Александар Вучић - 10.07.2011.

Српска напредна странка констатује да су шаљиве изјаве режимских челника, које, као, говоре о њиховом великом расту популарности и ми смо направили данас једну рачуницу за вас. Ивица Дачић је, наиме, рекао да ће СПС имати више од 10% јел тако? Млађан Динкић је реко да ће бити трећа партија, ваљда иза СНС и ДС, што значи да ће они имати 12-13%, и то је већ 23,5%, затим Чедомир Јовановић је рекао да је он трећа партија и додајте томе још неких 12-13% и то је већ 37-38%, ДС је случајно јача од нас како кажу „Мими медија“ и Ђорђе Вукадиновић и то вам већ дође на 75%, па јел има неко у Србији, плус мањине значи 80% што значи да у Србији опозиција је негде на нивоу од 15-20% а ми сад те челнике режима који су све то лепо израчунали, који су се похвалили великом популарношћу, великом љубављу народа према њима, позивамо да распишу изборе, да покажу да ће заиста да добију тај проценат са све Чедомиром Јовановићем, помагачем из београдске Скупштине, дакле, па да видимо да ли је то баш тако или није, а видећете, на крају како ће сви заједно да стану у мање од 40, или 42-43% са све Чедомиром Јовановићем и колико ће далеко да им буде тих 70-75% о којима данас говоре. Посебно ми је част и искрено ми је веома драго да вам данас представим Милована Дрецуна, не само војно-политичког коментатора, једног образованог, доброг човека, вредног борца за Србију, за наше националне интересе. То је човек који је испред личних интереса стављао борбу за ову земљу и за наш народ, он је нови члан Српске напредне странке и он ће обављати различите врсте послова у будућности и његову стручност, његово знање ћемо ми покушати да употребимо и да искористимо, а он ће бити, уверен сам, задовољан то што зна, уме и може ће ставити на располагање својој земљи и странци којој припада.
Молим господина Дрецуна да вам се обрати, а после ћемо бити спремни да вам одговоримо на ваша питања. Изволите.

Милован Дрецун: 25 година деловања на јавној сцени Србије, основа тог деловања је била отаџбина изнад свега, то је било мерило мог понашања професионалног и приватног. У овом сада општем назадовању Србије, које никако не може да буде европска Србија у пропадању којим се уништава квалитет живота свих нас, не желим да будем више објекат једне назадне политике, већ желим да се активно укључим, да стварам услове за бољитак и моје деце и деце свих нас, уопште, свих грађана Србије. У томе сам препознао Српску напредну странку, која, посебно ми је драго, уважава различитости, али то не омета јединство њеног деловања. Верујем да ћу знањем и угледом који имам после две и по деценије дејствовања на јавној сцени успети да максимално допринесем изласку земље из кризе, нарочито после избора када Српска напредна странка преузме управљање Србијом. Хвала.

Александар Вучић: Захваљујем господину Дрецуну, ако имате било какво питање, изволите? За било кога од нас двојице, ако не, хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!