па све што раде, раде против амбасаде Русије, то је против Руске Федерације, то је лоше и срамно за нашу земљу. То је радила једна од владајућих партија, делила летке, па онда гледају да сваки дан протуре неки текст, неку прљавштину против амбасадора Руске Федерације, а људи због чега? Зато што њихова сујета не може да поднесе да је једну пристојну реченицу о  СНС изговорио господин Конузин. Шта је нетачно у тој реченици? Није он рекао да смо ми најлепши и најбољи, он је рекао да наш успех осликава све оно што се догађа у расположењу, у јавном мњењу Србије, а шта ту није тачно? А шта је ту непознаница за било кога? Чак и господин Богосављевић је морао да каже - јесте СНС испред, али није ненадокнадиво.У праву је, сад ће они да надокнаде, али то је толико лоше за земљу да морам да вам кажем да уопште не могу да разумем шта је смисао, држава их уопште не интересује, да једино што је важно то је како и на који начин да нешто кажу и негде нешто ураде против наше странке.
Људи, ево ја вас молим све, и вас који сте за ДС, узмите прочитајте наш програм, посебно прочитајте делове од економије, енергетике, саобраћаја, инвестиција, здравства, дакле прочитајте то и прочитајте програм ДС. Најзначајнији део програма ДС јесте да се ДС залаже за слободно фармерство. То је најконкретнија ствар у целом програму, ево прочитајте људи кад вас молим. И они се дрзну да вам објашњавају ко, шта и какав програм имају. Нечији рад и труд  и жељу да се уради много више и много боље, они ниподаштавају. Иначе, колико сутра ћу показати и упоредити, видећете сутра или прекосутра, упоредити све програме свих странака, па вам доставити колико су конкретни, пошто видим да воле аналитичари да се баве нашим програмом, а да га нису ни видели, само нека то говоре. Нама је довољно, знате, да подигнемо вредност ЕПС-а на онакав начин како је то речено у Програму, Србија гаса, да оснујемо канцеларију за брз одговор и донесемо Закон о јавним набавкама. Ништа више да не урадимо, урадили смо много за Србију, а то смо прецизно навели, законске предлоге како изгледају и како то треба да функционише. А код њих, они се залажу за слободно фармерство, фармери свих земаља удружите се! То је најзначајнији део њиховог програма. Прочитајте ако нађете нешто значајније, реците ми, има и оно да су они за демократију и да је демократија угрожена итд. Више су говорили о теоретским облицима политичког режима, да сам у једном тренутку помислио да читам Лукића, али ни то нису баш најстручније написали, ако би могао Марко Ђурић или неки правник да их мало подучи. У једном тренутку сам приметио да не знају разлику облика политичког режима, државног уређења и облика владавине, али то ни Вук Драшковић није научио целог живота, ништа страшно. Њему је монархија облик државног уређења, не зна да је то облик владавине. Марко, јесам ли ја то добро рекао, да нисам заборавио, то смо на првој години учили Правног факултета, али неки од њих нису. А како им странку воде ови са образовањем ђака из 6. разреда све ће теже да им буде.
Очекујемо вас у суботу, али и пре тога ћемо вам се обратити и уколико неко буде заинтересован направићемо упоредну анализу програма свих политичких странака у Србији, за најширу употребу па да људи просто виде. Наш програм су видели, али овај други изгледа никад нису ни видели, па пошто ми јесмо скинули са њихових интернет сајтова, мало обратили пажњу на њих, имали чиме и да се забавимо и да вам онда буде јасно зашто вам Србија овако пропада. Они у ствари немају никакав програм, говорим о режимским партијама, непостојећи програм у партији, они су све време нас оптуживали, а ми смо нешто веома озбиљно спремали. Наша начела су била боља од њихових програма, а они програм уопште немају, али шта ћете. Каже наш народ “што је тикава празнија, то је безобразнија“, тако и они себи дају за право да нападају и критикују оне који су, уверите се и сами, много и марљивији, а колико паметнији сами закључите кад прочитате текстове. Хвала вам најлепше!